ID articol : 00201027 / Ultima modificare : 19.07.2022Tipărire

Fiţi atenţi la acumulatoarele Sony „NP-FZ100” contrafăcute

  Î1: Ce este un acumulator Sony NP-FZ100 contrafăcut?

  R1: Un acumulator cu un aspect extrem de asemănător celui al acumulatorului Sony NP-FZ100, care foloseşte logo-ul Sony fără permisiune.

  Î2: Care sunt diferenţele dintre produsul contrafăcut şi cel original? De ce aceste diferenţe nu au fost anunţate?

  R2: Există multe tipuri diferite de produse contrafăcute şi caracteristicile acestora sunt în schimbare constantă. Din acest motiv diferenţele nu au fost anunţate. La momentul actual, am confirmat un caz de produs contrafăcut, în care forma terminalului pentru conectarea la cameră este incorectă (acumulatorul nu se ataşează la cameră etc.).

  Î3: Cum ar trebui să procedez în cazul în care acumulatorul meu este contrafăcut?

  R3: Sony nu efectuează schimburi cu produse originale şi nu oferă asistenţă pentru nicio problemă. Contactaţi magazinul de unde aţi achiziţionat produsul.

  Î4: Cum pot consumatorii să îşi dea seama de diferenţele dintre produsele originale şi cele contrafăcute în magazine? Cum ar trebui să procedeze dacă nu observă diferenţele?

  R4: Majoritatea produselor contrafăcute au ambalaje extrem de asemănătoare şi un aspect similar produselor noastre, astfel încât este greu de identificat un produs contrafăcut doar pe baza aspectului. Contactaţi magazinul de unde aţi achiziţionat produsul.

  Î5: Produsele contrafăcute sunt distribuitedoar în această zonă?

  R5: Produsele contrafăcute sunt distribuite şi în alte zone.

  Î6: Care sunt simptomele exemplelor de produse neutilizabile menţionate pe Internet?

  R6: Nu putem oferi un răspuns decisiv cu privire la simptomele exacte, dar următoarele simptome reprezintă câteva exemple:

    • Nu se aprinde.

    • Se opreşte fără avertisment în timpul utilizării şi datele nu sunt înregistrate corect.

  • Capacitatea acumulatorului este mai redusă decât cea a unui acumulator original.

  Î7: Au avut loc accidente cauzate de produsele contrafăcute?

  R7: Nu putem oferi răspunsuri cu privire la cazuri individuale.

  Sony a confirmat faptul că acumulatoarele „NP-FZ100” contrafăcute sunt comercializate purtând logo-ul Sony şi având un aspect foarte asemănător celui al acumulatorului Sony original.

  S-a confirmat că atunci când sunt ataşate şi folosite în cameră, acumulatoarele pot genera probleme cum ar fi:

  • eroare la pornirea camerei
  • oprirea neaşteptată a camerei, ducând la înregistrarea necorespunzătoare a datelor.

  De asemenea, s-a confirmat faptul că produsele contrafăcute cu o capacitate redusă a acumulatorului comparativ cu acumulatoarele originale sunt distribuite pe piaţă. Utilizarea acumulatoarelor contrafăcute implică pericol de incendiu sau explozie.

  Din cauza aceasta, vă îndemnăm să fiţi atenţi atunci când achiziţionaţi orice acumulator reîncărcabil Sony, inclusiv NP-FZ100, şi să vă asiguraţi că nu achiziţionaţi un acumulator contrafăcut.

  Sony nu îşi poate asuma responsabilitatea pentru defecţiunile produsului care pot apărea din cauza utilizării acumulatoarelor reîncărcabile contrafăcute. În plus, ţineţi cont de faptul că Sony nu va schimba niciun produs contrafăcut cu unul original şi nu va repara niciun produs contrafăcut.

  Sony vă îndeamnă întotdeauna la precauţie privind acumulatoarele reîncărcabile contrafăcute şi vă recomandă cu putere să achiziţionaţi şi să utilizaţi acumulatoare Sony reîncărcabile originale.