ID articol : 00190162 / Ultima modificare : 11.12.2017Tipărire

Produsele pentru import paralel din afara ZEE şi a Elveţiei

  Sony a aflat că un număr de distribuitori importă produse Sony originale din afara Zonei Economice Europene (ZEE) şi a Elveţiei pentru a fi vândute consumatorilor din ZEE şi Elveţia.  Deseori, aceste produse sunt destinate pentru pieţele din SUA sau Asia, care pot impune standarde şi conformitate legală diferite.

  Dacă sunteţi rezident în ZEE sau Elveţia şi cumpăraţi un produs de la unul dintre aceşti distribuitori sau achiziţionaţi un produs din afara ZEE şi a Elveţiei, dorim să vă informăm că există anumite riscuri asociate cu achiziţia produselor care provin din ceea ce se numeşte „Import paralel”. Un import paralel poate fi descris ca un produs necontrafăcut care provine din afara ZEE şi a Elveţiei.

  Consumatorii din ZEE şi Elveţia pot descoperi că produsele din import paralel nu le ating aşteptările deoarece produsele nu au fost configurate şi personalizate pentru piaţa lor locală. De exemplu:

  • Este posibil ca acestea să nu aibă un marcaj CE, care este obligatoriu în baza legilor europene şi demonstrează (i.a.) că produsul respectă cerinţele de siguranţă europene şi că, prin urmare, poate fi scos pe piaţa europeană.
  • Importurile paralele nu sunt acoperite de politica pentru reparaţii Sony pentru ZEE şi Elveţia şi, prin urmare, asistenţa pentru service nu va fi acoperită de garanţia de producţie Sony*. Asta înseamnă că nu există nicio acoperire în cadrul garanţiei pentru produsele defecte la livrare, acordată într-un centru de reparaţii din ZEE sau Elveţia. Puteţi accesa următorul link pentru a afla mai multe despre politica noastră de garanţie:     
   http://services.sony.ro/support/ro/warranty/general.
  • Având în vedere că Sony nu intenţionează să plaseze produsele din importul paralel pe pieţele din ZEE şi Elveţia, astfel de produse sunt neeligibile pentru campaniile promoţionale europene.
  • Este posibil ca în cutie să nu fie furnizat un suport de alimentare electrică (adaptor/cablu) pentru ZEE sau Elveţia şi poate fi inclus un suport de alimentare electrică ce nu a fost furnizat de Sony, ceea ce înseamnă că Sony nu a putut efectua verificările de calitate respective.
  • Produsele şi accesoriile destinate pentru ţări/regiuni diferite ar putea să nu fie compatibile între ele.

  Puteţi accesa următorul link pentru a găsi un distribuitor Sony autorizat în apropierea dvs.:
  https://www.sony.ro/dealerlocator/search

  * Modelele turistice care au o fişă de garanţie turistică limitată pot fi acoperite de garanţia de producţie Sony chiar dacă acestea au fost achiziţionate din afara ZEE şi Elveţia.