Designul de produs Sony, susținut SORPLAS™

Atenția la mediu în design este foarte importantă pentru Sony. Cu SORPLAS, includem mai multe materiale reciclate și asigurăm performanță ridicată, la nivelul reputației privind designul produselor și calitatea.

SORPLAS oferă calitate ridicată și grijă față de mediu

Obiectivele noastre sunt să oferim produse excepționale și să minimizăm impactul asupra mediului, în conformitate cu obiectivele de mediu Road to Zero. Am dezvoltat plasticul reciclat ignifug SORPLAS pentru a atinge aceste obiective.

Ce este SORPLAS?

Utilizare mai eficientă a resurselor cu SORPLAS

SORPLAS este creat din sticle de apă utilizate și deșeuri de discuri optice colectate de la fabrici și de pe piață și o substanță ignifugă patentată. Este utilizată într-o varietate de produse Sony și externe. SORPLAS nu se va degrada prea mult după mai multe runde de reciclare, așa că, pe viitor, ne așteptăm ca SORPLAS să fie recuperat și reutilizat în produse noi.

[1] Zdrobire  [2] Matriță   [3] Produse   [4] Colectare din fabrici/de pe piață

Reciclarea discurilor optice dintr-o companie afiliată Sony

Deșeurile de discuri optice zdrobite, obținute de la producătorul Sony Music Solutions Inc., reprezintă unul dintre ingredientele SORPLAS, utilizat pentru capacele posterioare ale televizoarelor Sony BRAVIA™.

Caracteristicile SORPLAS

Plasticul reciclat de la Sony, SORPLAS, este sigur, fiabil și performanța sa în cadrul produselor se ridică la nivelul performanței plasticului virgin.

Conținut de material reciclat, de până la 99%

În mod normal, piesele electronice conțin aprox. 30% plastic reciclat. Substanța noastră ignifugă inovatoare, pe bază de sulf produce în mod consistent plastic de înaltă performanță, chiar și cu până la 99% material reciclat.

[1] SORPLAS
[2] Conținut materiale reciclate 99% [3] Substanțe ignifuge, alți aditivi 1%

[4] Plastic policarbonat ignifug reciclat obișnuit
[5] Conținut materiale reciclate 30% [6] Plastic virgin pe bază de petrol 55% [7] Substanțe ignifuge, alți aditivi 15%

Susținem reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Emisiile de dioxid de carbon din producția de SORPLAS pot fi reduse cu aproximativ 72% comparativ cu producția de plastic virgin ignifug utilizat în aceleași scopuri.

[ 1 ] Plastic virgin ignifug [ 2 ] SORPLAS cu material reciclat 95%

Rezistență la temperatură și umiditate

Pentru a permite perioade lungi de utilizare, în diferite medii, Sony dezvoltă plasticul reciclat rezistent la degradare. Întrucât formula patentată utilizează doar o cantitate mică de substanță ignifugă, SORPLAS are atât puterea, cât și rezistența ridicată la temperatură și umiditate.

[1] Păstrarea greutății moleculare inițiale sub 85℃, 80%RH [2] Durată scursă (săptămâni) [3] SORPLAS [4] Policarbonat reciclat ignifug [5] Policarbonat virgin ignifug

Durabilitate pentru o viață mai lungă a produsului

Cantitatea redusă de substanță ignifugă permite o durabilitate egală sau mai bună a SORPLAS în comparație cu plasticul ignifug obișnuit. Este robust și a fost adoptat pentru piesele de valiză și carcase PC, pentru care este nevoie de rezistență.

În produsele noastre

Performanță la nivelul plasticului virgin

În diferitele produse care adaugă culoare vieții noastre, estetica și durabilitatea contează. SORPLAS asigură durabilitate solidă; în plus, are un aspect plăcut al suprafeței și își poate menține calitatea după perioade prelungite de utilizare.

SORPLAS în BRAVIA – durabilitate și eleganță

SORPLAS are conținut ridicat de materiale reciclate, asigurând în același timp durabilitate grație conținutului mai scăzut de substanță ignifugă și un aspect elegant, care nu se decolorează, televizoarelor BRAVIA.

Material reciclat care arată bine și durează

Am dezvoltat o rășină de calitate specială pentru capacele posterioare ale televizoarelor, cu rezistență și design excelente, rezolvând provocarea plasticului reciclat. De asemenea, am utilizat proporția de material reciclat de top în domeniu.

Reducerea semnificativă a utilizării plasticului virgin

Finisajul de calitate al SORPLAS îl face potrivit pentru suprafețe exterioare, permițând o creștere semnificativă a utilizării acestuia și reducerea utilizării plasticului virgin în produsele BRAVIA cu până la 60%.

SORPLAS în Xperia™ – durabilitate și rezistență

Întrucât smartphone-urile sunt utilizate într-o varietate de medii, acestea trebuie să fie atât robuste, cât și durabile.

Piesele interne au forme complexe și trebuie să fie robuste.

Întrucât accentul este pus pe rezistență și durabilitate, chiar și în comparație cu plasticul virgin, SORPLAS a ajuns să fie utilizat pentru piese interne esențiale.

Reducerea cu succes a utilizării plasticului virgin

Introducerea SORPLAS în dispozitivele XPERIA a permis reducerea utilizării plasticului virgin pentru piese interne cu 27%.

SORPLAS în camere – rezistență

Plasticul nostru patentat, SORPLAS, este utilizat pentru exteriorul și piesele interne ale unor camere pentru vlogging și digitale, fără a compromite calitatea și funcționarea.

Interviu cu dezvoltatorul

Proiectare cu gândul la mediu, utilizând materiale reciclate

Yasunobu Kawasaki

Divizia 2 Design produs,
Grup Comercial TV, Grup Divertisment la domiciliu și sunet,
Despre Sony Corporation

În ceea ce privește televizoarele, de multă vreme abordăm proiectarea cu scopul de a reduce impactul asupra mediului și de a utiliza în mod activ SORPLAS, care conține un procent ridicat de material reciclat. Pentru a crește cantitatea de SORPLAS utilizat, din 2021 am început să utilizăm SORPLAS pentru capacele posterioare ale unor modele. Am început dezvoltarea materialului împreună cu Sony Semiconductor Solutions Corporation în 2018, însă necesită un nivel ridicat de cunoștințe pentru a utiliza materialul pentru piese exterioare mari, cum ar fi capacele posterioare ale televizoarelor. După prototipuri repetate și îmbunătățirea rețetei, am dezvoltat o variantă potrivită pentru capacele posterioare. Aceasta ne permite să contribuim la reducerea utilizării plasticului virgin. Prin activitățile de proiectare a modelelor BRAVIA, vom continua să contribuim la reducerea impactului asupra mediului pe viitor.

Călătoria către SORPLAS

Yasuhito Inagaki

Biroul SORPLAS Business,
Divizia System Solutions Business,
Sony Semiconductor Solutions Corporation

SORPLAS este rezultatul unor cercetări început cu aproximativ 20 de ani în urmă, pe baza unei dorințe puternice de a transforma deșeurile de plastic din unitățile comerciale într-o resursă cu valoare adăugată ridicată. Pentru început, a trebuit să transformăm în realitate practică o substanță de ignifugare cu proprietăți ridicate în ceea ce privește rășina de policarbonat, în cantități extrem de mici. SORPLAS combină substanța ignifugă și diferiți aditivi cu materiale reciclate, precum sticle de plastic și deșeuri de discuri optice din fabrici și de pe piețe, pentru a crea un plastic reciclat ignifug cu un aspect frumos și durabilitate ridicată, cu un conținut de 99% materiale reciclate. SORPLAS cu o serie largă de proprietăți ale rășinii a fost deja utilizat în practică, dar, pe viitor, vom continua dezvoltarea pentru a extinde utilizarea și pentru a contribui și mai mult la protecția mediului.

Video: „Ce faceți pentru această planetă?”
Mai multe informații despre SORPLAS™