În fruntea dezvoltării plasticului reciclat

Sony a redus resursele care nu se mai pot reutiliza dezvoltând SORPLAS™, un plastic reciclat care asigură durabilitatea şi performanţa ridicată, fiind ideal pentru produsele noi.

Până la 99% conţinut reciclat

Plasticul reciclat utilizat la componentele electronice este format în jur de 30% din material reciclat. Compusul ignifug inovator bazat pe sulf de la Sony permite utilizarea până la 99% a materialului reciclat în componentele de plastic.

Până la 99% conţinut reciclat

compus ignifug şi peleţi SORPLAS™

SORPLAS™
SORPLAS™

[ 1 ] Conţinut reciclat 99% [ 2 ] Substanţe de ignifugare, alţi aditivi 1%

Plastic policarbonat obişnuit reciclat
Plastic policarbonat obişnuit reciclat

[ 1 ] Plastic pur din produse petroliere 55% [ 2 ] Conţinut reciclat 30% [ 3 ] Substanţe de ignifugare, alţi aditivi 15%

Ajutăm la reducerea emisiilor de producţie
Ajutăm la reducerea emisiilor de producţie

Utilizarea materialului SORPLAS™ la televizorul LCD BRAVIA™ KDL-40EX52H ne-a ajutat să reducem emisiile de CO2 cu aproape 80% în timpul producţiei, prin comparaţie cu răşina pură.

[ 1 ] răşină pură [ 2 ] SORPLAS™

Îi oferim o viaţă nouă plasticului vechi

Încorporând discurile optice uzate şi foliile rămase de la Sony şi de la alte fabrici, dar şi materialele rămase de la clienţi, cum ar fi sticlele de plastic, SORPLAS™ susţine reciclarea în continuare.

Îi oferim o viaţă nouă plasticului vechi
Paşi pentru a reduce poluarea şi creşte performanţa

Avantajele utilizării minime a unei substanţe ignifuge în SORPLAS™ nu se limitează doar la cantitatea inovatoare de material reciclat care poate fi inclus. Adesea, substanţele ignifuge obişnuite reduc caracteristicile iniţiale ale plasticului, ceea ce înseamnă că SORPLAS™ poate fi reciclat de mai multe ori fără a i se reduce performanţa. În plus, deoarece este un plastic de înaltă calitate, are cel mai ridicat nivel de durabilitate printre plasticele policarbonate ignifuge. Şi mai mult, finisajul rămâne aspectuos şi nu necesită straturi suplimentare pentru culoare sau luciu.

[ 1 ] Măcinare şi peletizare [ 2 ] Matriţă [ 3 ] Produse [ 4 ] Dezasamblare [ 5 ] Colectare de pe piaţă

Capacitate excelentă de reciclare

Am creat SORPLAS™ combinând plasticul reciclat şi uzat, cum ar fi cel de la discurile optice şi sticlele de apă, cu un compus ignifug dezvoltat de Sony. Noul material poate fi apoi utilizat la fabricarea multor produse Sony graţie durabilităţii, rezistenţei la ulei şi calităţii finisajului oferit de SORPLAS™.
SORPLAS™ este creat parţial din materialele recuperate de la Sony, de la alte fabrici şi de la produsele utilizate de consumatori. Chiar dacă SORPLAS™ este creat parţial din plastic reciclabil, poate fi măcinat şi peletizat pentru a fi reutilizat la produsele noi.

Ușor, rezistent și ignifug
Ușor, rezistent și ignifug

Profitând de rezistența structurală excelentă și de caracterul ignifug al materialului SORPLAS™, au fost produse diverse piese pentru BRAVIA A80J/X95J/X90J/X85J/X80J. De la capacul din spate la componentele interne, toate demonstrează calitățile SORPLAS™ de rezistență și design sofisticat. 

Durabil, rezistent la uleiuri şi adaptabil

Camerele foto și video trebuie să fie robuste și rezistente la pătrunderea uleiului. SORPLAS™ a satisfăcut aceste cerințe prima dată în 2012 și continuă să fie folosit în anumite camere Sony, inclusiv HX99 și HX400V.

Durabil, rezistent la uleiuri şi adaptabil
Durabil, aspectuos şi pregătit să intre în viaţa dvs.
Durabil, aspectuos şi pregătit să intre în viaţa dvs.

Deoarece ne dorim tot mai multe dispozitive în viaţa noastră, acestea trebuie să fie mai durabile şi să arate bine. SORPLAS™ este nu doar rezistent, dar are şi o aderenţă excelentă la vopsire pentru a menţine aspectul plăcut al dispozitivelor.

De la deşeul de plastic la resursa valoroasă

Yasuhito Inagaki

Inginer chimist principal,
SORPLAS™ Business Office

De la deşeul de plastic la resursa valoroasă

Dezvoltarea pe termen lung a fost elementul cheie pentru un plastic nou reciclat

Dezvoltarea materialului SORPLAS™ a început cu mai bine de zece ani în urmă, iar la acea vreme cercetătorii noştri se concentrau în special pe reutilizarea mai eficientă a deşeurilor de plastic reciclate de la fabricile Sony. Printre aplicaţiile promiţătoare cercetate erau purificatoarele apelor reziduale industriale şi răşinile hidroabsorbante pentru scutecele de unică folosinţă, iar în timpul cercetărilor am realizat un compus ignifug pe bază de sulf care îi conferă plasticului o rezistenţă mare la foc. Combinaţia compusului ignifug cu plasticul policarbonat provenit de la discurile optice uzate şi a foliilor optice provenite de la unele fabrici Sony s-a dovedit cheia dezvoltării materialului SORPLAS™. SORPLAS™ este un plastic reciclat realizat prin eforturile noastre de a reţine şi transforma deşeurile de producţie într-o resursă preţioasă.

Altă pagină pentru tehnologia Sony

Altă pagină pentru tehnologia Sony

Reciclare şi o experienţă îmbunătăţită a audiţiei.

Vă răspundem cu plăcere la toate întrebările legate de SORPLAS™. (Link către site-ul web Sony Semiconductor Solutions Corporation (engleză)).