TriporousTM contribuie la o lume curată

Un material de filtrare de înaltă performanță, nou și revoluționar de la Sony, reciclat din deșeuri de biomasă.

Un nou material revoluționar de filtrare pentru apă și aer

TriporousTM de la Sony este un material de filtrare unic și versatil, conceput să curețe apa și aerul, îmbunătățind siguranța, igiena și confortul. Prin TriporousTM, Sony își imaginează un viitor în care apa și aerul curate sunt accesibile tuturor.
Câștigător al „Premiului de încurajare pentru invenții în secolul 21” și al premiului „Contribuție pentru secolul 21” de la Institutul japonez pentru invenții și inovație.

Imagine a siglei Triporous
Un nou scop pentru deșeurile eliminate
Triporous este produs integral din deșeuri de coji de orez - imagine
TriporousTM este produs integral din coji de orez

TriporousTM este produs 100 % din biomasă. Tehnologia Sony refolosește surplusul de biomasă pentru a produce TriporousTM, ceea ce poate contribui la reducerea impactului asupra mediului.

Eliminare anuală coji de orez, după regiune

La nivel mondial, circa 150 de milioane de tone sunt aruncate anual

[1] Asia (Bangladesh, Cambodgia, China, Filipine, India, Indonezia, Japonia, Myanmar, Pakistan, Thailanda, Vietnam): 136 de milioane de tone
[2] Africa (Egipt, Nigeria): 6,16 milioane de tone
[3] America de Sud (Brazilia): 4,74 milioane de tone
[4] America de Nord (SUA): 2,04 milioane de tone
[5] Europa (UE): 0,84 milioane de tone
[6] Oceania (Australia): 0,06 milioane de tone

Ce este TriporousTM ?
Absorbție mai rapidă și particule mai mari

TriporousTM are pori de trei dimensiuni, care îi permit să capteze substanțe organice mai mari și captează anumite substanțe organice mult mai rapid și mai eficient decât filtrele convenționale cu cărbune activ. Substanțele organice captate de porii mai mari includ bacterii și viruși, proteine mari precum unii alergeni și enzime sau o serie de molecule organice mari.

[1] TriporousTM [2] Cărbune activ

Absorbție mai rapidă și particule mai mari - imagine
TriporousTM este mai bun decât cărbunele activ

Microstructura unică TriporousTM îl face eficient la absorbția gazelor și mirosului. Oferă performanțe superioare în eliminarea substanțelor organice mai mari din lichide, precum bacteriofagul MS2, comparativ cu absorbantul cu cărbune activ din coajă de nucă de cocos, folosit de obicei la purificarea apei.

[1] Contaminare [2] Timp (min.) [3] Rezultat TriporousTM [4] Cărbune activ din coajă de nucă de cocos

Triporous este mai bun decât cărbunele activ - imagine
Posibilitățile TriporousTM

Imaginați-vă echipament sportiv lipsit de miros; purificatoare de apă și de aer mai rapide și mai eficiente; și îmbunătățiri aduse unor produse diverse, precum alimente, cosmetice și electronice: în mod remarcabil, toate acestea sunt posibile cu tehnologia TriporousTM.

Îmbunătățirea calității apei

Materialul de filtrare TriporousTM poate fi folosit pentru a asigura apă potabilă curată chiar și în medii insalubre. Acest lucru ar fi benefic în special în țările aflate în curs de dezvoltare.

Îmbunătățirea calității aerului

TriporousTM poate curăța aerul, absorbind poluanți precum vaporii și gazele industriale. Aceasta poate reduce expunerea la unele tipuri de particule microscopice (PM2.5) și la smog fotochimic.

Imagine cu dr. Seiichiro Tabata
Conservarea mediului cu coji de orez

Dr. Seiichiro Tabata

Inventatorul Triporous
Sony Corporation

În procesul de cercetare de bază privind materialele pentru baterii, am lucrat la dezvoltarea unui nou material poros, TriporousTM. Produs din biomasă de coji de orez, are trei tipuri de pori de diferite dimensiuni („tri” din denumire vine de la cifra trei). Această microstructură unică permite o varietate de aplicații potențiale ale materialului. De exemplu, capacitatea materialului TriporousTM de a elimina particulele de viruși înseamnă că ar putea contribui la asigurarea apei curate în regiunile globului care nu sunt conectate la rețeaua de electricitate. Cercetarea și dezvoltarea sunt încă în curs. Prin acest nou material care curăță apa și aerul, doresc să contribui la asigurarea unei vieți mai confortabile și sustenabile pentru oamenii din întreaga lume.

Imagine cu Triporous
TriporousTM

Un material nou și inovator pentru purificarea apei și aerului (doar în limba engleză)

Reducerea emisiilor în fabricile noastre - imagine
Reducerea emisiilor în fabricile noastre
Proiectoare pentru generația următoare - imagine
Proiectoare pentru generația următoare
Modalități inovatoare de furnizare a electricității pentru toți - imagine
Modalități inovatoare de furnizare a electricității
Solicitări de informații privind licențierea

Sony a început să licențieze TriporousTM. Companiile care iau în considerare utilizarea materialului TriporousTM în propriile produse sau fabrici sau cele care doresc să colaboreze în afacerea TriporousTM trebuie să trimită solicitări de informații aici.