TriporousTM contribuie la o lume curată

Un nou material revoluționar bazat pe carbon poros de la Sony, reciclat din excesul de biomasă.

Un nou material revoluționar bazat pe carbon poros, pentru purificarea apei și a aerului

Triporous™ de la Sony este un material unic bazat pe carbon poros, pentru purificarea apei și aerului, îmbunătățind siguranța, igiena și confortul într-o gamă largă de medii la nivel global. Prin TriporousTM, Sony își imaginează un viitor în care apa și aerul curate pot fi accesibile tuturor.
Câștigător: „Premiul de încurajare pentru invențiile secolului 21” și „Contribuția secolului 21”, de la Institutul Japonez de Invenție și Inovație.

Imagine a siglei Triporous
Un nou scop pentru deșeurile eliminate
Triporous este produs integral din deșeuri de coji de orez - imagine
TriporousTM este produs din coji de orez aruncate

TriporousTM este produs din exces de biomasă Tehnologia Sony reciclează biomasa în exces pentru a produce TriporousTM care poate contribui la reducerea impactului asupra mediului.

Emisii anuale rezultate din coji de orez, după regiune

La nivel mondial, circa 150 de milioane de tone sunt generate anual

[1] Asia (Bangladesh, Cambodgia, China, Filipine, India, Indonezia, Japonia, Myanmar, Pakistan, Thailanda, Vietnam): 136 de milioane de tone
[2] Africa (Egipt, Nigeria): 6,16 milioane de tone
[3] America de Sud (Brazilia): 4,74 milioane de tone
[4] America de Nord (SUA): 2,04 milioane de tone
[5] Europa (UE): 0,84 milioane de tone
[6] Oceania (Australia): 0,06 milioane de tone

Ce este TriporousTM ?
Adsorbție mai rapidă și adsorbție de substanțe mai mari

TriporousTM are pori de trei dimensiuni diferite, permițându-i să adsoarbă substanțe organice mai mari și să adsoarbă unele substanțe organice mult mai rapid și mai eficient decât carbonul activ convențional. Substanțele organice adsorbite de porii mai mari includ bacterii și viruși, proteine mari și o serie de molecule organice mari.

[1] TriporousTM   [2] Cărbune activ convențional

Absorbție mai rapidă și particule mai mari - imagine
TriporousTM este superior cărbunelui activ convențional

Microstructura unică TriporousTM îl face eficient la absorbția gazelor și mirosului. Oferă performanțe superioare în eliminarea substanțelor organice mai mari din lichide, precum bacteriofagul MS2, comparativ cu absorbantul cu cărbune activ din coajă de nucă de cocos, folosit de obicei la purificarea apei.

[1] Contaminare [2] Timp (min.) [3] Rezultat TriporousTM [4] Cărbune activ din coajă de nucă de cocos

Triporous este mai bun decât cărbunele activ - imagine
Posibilitățile TriporousTM

Imaginați-vă echipament sportiv lipsit de miros; purificatoare de apă și de aer mai rapide și mai eficiente; și îmbunătățiri aduse unor produse diverse, precum alimente, cosmetice și electronice: în mod remarcabil, toate acestea sunt posibile cu tehnologia TriporousTM.

Îmbunătățirea calității apei

Materialul de filtrare TriporousTM poate fi folosit pentru a asigura apă potabilă curată chiar și în medii insalubre. Acest lucru ar fi benefic în special în țările aflate în curs de dezvoltare.

Îmbunătățirea calității aerului

TriporousTM poate curăța aerul, absorbind poluanți precum vaporii și gazele industriale. Aceasta poate reduce expunerea la unele tipuri de particule microscopice (PM2.5) și la smog fotochimic.

Imagine cu dr. Seiichiro Tabata
Conservarea mediului cu coji de orez

Dr. Seiichiro Tabata

Inventatorul materialului Triporous
Sony Group Corporation

În procesul de cercetare de bază asupra materialelor din componența bateriilor, am lucrat la dezvoltarea noului material poros TriporousTM. Realizat din coji de orez, are trei tipuri de pori de dimensiuni diferite (porțiunea „tri” din nume vine de la numărul trei). Această microstructură unică oferă materialului o varietate de aplicații potențiale. De exemplu, capacitatea TriporousTM de a elimina particulele de virus înseamnă că ar putea ajuta la asigurarea apei curate în părți ale lumii care nu sunt conectate la rețeaua de electricitate. Cercetarea și dezvoltarea sunt încă în derulare. Prin acest nou material care ajută la curățarea apei și aerului, vreau să contribui la a face posibile un nivel de trai mai bun și un viitor mai sustenabil pentru toți oamenii.

Imagine cu Triporous
TriporousTM

Un material nou și inovator pentru purificarea apei și aerului (doar în limba engleză)

Reducerea emisiilor în fabricile noastre - imagine
Reducerea emisiilor în fabricile noastre
Proiectoare pentru generația următoare - imagine
Proiectoare pentru generația următoare
Modalități inovatoare de furnizare a electricității pentru toți - imagine
Modalități inovatoare de furnizare a electricității
Solicitări de informații privind licențierea

Sony a început să licențieze TriporousTM. Companiile care iau în considerare utilizarea materialului TriporousTM în propriile produse sau fabrici sau cele care doresc să colaboreze în afacerea TriporousTM trebuie să trimită solicitări de informații aici.