BRAVIA - sustenabilitate în fiecare scenă

Creșterea cererii de ecrane mari crește riscul utilizării mai multor resurse și energii. Însă, angajamentele de durabilitate ale Sony realizează câștiguri de eficiență din faza de dezvoltare a TV-ului până în momentul vizionării.

Experiența captivantă se îmbină cu grija pentru mediu

Cu BRAVIA, vă veți putea bucura de cele mai captivante experiențe TV și de un design uimitor, alături de inovații menite să reducă impactul asupra mediului, contribuind la reducerea consumului de energie și a utilizării resurselor neregenerabile.

Le producem, le transportăm și le folosim mai eficient

Inginerie avansată pentru durabilitate

Pentru a reduce impactul asupra mediului, lucrăm la mai multe aspecte de-a lungul ciclului de viață al produsului, cum ar fi reducerea cantității de plastic virgin, îmbunătățirea eficienței transportului și revizuirea consumului de energie în timpul utilizării.

Realizare

Utilizarea unei cantități mai mici de plastic virgin

Combinarea reciclării ridicate cu calitatea produselor

În fiecare aspect al designului, de la dezvoltarea materialelor la estetică, am reușit să creștem gradul de utilizare a materialelor reciclate, păstrând în același timp finisajul de înaltă calitate. În special, pentru TV-urile OLED, plasticele reciclate SORPLAS™ dezvoltate de Sony sunt utilizate pentru capacul din spate, cea mai mare piesă a TV-ului ca suprafață, reducând utilizarea totală a plasticului virgin cu aproximativ 60%.

Imaginea produsului din lateral-spate și granulă SORPLAS
Reciclat și superb 

Poate fi mai dificil să se obțină unele calități de aspect cu materiale plastice reciclate pentru piese exterioare. Însă, plasticele reciclate SORPLAS™ pot fi folosite prin selecția atentă a materiilor prime, ajustarea compoziției în timpul fabricării și rețetei proprii de aditivi, obținându-se frumosul finisaj negru lucios pe care clienții îl așteaptă de la BRAVIA.

Imagine de la efectuarea testului de anduranță.
Durabilitate îndelungată, folosire pe termen lung

Plasticul pentru electrocasnice precum TV-uri are aditivi pentru rezistență și ignifugare. Dezvoltarea SORPLAS™ permite utilizarea minimă a aditivilor pentru a obține proprietăți egale cu ale TV-urilor standard cu plastic obișnuit.. Ca urmare, TV-ul va avea o durată de viață utilă lungă, cu amprentă ecologică redusă.

Către un circuit închis cu reciclabilitate repetată

Un avantaj al SORPLAS™ este că nu se degradează prea mult chiar și după reciclări repetate. Piesele SORPLAS™ reciclate au potențialul de a reduce volumul de deșeuri și de a contribui la o societate orientată spre reciclare.

Fabricăm pentru reducerea greutății

Injecție de aer din exterior

Tehnicile de turnare de precizie fac ca panourile să fie rezistente și frumoase, reducând în același timp greutatea. Astfel, și ambalajele devin mai subțiri, reducând gradul de utilizare a plasticului. Injecția cu aer extern presează piesele din rășină cu aer pentru a elimina atât deformările, cât și reziduurile.

[1] Ondulațiile cauzate de presiunea inegală în cazul turnării normale [2] Fără ondulații în cazul turnării prin injecție cu aer extern [3] Suprafața exterioară 
[4] Suprafața interioară [5] În locul supraumplerii cu plastic, presiunea aerului este aplicată din spate pentru a evita presiunea neuniformă.

Mișcare

Către o logistică mai durabilă
Ilustrație care demonstrează greutatea redusă și structura îmbunătățită a ambalajelor comparativ cu modelul din 2018
Ambalaje mai bune, cu mai puțin plastic

Convențional, ambalajul e necesar deasupra, dedesubtul și pe lateralele televizoarelor BRAVIA. După numeroase simulări și zeci de ani de experiență în logistica globală, am optimizat designul ambalajului pentru a proteja TV-ul cu materiale de ambalare reduse, obținând o reducere cu aproximativ 35% a volumului de plastic din ambalaj.

Reducerea emisiilor CO2 prin ambalaje mai mici și mai ușoare

Reproiectând ambalajul care protejează produsul la transport, am redus dimensiunea pachetului cu 15% și greutatea totală cu 10%. Astfel, numărul de unități de pe un palet crește de aproximativ 1,3 ori. Astfel, emisiile de CO2 per unitate generate de transportul produselor au fost reduse cu aproximativ 15%.

Ilustrație a procesului de turnare prin injecție de aer din exterior, în comparație cu procesul de turnare normal.
Imagini care compară ambalajele vechi și noi ale produselor
Mai puțină cerneală economisește resurse

Informațiile tipărite pe ambalaj au fost atent analizate din punct de vedere al simplității și lungimii, pentru a reduce utilizarea cernelii cu aproximativ 90% și pentru a diminua impactul fără a compromite designul și atractivitatea ambalajului.

Utilizare

Calitate ridicată a imaginii și consum redus de energie
Imagine care demonstrează faptul că luminozitatea ecranului este ajustată în funcție de mediu
Vizionare și consum optime cu controlul automat al luminozității

Cu funcția de detectare a luminii ambientale activată, luminozitatea ecranului este optimizată pentru iluminarea din camera dvs., astfel putându-se reduce consumul de energie.

 [1] Mediu mai întunecat [2] Mediu mai luminos

Imagine care demonstrează faptul că se poate controla consumul de energie în funcție de luminozitatea afișajului.
Detectarea automată a privitorului

Prin atașarea accesoriului exclusiv BRAVIA CAM pentru a detecta mișcarea privitorului, atunci când nu se află nimeni în fața TV-ului, lumina ecranului este atenuată automat pentru a minimiza consumul de energie .

IU TV când este setat modul Economisire energie
Configurare simplă: imagine ideală și consum redus

Configurare într-un pas: configurare mai ușoară și mai satisfăcătoare. Selectați modul Economisire energie din meniul de configurare inițială pentru a obține echilibrul dorit între luminozitate și consum de energie.

[1] Dezactivat [2] Ridicat

Imagine care demonstrează faptul că se poate controla consumul de energie în funcție de luminozitatea afișajului
Consum eficient, în funcție de luminozitatea locației fiecărei imagini

Bucurați-vă de imagini clare și intense cu procesarea unică a semnalului care optimizează fiecare parte a imaginii.

[1] Întunecat [2] Luminozitate tipică [3] Luminos

Regândim plasticul și protejăm mediul

Shusuke Tomonaga

Departament proiectare produse 2, TV Business Group
Despre Sony Corporation

Portretul vorbitorului prezentat în interviu

Începând cu 2010, departamentul nostru pentru TV-uri folosește în mod activ SORPLAS™, un plastic cu o rată ridicată de reciclare, pentru a proiecta produse în mod ecologic.

 TV-urile devin tot mai mari, iar numărul de unități livrate crește, deci crește și impactul asupra mediului. Pentru a produce TV-uri mai mari și a reduce totodată impactul asupra mediului, începând din 2018, dezvoltăm materiale împreună cu companii din grup și folosim SORPLAS™ nu numai pentru piesele interne, ci și pentru exterior, care conține o cantitate mare de plastic.

Pentru a utiliza SORPLAS™ pentru piese exterioare, sunt necesare cunoștințe de proiectare, dar după prototipuri repetate și rețete îmbunătățite, am dezvoltat o formulă SORPLAS™ care poate fi utilizată pentru capacul spate, care are cea mai mare suprafață, și care va fi utilizat în continuare în unele dintre modelele BRAVIA XR din 2021, reducând cantitatea de plastic virgin la jumătate în comparație cu modelele anterioare.

 Pe lângă SORPLAS™, BRAVIA va introduce și alte materiale reciclate în toate unitățile de producție și va contribui în continuare la reducerea impactului asupra mediului.