FX3

Libertate în stil cinema

Camera Sony FX3 Cinema Line dă viață viziunii creatorilor de conținut. Expresia cinematografică se îmbină cu performanța și cu funcționarea optimizată. Compactă și cu greutate redusă, este ușor de transportat și de manevrat. 

Logo câștigător Reddot 2022 best of the best
Logo câștigător iF Gold Award 2022
Descătușați universul cinematografiei profesioniste
Imagine exemplu
Un aparat destinat expresiei cinematografice
Imagine exemplu
Concepută pentru înregistrare comodă pe cont propriu
Imagine exemplu
Extensibilitate și operabilitate pentru creatorii de conținut
Un aparat destinat expresiei cinematografice
Imagini Full-Frame în lumină difuză

Senzorul de imagine Full Frame de pe FX3 se îmbină cu tehnici inovatoare de captare a luminii, pentru imagini clare chiar și în lumină difuză. Sensibilitatea ISO standard de 80-102400 pentru filme se poate extinde până la 409600. 

Interval dinamic și expresivitate extinse

FX3 oferă interval dinamic cu peste 15 trepte, pentru scenarii de la interioare bine iluminate până la cadre realizate dimineața și seara. Surprindeți toate nuanțele și vă bucurați de libertate fără precedent la gradarea culorilor.

Efect bokeh uimitor și creativitate Full Frame

Surprindeți scena la rezoluție 4K, cu câmp vizual cu profunzime redusă, efect bokeh uimitor și libertatea cinematografică dată de un senzor Full Frame.

Știință cromatică de cinema cu S-Cinetone™

Culoarea S-Cinetone, dezvoltată pentru apreciatul model Sony FX9, reprezintă aspectul implicit pe FX3 pentru expresie cinematografică. Este reglată exact pentru a satisface cerințele creatorilor de conținut de azi, cu culori bogate și nuanțe naturale ale pielii, care se potrivesc cu alte camere Cinema Line fără gradare. 

4K 120 cps, fiecare cadru este focalizat 

Chiar și la rate de cadre ridicate, sunt realizate imagini 4K detaliate grație capacităților FA de mare precizie și de citire cu viteză ridicată ale camerei FX3. Modul S&Q vă oferă control complet asupra ratei de cadre la înregistrare, pentru secvențe frumoase cu redare „slow motion” de până la 5x (cu ieșire 24p). 

Imagine exemplu
Înregistrare HDR și S-Log3 pe 10 biți pentru gradații fine

Curba gamma S-Log3 și S-Gamut3.Cine permit înregistrarea cu reproducerea culorilor de înaltă calitate în interval dinamic ridicat, simplificând potrivirea cu cadre realizate cu alte camere Cinema Line în postproducție. În plus, un profil de imagine HDR HLG (Hybrid Log-Gamma) permite redare HDR (HLG) directă pe televizoare compatibile, fără postproducție. 

Ieșire HDMI RAW pe 16 biți 

Pentru fluxuri de lucru solicitante în postproducție, este disponibilă ieșire RAW pe 16 biți prin HDMI la dispozitive externe compatibile, iar fișierele XAVC HS 4K, XAVC S 4K sau XAVC S-I 4K și proxy sunt capturate simultan în cameră. Ieșirea video RAW este la 4264 x 2408 [16:9], peste rezoluția DCI-4K.

Imagine cu montarea unui monitor terț pe FX3
Imagini cu structura de fișier pentru All-intra, Long GOP și Grup de imagini
Bucurați-vă de detalii bogate și culori realiste

FX3 are capacitate de înregistrare internă 4K, profunzime pe 10 biți și eșantionare a culorilor în format 4:2:2 cu compresie All-Intra și Long-GOP. Acestea permit gradare superioară a culorilor, păstrând gradația naturală, pentru o libertate de editare veritabilă.   

[1] All-Intra (All-I)   [2] Long-GOP   [3] Grup de imagini 

Concepută pentru înregistrare comodă pe cont propriu
Focalizare automată foarte exactă

FA cu urmărire inteligentă utilizează detectarea fazei în plan focal pentru urmărirea subiectului în aproape întregul cadru. Sistemul de focalizare automată hibridă rapidă focalizează rapid în câmpul vizual cu profunzime redusă și la rate de cadre 120p la rezoluție 4K (QFHD)

FA cu urmărire sofisticată

Funcția de urmărire sofisticată menține focalizarea stabilă, pentru a vă concentra pe compoziție. FA pe ochi în timp real focalizează exact pe față și ochi, iar Urmărire în timp real este susținută de algoritmi de recunoaștere a subiectului, unici de la Sony. 

Tranziții cursive și control tactil 

FX3 are tranziție FA cu șapte setări, pentru focalizare facilă, și cinci setări de sensibilitate FA la schimbarea subiectului, care permite utilizatorului să particularizeze comutarea sau fixarea FA pe subiect. În plus, puteți selecta subiectul pe care doriți să îl focalizați prin simpla atingere a monitorului LCD. 

Avantajele obiectivelor Sony pentru filmare

Aflați cele patru avantaje unice ale utilizării obiectivelor cu montură E de la Sony pentru filmări. Combinația dintre obiectivele și camerele Sony vă va îmbunătăți experiența de creație video.

Mobilitate ridicată, indiferent unde vă aflați

Compactă și ușoară, FX3 este concepută pentru mobilitate ridicată. Mânerul atașat și orificiile de montare a accesoriilor permit o configurare rapidă, înregistrare fluidă și împachetare rapidă. Corpul și capacele sunt realizate din aliaj de magneziu, pentru rezistență și performanțe îmbunătățite în medii dificile.

Imagine a structurii camerei cu componente din magneziu
Imagine cu mânerul XLR de pe FX3
Mâner XLR atașabil 

Un mâner cu adaptor XLR cu două terminale XLR se poate atașa la suportul cu interfață multiplă de pe cameră, pentru filmare comodă și stabilă în situații dificile, cum ar fi cadre din poziție inferioară. 

Stabilizare a imaginii în cameră 

Modul Activ este un sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe pentru creșterea stabilizării la înregistrarea de filme. Pentru a păstra calitatea imaginii, giroscopul măsoară exact tremurul camerei și compensează optic. Aceasta permite înregistrări video stabile cu aparatul ținut în mână, fără suport, la rezoluție 4K. 

[1, 2] tremur unghiular (oscilație și girație) [3, 4] tremur la comutare (axele X și Y), [5] tremur rotativ (rulare pe axa Z)

Imagine a structurii sistemului de stabilizare optică a imaginii pe 5 axe în corpul camerei
Imagine a editării cu Catalyst pe PC
Stabilizarea imaginii și editare mai facilă cu Catalyst

Tremurul camerei este înregistrat de giroscop, ceea ce permite uniformizarea și stabilizarea în postproducție. Cu aplicația desktop Sony Catalyst Browse/Catalyst Prepare puteți echilibra compensarea automată a tremurului și ajustarea imaginii. Catalyst poate utiliza eficient și datele înregistrate de rotire a camerei. 

Extensibilitate și operabilitate pentru creatorii de conținut
Lămpi semnal față și spate 

Lămpile de semnal de pe părțile din față și din spate ale camerei FX3 indică dacă, în acel moment, camera înregistrează. Acestea sunt clar vizibile operatorului și persoanei care se află în fața camerei.

Monitor tactil LCD rabatabil

Ecranul LCD tactil de 3” (1,44 milioane de puncte) are deschidere laterală pentru poziționare flexibilă și vizibilitate îmbunătățită la montarea pe suport cardanic. Panoul tactil oferă control intuitiv în meniu pentru multe setări ale camerei. 

Comenzi esențiale pentru filmare eficientă

Pe lângă șase butoane particularizabile, comenzile frecvente pot fi operate cu o mână, iar cealaltă mână operează obiectivul. Funcționalitatea este sporită prin numeroasele orificii pentru șurub din corp și mâner, pentru atașarea directă a accesoriilor. 

Imagine a fluxului de aer pentru răcire în corpul camerei
Înregistrare 4K/60p neîntreruptă

Pentru înregistrare 4K/60p neîntreruptă, FX3 are un sistem inovator de disipare a căldurii. Plasarea radiatorului, structura de ventilare și ventilatorul silențios asigură o răcire optimizată chiar și la înregistrările lungi.

Adaptor XLR și intrare digitală pentru sunet de calitate

Pe lângă microfonul încorporat, pot fi conectate diverse microfoane profesionale prin conectorii XLR de dimensiuni normale de pe mâner printr-o interfață audio digitală cu suport cu interfață multiplă. Se pot selecta trei formate de înregistrare, inclusiv pe 24 de biți cu 4 canale. Înregistrarea audio digitală este posibilă și prin atașarea unui microfon digital precum ECM-B1M, chiar dacă mânerul nu este utilizat.

Imagine cu conectorii XLR de pe mâner
Imagine cu cele două sloturi de suport media
Două sloturi de suport media cu viteză ridicată 

Concepute pentru cerințe de generație următoare, cardurile CFexpress tip A acceptă înregistrare cu rată de biți ridicată. Sloturile sunt compatibile cu CFexpress tip A, precum și cu carduri SDXC UHS-I și UHS-II. Deoarece sloturile sunt identice, este posibil backupul sau retransmisia.

Control la distanță și transfer în rețea

O conexiune de rețea, prin Wi-Fi® sau cu fir prin conector USB type C, oferă suport pentru control la distanță de pe smartphone sau tabletă, prin NFC sau prin asociere manuală. Înregistrarea la distanță se poate controla de pe PC cu aplicația Sony Imaging Edge Desktop™ sau de pe dispozitiv mobil cu Imaging Edge Mobile™. Iar fișierele foto și video pot fi transferate prin FTP de mare viteză. 

Imagine cu telefon mobil conectat prin rețea wireless
Imagine a editării cu Imaging Edge pe PC
Previzualizare, înregistrare și redare în flux la distanță

Pentru fluxuri de lucru mai eficiente și fotografiere în medii dificile, puteți apela la fotografierea de la distanță, cu fir sau wireless, de pe PC sau de pe un dispozitiv mobil cu Imaging Edge Mobile. Imaging Edge Webcam™ permite comunicare video online de calitate. 

Specificaţii şi funcţii

Camera FX3 din gama Cinema oferă o sensibilitate ridicată și o expresie cinematografică pe care numai formatul Full Frame le poate oferi, într-un design uimitor de compact. Cu un plus de mobilitate pentru filmare ușoară pe cont propriu și funcții gândite pentru profesioniști, este instrumentul creativ ideal pentru a surprinde în orice condiții viziunea cinematografică.
  • Performanță Full Frame, cu sensibilitate ridicată și interval dinamic ridicat

  • Motor de procesare a imaginii BIONZ XR extrem de performant

  • Înregistrare 4K (QFHD) la o rată de cadre ridicată, de 120 cps

  • Știință cromatică de cinema, cu S-Cinetone™

  • Mobilitate sporită pentru utilizare pe cont propriu

TIP DE SENZOR
Full Frame de 35 mm (35,6 x 23,8 mm), senzor CMOS Exmor R
Pixeli
Aprox. 10,2 megapixeli (efectivi) pentru filme, Aprox. 12.1 megapixeli (efectivi) pentru imagini statice, Aprox. 12,9 megapixeli (total)
SENSIBILITATE
[Film] echivalent ISO 80-102.400 (valorile ISO până la ISO 409.600 pot fi setate în cadrul intervalului ISO extins), AUTOMAT (ISO 80-12.800, utilizatorul poate selecta limita minimă și limita maximă), [Imagine statică] ISO 80-102.400 (valorile ISO de la ISO 40 până la ISO 409.600 pot fi setate în cadrul intervalului ISO extins.), AUTOMAT (ISO 80-12.800, utilizatorul poate selecta limita minimă și limita maximă)
TIP DE SUPORT
Card CFexpress tip A/SD (două sloturi), înreg. simultană, sortare, comutare automată suport, copiere
LCD
TFT, 7,5 cm (3,0 inchi), aprox. 1,44 milioane de puncte, Unghi de deschidere: aprox. 176 de grade, Unghi de rotație: aprox. 270 de grade
Compania Sony este decisă nu doar să ofere produse, servicii și conținut care se concretizează printr-o experiență interesantă, dar și să depună eforturi pentru a-și atinge scopul de a avea impact zero asupra mediului înconjurător ca urmare a desfășurării activităților sale Aflați mai multe despre Sony și mediul înconjurător

Recenzii şi premii

Opiniile utilizatorilor