NOŢIUNI DE BAZĂ PENTRU OBIECTIV

Suport obiectiv și senzori
Monturi A şi E de la Sony

Sony produce camere cu două sisteme de montare a obiectivelor: montură A şi montură E. Montura A e standard pe corpurile camerei de tip oglindă translucidă unice de la Sony, în timp ce montura E e utilizată pe corpurile fără oglinzi.

Diferenţe între suporturile obiectivelor

Caracteristici obiective cu montură A şi montură E

Camerele cu montură A cu tehnologia translucent Mirror Technology™ de la Sony oferă avantajele focalizării automate cu detecția permanentă a fazei. Distanţa mică de la flanşa de montare a modelelor cu montură E fără oglinzi face posibilă proiectarea unor corpuri compacte de înaltă performanță și a unor obiective ce oferă manevrabilitate și mobilitate excepționale.

interior cameră cu montură A
Montură A

[1] Suportul obiectivului [2] Distanţa de la flanşa de montare [3] Oglindă translucidă [4] Planul senzorului de imagine

interior cameră cu montură E
Montură E

[1] Suportul obiectivului [2] Distanţa de la flanşa de montare [3] Planul senzorului de imagine

Dimensiune senzor de imagine

Formate APS-C şi cadru întreg

Atât camerele cu montură A, cât şi cele cu montură E au opțiuni de senzori APS-C şi cadru întreg. Din mulţimea de dimensiuni ale senzorului de utilizare obişnuită, cadrul întreg este considerat a fi un format mare în timp ce APS-C este un format mediu. Ambele sunt populare pentru avantajele lor individuale.

* Toate măsurătorile sunt aproximative

Combinații dintre obiectiv și senzor

Sony oferă obiective APS-C şi cu cadru întreg cu cercuri de imagine care acoperă formatele corespunzătoare ale senzorilor. Deși obiectivele sunt alese de obicei pentru a se potrivi formatului senzorului, se pot utiliza diferite combinații pentru a varia zona de decupare și unghiul de vizualizare atunci când se dorește o acoperire mai largă sau un teleobiectiv suplimentar.

* Imaginile sunt oferite doar în scop ilustrativ.