Obiectiv MACRO G OSS F2,8 FE de 90 mm

Specificaţii şi funcţii complete

SEL90M28G

Preț recomandat

5.899,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
90 mm
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
135mm
Grupuri/elemente de obiectiv
11/15
Unghi de vizualizare (35 mm)
27°
Unghi de vizualizare (APS-C)
17°
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
9
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,28 m (0,92 ft)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
1,0x
Diametru filtru (mm)
62 mm
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
Stabilizare optică SteadyShot

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
79 x 130,5 mm (3-1/8 x 5-1/4 in.)
Greutate
602 g (21,3 oz.)

Note de subsol

*
„distanţa focală echivalentă de 35 mm (APS-C)” şi „unghiul de vizualizare (APS-C) sunt cu camera foto digitală cu obiective interschimbabile care încorporează senzori de imagine de tip APS-C.

Ce este în cutie

  • Parasolar pentru obiectiv (ALC-SH138: de formă rotundă, de tip baionetă)
  • Capac faţă pentru obiectiv
  • Capac spate pentru obiectiv
  • Husă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Renumitul efect bokeh de fundal, specific obiectivului G Lens

Superbul efect bokeh de fundal este sinonim cu numele obiectivului G Lens şi poate să scoată cu adevărat în evidenţă subiectul. Calibrarea individuală a fiecărui obiectiv asigură compensarea optimă a aberaţiei sferice, rezultând o redare uniformă a imaginii fără nici o urmă nedorită de „nisen bokeh”. Diafragma circulară cu 9 lame contribuie de asemenea la obţinerea unei imagini cu un efect bokeh care arată excelent.

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Claritate pe întreaga suprafaţă a imaginii, de la macro la infinit

Obiectivele macro sunt adeseori utilizate pe o gamă largă de distanţe de focalizare, aşa că a fost implementat un mecanism de focalizare flotant, pentru suprimarea optimă a aberaţiei la distanţă mică. Sistemul flotant reduce dimensiunea obiectivului, menţinând în acelaşi timp o claritate excelentă pe întreaga suprafaţă a imaginii de la infinit până la distanţa de focalizare minimă.

Aflați mai multe

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Focalizare precisă şi silenţioasă pentru fotografiere şi filmare

Cele două grupuri de focalizare într-o configuraţie flotantă sunt acţionate de un sistem inovator DDSSM (Direct Drive Super Sonic wave Motor), pentru o poziţionare lină şi precisă a obiectivului, făcând posibilă mărirea macro Full Frame. Acest sistem este remarcabil de silenţios, fiind ideal pentru fotografierea sau filmarea animalelor sau insectelor.

Aflați mai multe

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Claritate şi precizie fără trepied

Deşi se consideră că un trepied este de obicei necesar pentru macrofotografia de precizie, stabilizarea încorporată a imaginii OSS (stabilizare optică SteadyShot™) face posibilă fotografierea clară de imagini macro cu camera în mână. Obiectivul de stabilizare ridicată este acţionat de un motor liniar sensibil, pentru o stabilizare rapidă şi precisă.

Aflați mai multe

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Comutare rapidă între focalizarea automată/manuală

Dacă trebuie să vă luaţi ochii de pe vizor pentru a comuta între focalizarea manuală şi cea automată, este posibil să rataţi cadrul perfect. La acest obiectiv, inelul de focalizare, unde de obicei vi se sprijină mâna în timpul filmării, alunecă pur şi simplu înainte şi înapoi, pentru a comuta între focalizarea manuală şi cea automată. Suprafaţa neaderentă asigură o funcţionare fiabilă.

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Blocarea focalizării acolo unde aveţi nevoie

Apăsarea butonului de menţinere a focalizării, amplasat comod pe montura obiectivului blochează imediat focalizarea la setarea curentă şi o menţine acolo până la eliberarea butonului. Butonul de menţinere a focalizării poate fi utilizat pentru blocarea focalizării chiar şi atunci când fotografiaţi în modul de focalizare automată continuă.

Aflați mai multe

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Selectaţi-vă plaja de focalizare pentru o focalizare automată mai rapidă

Selectorul limitatorului pentru intervalul de focalizare poate fi reglat pentru focalizare de aproape şi/sau de la distanţă, în funcţie de subiect, limitând intervalul de focalizare şi maximizând astfel viteza de focalizare automată. Selecţiile sunt ∞ ~ 0,5 metri pentru focalizare la distanţă, 0,5 ~ 0,28 metri pentru focalizare de aproape şi FULL pentru focalizare pe întreaga plajă.

Aflați mai multe

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Focalizare internă pentru o mai bună manevrare

Într-un design de focalizare interioară doar elementele interne ale obiectivului se mişcă atunci când efectuaţi focalizarea, iar astfel lungimea totală a obiectivului nu se modifică. Pe lângă o manevrare simplă, acest lucru înseamnă o focalizare automată mai rapidă şi o distanţă de focalizare minimă mai scurtă. Filetul filtrului din partea frontală a obiectivului nu se roteşte, un avantaj atunci când utilizaţi un filtru polarizator.

Aflați mai multe

Apropiaţi-vă menţinând în acelaşi timp distanţa

Distanţa focală medie de teleobiectiv îi oferă acestui obiectiv o distanţă de lucru ideală pentru măriri macro, ceea ce face mai uşoară surprinderea de imagini macro cu insecte şi alţi subiecţi care nu pot fi abordaţi de foarte aproape.

Potrivit atât pentru filme cât şi pentru fotografii

În unele aspecte, cerinţele obiectivelor utilizate pentru filmare sunt mai exigente decât cele pentru fotografiere. Sony depune un efort suplimentar pentru a se asigura de performanţele de top ale obiectivelor cu care sunt dotate camerele cu capacitate de filmare. De exemplu, o deplasare minimă a unghiului la schimbarea focalizării şi o funcţionare silenţioasă sunt esenţiale pentru filmare.

Imagine cu Obiectiv macro G OSS FE F2,8, de 90 mm

Fiabil şi uşor în orice condiţii

Funcţionarea sigură într-o varietate de condiţii este asigurată de un design care previne pătrunderea prafului şi a umezelii în obiectiv.

Aflați mai multe