FE de 85 mm F1.4 GM

Specificaţii şi funcţii complete

SEL85F14GM

Preț recomandat

10.299,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
85 mm
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
127,5 mm
Grupuri/elemente de obiectiv
8/11
Unghi de vizualizare (35 mm)
29°
Unghi de vizualizare (APS-C)
19°
Diafragmă maximă (F)
1,4
Diafragmă minimă (F)
16
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
Focalizare automată 0,85 m, MF 0,8 m
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,12 x
Diametru filtru (mm)
77 mm

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
89,5 x 107,5 mm
Greutate
820 g

Ce este în cutie

  • Parasolar (ALC-SH142)
  • Capac faţă pentru obiectiv (ALC-F77S)
  • Capac spate pentru obiectiv (ALC-R1EM)
  • Husă
Placeholder

Caracteristici

O nouă dimensiune a performanței portretului

O nouă dimensiune a performanței portretului

Cea mai avansată tehnologie disponibilă a fost aplicată în seria Master G, sporind și mai mult performanța aclamată a obiectivelor G Lens de la Sony. Acest model combină efectul bokeh rafinat al obiectivelor G Lens cu noi niveluri de rezoluție într-un obiectiv pentru portrete cu adevărat remarcabil, ce poate utiliza la maxim potențialul de performanță a corpurilor actuale și viitoare ale camerelor de înaltă rezoluție.

Rezoluţie excepţională şi efect bokeh

Rezoluţie excepţională şi efect bokeh

Rezoluția remarcabilă chiar și la diafragma maximă F1.4 reproduce subiectul la dimensiuni impresionante. Apoi, superbul efect bokeh treptat, dizolvă fundalul într-un fundal artistic în culori şi reflexii naturale. Această combinație rară, datorată în parte noii tehnologii a elementului XA, deschide noi perspective de expresie vizuală.

Aflați mai multe

Imagini naturale, fără culori false

Imagini naturale fără nicio culoare falsă

Aberația cromatică poate degrada rezoluția, precum și calitatea efectului bokeh. Trei elemente de sticlă ED (dispersie foarte scăzută) au o contribuție semnificativă la performanța optică excepțională a acestui obiectiv, păstrând aberaţia cromatică axială sub control în timp ce maximizează atât claritatea cât și aspectul natural și culoarea efectului său bokeh uluitor.

Aflați mai multe

Precizie sublimă cu 2 senzori de FA

Precizie sublimă cu 2 senzori de FA

Pe lângă senzorul de rotație obișnuit, un al doilea senzor detectează poziția grupului cu focalizare a obiectivului. Acest sistem cu senzor dublu atinge nivelul extrem de ridicat de precizie a focalizării, care este necesar pentru a profita din plin de potențialul corpurilor camerelor de înaltă rezoluție avansate. Acționarea RDSSM (motor Super Sonic Wave inelar) furnizează puterea și viteza necesare.

Aflați mai multe

11 lamele pentru un efect bokeh savuros

11 lamele pentru un efect bokeh savuros

Designul diafragmei circulare Sony are, de obicei, până la 9 lamele. Aceasta este primul obiectiv α care include 11 lamele într-un design de deschidere circulară, ducând calitatea efectului bokeh la noi niveluri de frumuseţe fină cu reflexe naturale.

Aflați mai multe

Ilustrație care explică structura stratului de acoperire Nano AR

Claritate şi contrast de excepţie

Tehnologia avansată a stratului antireflexie din nanocristale produce o acoperire a obiectivului cu o nano-structură regulată definită cu precizie, care suprimă în mod eficient reflexiile ce pot cauza pete albe şi reflexii parazite, pentru îmbunătățiri notabile ale clarităţii, contrastului și calităţii de ansamblu a imaginii. (1. Strat antireflexie din nanocristale/2.Sticlă/3.Lumină transmisă)

Aflați mai multe

Control facil şi versatil al focalizării

Control facil şi versatil al focalizării

Capacitatea de a răspunde rapid la schimbarea rapidă a situațiilor fotografice poate face diferenţa dintre realizarea sau nerealizarea unei fotografii. Un comutator manual/automat pentru modul de focalizare și butonul de menţinere a focalizării sunt poziționate pentru un acces facil, oferind un control versatil şi profesional pentru o gamă largă de subiecte și medii.

Declic uşor pentru filme

Declic uşor pentru filme

În timp ce camerele pentru realizarea de fotografii preferă, de obicei, feedback-ul tactil oferit de opririle cu clic pe inelul diafragmei, realizatorii de filme preferă operarea lină, silenţioasă, fără clicuri, a diafragmei. Opririle cu clic de pe inelul diafragmei acestui obiectiv pot fi activate sau dezactivate ușor, pentru a se potrivi aplicațiilor pentru realizarea de fotografii sau filme.

Aflați mai multe

Blocare şi eliberare a parasolarului

Blocare şi eliberare a parasolarului

Un mecanism de blocare a parasolarului previne detașarea accidentală a parasolarului în timpul deplasării de la o locație la alta, dar un buton de deblocare a parasolarului facilitează eliminarea și înlocuirea parasolarului ori de câte ori este necesar.

Fiabilitate ridicată în condiţii dificile

Fiabilitate ridicată în condiţii dificile

Pe lângă măsurile de etanșare normale la praf și umiditate, a fost adăugat un sigiliu pe interfața corpului obiectivului pentru o protecție suplimentară și fiabilitate în medii dificile. Fotografiaţi cu încredere în condiţii de ploaie uşoară sau vânt.

Aflați mai multe