FE 16-35mm F2.8 GM

Specificaţii şi funcţii complete

SEL1635GM

Preț recomandat

12.279,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
16 - 35
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
24 - 52,5
Grupuri/elemente de obiectiv
13-16
Unghi de vizualizare (35 mm)
107゚- 63゚
Unghi de vizualizare (APS-C)
83°-44°
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,28 m
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,19
Diametru filtru (mm)
82
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Sistem zoom
Manuală
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
În formă de petală, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
88,5 x 121,6 mm
Greutate
680 g

Ce este în cutie

  • Parasolar (model): ALC-SH149
  • Capac faţă pentru obiectiv: ALC-F82S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Husă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Zoom de F2.8 16-35 mm cu rezoluţie înaltă şi rapidă

Primul obiectiv superangular cu zoom G Master vă oferă performanţa care va beneficia din plin de potenţialul rezoluţiei mari şi de cele mai noi (şi viitoare) corpuri ale camerelor. Cele mai avansate tehnologii optice şi mecanice de la Sony se combină pentru a vă oferi imagini cu o claritate extraordinară.

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Rezoluţie ridicată pe întreaga imagine

Cu designul optic fără compromisuri obţineţi o rezoluţie şi un contrast extrem de ridicate. Peisajele, arhitectura, interioarele şi alte subiecte extinse sunt surprinse cu o claritate remarcabilă, dintr-un colţ în altul. Elementele asferice reduc distorsiunile, iar elementele de sticlă ED (dispersie extrem de scăzută) controlează eficient aberaţia cromatică.

Aflați mai multe

Ilustrație care explică structura stratului de acoperire Nano AR

Claritate şi contrast în orice lumină

Stratul antireflexie din nanocristale de la Sony suprimă reflexiile incidentale care duc la pete albe şi reflexii parazite când lumina pune probleme, pentru a obţine un contrast şi o claritate constante. Lipsa petelor albe într-un interval mare al unghiurilor cu lumină incidentală vă permite o mai mare flexibilitate la încadrare şi compunere, în special la distanţe focale cu unghi panoramic. (1. Strat antireflexie din nanocristale/2.Sticlă/3.Lumină transmisă)

Aflați mai multe

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Rezoluţia şi efectul bokeh au ajuns pe noi culmi

Acest obiectiv are două elemente Sony XA (asferice extreme) cu o precizie a suprafeţei de 0,01 microni. Distorsiunea care tinde să apară la obiectivele superangulare cu zoom este controlată meticulos, la fel şi astigmatismul şi curbura câmpului. Efectul bokeh neplăcut, ca un inel alb, este suprimat în mod eficient de către elementele XA (asferice extreme) pentru ca efectul bokeh omogen şi frumos să fie obţinut în zonele defocalizate.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Efect bokeh minunat în fundal

Fotografierea de aproape, cu F2.8, poate produce un extraordinar efect bokeh în fundal. Folosiţi această caracteristică pentru portrete, de exemplu, cu fundaluri dinamice şi colorate realizate cu efecte bokeh omogene şi expresive care scot subiectul în evidenţă.

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Rezoluţie optimă la orice distanţă focală

Înalta rezoluţie este constantă de la infinit până la cea mai mică distanţă de focalizare. Acest obiectiv are un mecanism de focalizare autocentrată cu două grupuri de lentile acţionate independent. Acest sistem ajută la reducerea la minimum a tuturor tipurilor de aberaţie, deci este menţinută rezoluţia ridicată şi clară de la focalizarea la infinit pentru portrete, de exemplu, până la focalizarea în plan apropiat pentru portrete şi subiecte similare.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Focalizare automată rapidă şi precisă

Două sisteme DDSSM (Direct Drive SSM) cu motoare piezoelectrice originale Sony acţionează direct două grupuri de focalizare în configuraţia cu focalizare autocentrată. Grupurile de focalizare sunt poziţionate cu precizie mare pentru a obţine cea mai ridicată precizie a focalizării. Sistemele DDSSM sunt silenţioase, fiind ideale pentru realizarea filmelor şi a fotografiilor.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Uşor şi compact pentru mobilitate ridicată

Dimensiunea şi greutatea reduse, de top în acest domeniu, au fost obţinute păstrând performanţa optică remarcabilă. Acest obiectiv ideal este perechea ideală pentru corpurile compact cu montură E, asigurând un sistem portabil şi gestionabil uşor de purtat în drumeţii sau în excursiile pe munte.

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

11 lamele îmbunătăţesc frumuseţea efectului bokeh

Diafragma circulară originală cu 11 lamele de la Sony contribuie la o calitate şi mai bună a efectului bokeh. Designul şi materialele au fost revizuite pentru a păstra forma rotundă şi s-au aplicat standardele stricte ale circularităţii pentru a asigura fără compromisuri frumuseţea efectului bokeh al obiectivului.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Funcţionare lină şi flexibilă

Un buton de menţinere a focalizării, inelul de focalizare manuală, comutatorul AF/MF şi alte comenzi permit funcţionarea flexibilă şi simplă. Butonul de menţinere a focalizării poate fi particularizat în meniul corpului, care permite atribuirea multor funcţii butonului, conform cerinţelor utilizatorului.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 16-35mm F2.8 GM

Element frontal cu strat de fluor

Elementul frontal al obiectivului are un strat de fluor care împiedică depunerea mizeriei şi urmele amprentelor, uşurând ştergerea acestora dacă, într-adevăr, apar pe suprafaţa obiectivului.

Aflați mai multe

Ilustrație care descrie designul rezistent la praf și umiditate

Fiabilitate ridicată în condiţii dificile

Designul general al acestui obiectiv este rezistent la praf şi umiditate, pentru a oferi o protecţie în plus şi funcţionarea fiabilă în medii dificile. Fotografiaţi cu încredere în condiţii de ploaie uşoară sau vânt.

Aflați mai multe