FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Specificaţii şi funcţii complete

SEL100F28GM

Preț recomandat

7.699,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
100
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
150
Grupuri/elemente de obiectiv
10-13 *fără elementul APD
Unghi de vizualizare (35 mm)
24°
Unghi de vizualizare (APS-C)
16°
Diafragmă maximă (F)
F2.8 (T5.6)
Diafragmă minimă (F)
F20 (T22)
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,85 m (la poziţia „0,85 m-∞”); 0,57 m (la poziţia „0,57 -1 m”)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,14 (la poziţia „0,85 m-∞”); 0,25 (la poziţia „0,57 -1 m”)
Diametru filtru (mm)
72
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
Stabilizare optică SteadyShot
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
Formă rotundă, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
85,2 x 118,1 mm
Greutate
700 g

Ce este în cutie

  • Capac (model): ALC-SH147
  • Capac faţă pentru obiectiv: ALC-F72S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Husă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Rezoluţie şi efect bokeh de excepţie la G Master

Fiind o completare pe măsură a seriei G Master, acest obiectiv combină rezoluţia extraordinară şi efectul bokeh omogen şi uimitor care scoate în evidenţă în mod ideal subiectul focalizat. Designul optic, cu elementul optic de apodizare inovator şi cu diafragma nouă cu 11 lamele, asigură în mod constant o performanţă ridicată pentru toată suprafaţa imaginii. 

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Rezoluţie pe măsura numelui G Master

Cu compensarea aberaţiei sferice, sticla ED (dispersie extrem de scăzută) şi elementele asferice, acest obiectiv amplifică până la extrem rezoluţia şi claritatea pentru a face faţă cerinţei pretenţioase MTF de 50 de linii pe milimetru, care reprezintă baza designului optic pentru G Master. Claritatea se extinde în toată imaginea.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Claritate şi contrast de excepţie

Stratul original antireflexie din nanocristale de la Sony suprimă reflexiile false ce pot cauza pete albe şi reflexii parazite, în special în situaţiile cu iluminare din spate. Rezultatul este un contrast ridicat și o claritate constante, cu tonuri de un negru intens în cea mai largă gamă posibilă de situații fotografice. (1. Strat antireflexie din nanocristale/2.Sticlă/3.Lumină transmisă)

Aflați mai multe

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Efectul bokeh nu poate fi nicicum mai reuşit

Fiind creat special pentru a realiza un efect bokeh extraordinar de omogen şi de natural, acest obiectiv are un element optic de apodizare (APD) unic, o diafragmă circulară cu 11 lamele absolut nouă şi o distorsiune minimă a zonelor evidenţiate la periferia imaginii. Fiecare obiectiv în parte este reglat fin pentru a respecta cele mai ridicate standarde ale G Master.

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Apodizare pentru un efect bokeh de neegalat

Un element optic APD este un tip special de filtru care transmite treptat şi în scădere lumina către zonele periferice. Acesta atenuează marginile imaginilor punctuale, rezultatul fiind un efect bokeh excepţional de omogen şi frumos în fundal şi în prim-plan, cu un reducând la minimum efectul marginilor duble.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Zone periferice frumos evidenţiate

Pentru a face faţă concentrării pe efectul bokeh, obiectivul a fost creat să minimizeze vignetarea care poate distorsiona compoziţia periferică a imaginii. Sursele punctuale de lumină sunt reproduse cu un efect circular bokeh constant în toată imaginea, astfel încât lumina solară filtrată sau reflectată de frunze, de exemplu, să fie redată cu o eleganţă maiestuoasă.

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

11 lamele îmbunătăţesc frumuseţea efectului bokeh

Designul diafragmei circulare originale de la Sony a fost îmbunătăţit cu 11 lamele pentru o circularitate şi mai mare. Designul şi materialele au fost reevaluate pentru a menţine o formă aproape rotundă a diafragmei indiferent dacă este deschisă sau blocată, aplicând standarde stricte ale circularităţii pentru a se obţine întreaga frumuseţe a efectului bokeh STF fără compromisuri.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Apropiaţi-vă şi descoperiţi detaliile

Deoarece una dintre caracteristicile principale ale acestui obiectiv este efectul bokeh, acesta este dotat cu un comutator al inelului macro care extinde intervalul obiectivului până la zona macro în care se poate utiliza excelent efectul bokeh. Modul macro permite o focalizare minimă până la 0,57 m cu un factor maxim de mărire de 0,25x, fără a face compromis la performanţa rezoluţiei.

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Focalizarea automată vă permite să vă concentraţi asupra creaţiei

Sistemul de acţionare a focalizării DDSSM (Direct Drive SSM) permite focalizarea automată rapidă, precisă şi silenţioasă. Performanţa focalizării automate rapide şi discrete îi permite utilizatorului să se concentreze pe deplin pe surprinderea imaginilor statice sau filmelor minunate. Acest obiectiv acceptă atât focalizarea automată cu contrast cât şi pe cea cu detecţia fazei în plan, fiind o pereche ideală pentru camerele moderne Sony de înaltă performanţă.

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Dispozitive de acţionare avansate pentru viteză şi precizie

DDSSM (Direct Drive SSM) are un motor piezoelectric original Sony pentru a acţiona direct inelul de focalizare. Precizia ridicată la frânare face ca inelul de focalizare să fie controlat cu precizie pentru a obţine cea mai bună acurateţe la focalizare. În plus, este silenţios, fiind ideal pentru fotografierea vieţuitoarelor sălbatice şi pentru filme. La fel, focalizarea manuală este lină şi cu reacţie imediată.

Aflați mai multe

Imagini fără neclarităţi, chiar şi fără trepied

Stabilizare optică SteadyShot este încorporată, ceea ce face posibilă obţinerea clarităţii maxime a subiectului la cel mai mic timp de expunere. Stabilizarea imaginii la un teleobiectiv mediu de 100 mm este un avantaj atât pentru profesionişti, cât şi pentru amatori. Corpurile aparatelor α7 din a doua generaţie oferă în plus stabilizarea pe 5 axe.

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Manevrare şi control profesional

Celelalte caracteristici avansate care îmbunătăţesc funcţionarea pentru fotografiat şi filmat includ un inel al diafragmei , comutarea pas cu pas prin declic a inelului diafragmei, un buton de menţinere a focalizării, un comutator de selectare a focalizării automate/manuale şi un inel de focalizare lat pentru control sigur şi comod.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Fiabilitate ridicată în condiţii dificile

Pe lângă inelul de etanşare pe montură, designul general al acestui obiectiv este rezistent la praf şi umezeală pentru protecţie suplimentară şi o funcţionare fiabilă în condiţii dificile. Fotografiaţi cu încredere în condiţii de ploaie uşoară sau vânt.

Aflați mai multe