VARIO-SONNAR® T* ZA SSM II F2,8, DE 24-70 MM

Specificaţii şi funcţii complete

SAL2470Z2

Preț recomandat

11.999,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură A Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
24-70 mm
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
36-105 mm
Grupuri/elemente de obiectiv
13/17
Unghi de vizualizare (35 mm)
84°-34°
Unghi de vizualizare (APS-C)
61°-23°
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
9
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,34 m (1,12 ft)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,25x
Diametru filtru (mm)
77 mm
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
83 x 111 mm (3-3/8 x 4-3/8 in.)
Greutate
974 g (34,4 oz.)

Note de subsol

*
„distanţa focală echivalentă de 35 mm (APS-C)” şi „unghiul de vizualizare (APS-C) sunt cu camera foto digitală cu obiective interschimbabile care încorporează senzori de imagine de tip APS-C.

Ce este în cutie

  • Parasolar pentru obiectiv (ALC-SH101: în formă de petală, de tip baionetă)
  • Capac faţă pentru obiectiv
  • Capac spate pentru obiectiv
  • Husă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Obiectiv de calitate cu distanţă focală fixă într-un zoom versatil

Modelul Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 24-70 mm utilizează două elemente asferice şi două elemente de sticlă ED (cu dispersie extrem de scăzută) într-un design optic de precizie pentru rezoluţie şi contrast excelente. Designul optic de bază este la fel ca cel al versiunii originale şi este considerat pe scară largă mai degrabă un obiectiv cu distanţă focală fixă decât un zoom în ceea ce priveşte calitatea imaginii.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Elementele asferice sporesc performanţele

Elementele asferice ale obiectivului sunt mai greu de fabricat decât tipurile sferice simple, dar, când sunt concepute corespunzător, acestea pot reduce o gamă largă de aberaţii optice la niveluri extrem de reduse. Acest obiectiv include două elemente asferice care contribuie la obţinerea unor performanţe optice generale incredibile.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Elementele de sticlă ED elimină aberaţiile cromatice

Acest obiectiv include două elemente de sticlă ED (cu dispersie extrem de scăzută) care reduce semnificativ aberaţia cromatică, mai ales la distanţe focale mai mari. De asemenea, acestea contribuie la obţinerea unui contrast superior pe întreaga imagine, chiar şi la deschideri mari ale diafragmei.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Rezultate excelente la lumină scăzută

Diafragma maximă luminoasă constantă F2,8 pe tot intervalul de zoom asigură setări de expunere uniforme la orice distanţă focală, precum şi performanţă la lumină scăzută. Nu vă mai faceţi griji în privinţa variaţiilor expunerii asociate cu diafragma pe măsură ce măriţi şi puteţi obţine rezultate excelente atunci când fotografiaţi cu camera în mână în interior sau în medii cu lumină scăzută.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Focalizare SSM silenţioasă şi lină

SSM (motor Super Sonic Wave) este un sistem de acţionare piezoelectric care funcţionează împreună cu mecanismul intern de focalizare al obiectivului Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 24-70 mm pentru focalizare automată lină, silenţioasă, fără rotaţia elementului frontal. Capacitatea de a atinge un cuplu mare la viteze de rotaţie mici contribuie la răspunsuri rapide de pornire şi oprire, precum şi la o poziţionare precisă.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Comutator pentru modul de focalizare şi buton de menţinere a focalizării

În plus faţă de poziţionarea comodă în general şi funcţionarea uniformă a tuturor comenzilor, acest obiectiv include un comutator pentru modul de focalizare şi un buton de menţinere a focalizării, situate pe montură, pentru mai multă flexibilitate şi control la focalizare.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Nivelul redus de reflexe parazite îmbunătăţeşte calitatea imaginii

Stratul de protecţie ZEISS T* (T-star) realizează o reducere şi mai puternică a reflexiilor parazite, ducând calitatea imaginii care este deja extrem de preţuită la un nivel nou.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Superb efect bokeh de fundal

O diafragmă circulară cu 9 lame funcţionează perfect cu deschiderea maximă F2,8 a acestui obiectiv, pentru efecte deosebite de defocalizare a fundalului, cu zone luminoase naturale. Defocalizarea uniformă a fundalului poate face ca subiectul focalizat să iasă cu adevărat în evidenţă în imagini de o adâncime aproape tridimensională.

Realizare de prim-planuri

Modelul Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 24-70 mm poate focaliza până la 34 centimetri pentru un raport de mărire de 0,25, ceea ce face posibilă capturarea subiecţilor mici şi a detaliilor de o calitate excelentă.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 24-70 mm

Rezistent la praf şi la umezeală

Unele dintre cele mai interesante imagini sunt capturate în medii dificile. Datorită designului rezistent la praf şi umezeală, obiectivul va obţine performanţe bune în condiţii moderate de praf şi umezeală, astfel încât să puteţi fotografia cu încredere oriunde veţi găsi aceste superbe cadre.