Imagine cu plastic reciclat SORPLAS și ZV-1F Imagine cu plastic reciclat SORPLAS și ZV-1F

ZV-1F – viziunea noastră în ceea ce privește mediul

Țintim o amprentă zero asupra mediului

Pentru că frumusețea lumii este cea mai importantă sursă de inspirație, Sony acordă atenție nevoilor de ocrotire a pământului, în același timp, permițând creatorilor să producă imagini mai frumoase și mai creative.
Accelerăm numeroase inițiative pentru a atinge obiectivele de zero emisii nete în întregul Grup Sony până în 2040 și o amprentă zero asupra mediului până în 2050.
Imagine ilustrând inițiativa Sony Road to Zero

Produse pentru oameni și pentru mediu

Protecție la vânt nouă, din sticle PET reciclate0

La Sony, am crescut gradul de utilizare a materialelor reciclate pentru corpurile camerelor și până la protecția la vânt. Am realizat teste atente pentru calitatea sunetului și a eficacității protecției la vânt și am dezvoltat o protecție la vânt exclusiv din sticle PET reciclate0, scăzând impactul asupra mediului și păstrând în același timp performanța.
Imagine cu protecția la vânt și sticlă de plastic
Ilustrație cu sistemul de reciclare în care deșeurile de plastic sunt transformate în SORPLAS și utilizate în produsele Sony
[1] Zdrobire [2] Matriță [3] Produse [4] Colectare din fabrici/de pe piață

Construim un viitor mai bun cu SORPLAS™

SORPLAS este creat din sticle de apă utilizate și deșeuri de discuri optice colectate de la fabrici și de pe piață și o substanță ignifugă patentată. Este utilizat într-o varietate de produse Sony și externe. SORPLAS nu se va degrada prea mult după mai multe runde de reciclare, așa că, pe viitor, ne așteptăm ca  SORPLAS să fie recuperat și reutilizat în produse noi.

Conținut ridicat de material reciclat, de până la 99%

În mod normal, piesele electronice conțin aproximativ 30% plastic reciclat0. Substanța noastră ignifugă inovatoare, pe bază de sulf produce în mod consistent plastic de înaltă performanță, chiar și cu până la 99% material reciclat2.

 

[1] SORPLAS
[2] Conținut materiale reciclate 99%2 [3] Substanțe ignifuge, alți aditivi 1%


[4] Plastic policarbonat obișnuit reciclat3
[5] Plastic virgin pe bază de petrol 55%4  [6] Conținut reciclat 30%  [7] Substanțe ignifuge, alți aditivi 15%

Grafice circulare ilustrând conținutul ridicat de material reciclat în SORPLAS comparativ cu plastic policarbonat ignifug reciclat

Îmbunătățim ZV-1F cu SORPLAS

Utilizăm SORPLAS0 atât pentru piesele externe, cât și pentru piesele interne ale ZV-1F. Acest plastic reciclat de înaltă performanță asigură îmbunătățirea produsului, reducând, în același timp, impactul asupra mediului.
Imagine cu ZV-1F cu protecția la vânt atașată și ecranul deschis

SORPLAS într-o gamă variată de camere

În ultimii zece ani, am utilizat aproximativ 379 de tone0 de plastic reciclat SORPLAS în camerele digitale și camerele video digitale.
Imagine cu camerele Sony care utilizează SORPLAS

Ambalaj pentru un viitor mai bun

Reducem plasticul din ambalaj

Pentru a elimina plasticul din ambalaj, folosim material nețesut din plante0 sau pungi de hârtie pentru ambalarea produselor, asigurând, când aceste materiale sunt disponibile1, și păstrând, în același timp, caracteristicile de protecție și amortizare.
Imagine cu ambalajul și cutia ZV-1F

Reducem amprenta de carbon a unităților de producție

Imagine de sus cu unitate de producție Sony cu panouri solare

Energie regenerabilă 100% pentru producția ZV-1F

La Sony, reducem consumul de energie în procesul de design al produsului, dar și în procesul de producție. Unitățile de producție din Thailanda și China, care produc ZV-1F funcționează acum cu 100% energie regenerabilă. Iar acesta este doar începutul: accelerăm planul de introducere a energiei regenerabile în toate unitățile din întreaga lume.
Imagine cu ZV-1F cu protecția la vânt atașată

Camera pentru vlogging ZV-1F