Xperia: creat pentru muzică

De la utilizatorii care ascultă zilnic până la adevărații audiofili, descoperiți ce face ca Xperia să fie alegerea perfectă pentru iubitorii de muzică.


Proiectate pentru redarea sunetului

Descoperiți unele dintre tehnologiile și caracteristicile cheie din spatele experienței de audiție excepționale cu Xperia.

Primul smartphone din lume care redă și reproduce sunet la standard 360 Reality Audio prin difuzoarele stereo

Ca să vă bucurați de 360 Reality Audio pe smartphone, trebuia să aveți căști compatibile – dar cele mai recente modele Xperia acum vă permit să ascultați și prin difuzoarele stereo cu gamă completă ale dispozitivului. Astfel, sunetul vă înconjoară ca și cum ați fi la un concert în direct sau împreună cu artistul în timp ce înregistrează în studio.

Hardware de nivel superior

Îmbunătățirile recente aduse hardware-ului din dispozitivele Xperia au crescut semnificativ calitatea generală a sunetului, indiferent dacă ascultați prin difuzoarele încorporate sau cu perechea de căști preferate.

Un smartphone Xperia care afișează interfața playerului muzical. Unde de sunet albastre stilizate emană din difuzoarele încorporate ale telefonului.
Ascultați prin difuzoarele încorporate

Difuzoarele stereo cu gamă completă încorporate în partea din față a dispozitivului Xperia sunt proiectate să crească presiunea sunetului și să elimine vibrațiile. Volumul sunetului este îmbunătățit cu circa 40 % și claritatea este, de asemenea, amplificată. 

Ascultați prin căști

Acum o caracteristică familiară pe smartphone-urile Xperia, mufa audio de 3,5 mm oferă o calitate remarcabilă a sunetului. Volumul sunetului prin căștile cu fir a crescut cu aproximativ 40 % și s-a redus distorsiunea sunetului. 

Imagine cu două smartphone-uri Xperia - unu afișează interfața playerului muzical, celălalt este așezat cu fața în jos, având o mufă audio de 3,5 mm
Transformați-vă muzica stereo în sunet spațial captivant la 360 de grade

Doriți să vă bucurați de sunet de calitate superioară atunci când redați în timp real muzică? Noua funcție Sunet spațial 360 permite dispozitivului Xperia să mixeze fișiere comprimate și piste stereo pe 2 canale într-o experiență de sunet imersivă, în timp real. Tehnologia funcționează cu fișiere audio locale și servicii de redare în timp real, pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de audiție.

Configurarea funcției Sunet spațial 360

Configurarea funcției Sunet spațial 360 pe Xperia este mai simplă ca oricând. Accesați Sunet, apoi Setări audio și utilizați comutatorul pentru a activa Sunet spațial 360.

Cum funcționează Sunet spațial 360?

Urmăriți clipul video pentru a afla cum vă îmbunătățește experiența de audiție funcția Sunet spațial 360.Reacțiile artiștilor – ascultați cu Xperia

Cine să judece mai bine redarea muzicii pe Xperia decât înșiși artiștii respectivi? Le-am cerut câtorva dintre aceștia să-și împărtășească impresiile.

Citizen Queen testează Xperia

Vedeți ce are de spus trupa americană de fete Citizen Queen despre experiența muzicală Xperia.

idom: mostre audio pe Xperia

Urmăriți clipul video pentru a afla ce spune idom despre sunetul dispozitivului Xperia.Create în colaborare cu Sony Music Entertainment

Pentru a vă oferi sunetul pe care intenționează artistul să-l auziți, am colaborat cu Mark Wilder, inginer în masterizare sonoră la Battery Studios, Sony Music Entertainment, pentru a regla și a evalua calitatea sunetului dispozitivului Xperia emis prin difuzor și prin căști.

Imagine cu Mark Wilder la un pupitru de mixaj într-un studio de înregistrări
Faceți cunoștință cu legendarul Mark Wilder

Inginer-șef de masterizare la Battery Studios, parte a Sony Music Entertainment în New York, Mark Wilder este o adevărată legendă în domeniul audio. Într-o carieră de peste trei decenii, a colaborat la peste 3.000 de albume și a fost nominalizat la 11 premii Grammy, câștigând șase. Nimeni nu este mai bine calificat pentru a comenta despre experiența de audiție Xperia.

„Sunetul are culoare, amplitudine și pare bine ancorat.”

Care este impresia generală legată de sunetul Xperia?


Mark:
În primul rând, sunetul are culoare, amplitudine și pare bine ancorat (solid). Detaliile din reverberații, întârzieri și alte efecte ies în evidență și umplu spațiul. Dinamica sunetelor din mix este scoasă mai mult în evidență. Elementele ritmice par să se îmbine, astfel că muzica este mai captivantă. Acesta este un telefon foarte muzical, iar experiența de utilizare a difuzorului este uimitoare.

Este un mare salt înainte în ceea ce privește calitatea sunetului. Redarea prin difuzor este bine ancorată și solidă, cu cele mai bogate tonuri de până acum. Este o bucurie să asculți muzica prin difuzoare. Ieșirea de la căști a fost, de asemenea, foarte impresionantă. Dinamică, cu sunet de scenă complet, mi-a fost foarte greu să mă opresc din ascultat.

Prim-plan cu o persoană la un pupitru de mixaj audio, care introduce o fișă de căști în mufa de 3,5 mm de pe un smartphone Xperia
Imagine cu Mark Wilder examinând smartphone-ul Xperia 1 II

Cum este sunetul redat de difuzor?


Mark:
Ce am observat la acest dispozitiv Xperia este că transmite foarte clar vocile. Detaliile, ambianța, spațiul dintre instrumente sunt mai clare decât orice am auzit pe un alt telefon mobil. Sunetul are putere și impact. Este mai captivant. Mișcarea dinamică, care surprinde de la cele mai mici schimbări la cele mai dramatice, este precum cea care provine de la difuzor pentru toată gama de frecvențe. Este impresionant, deoarece sunetul poate fi asimilat cu o experiență de audiție mult mai amplă.

Dar atunci când asculți la căști?


Mark:
Atunci când am ascultat pentru prima dată la căști cu fir, am fost realmente impresionat de impactul sonor al acestui dispozitiv Xperia. Calitatea audio, spațiul sonor, claritatea, volumul. Totul în legătură cu sunetul pare mult mai bogat și armonios decât orice am auzit vreodată pe un telefon mobil. Călătoresc adesea cu un dispozitiv Walkman® și am așteptat cu nerăbdare ziua în care să pot alege între a asculta muzică pe dispozitivul Walkman sau pe smartphone-ul meu atunci când sunt pe drum. Cred că acea zi a sosit.

Impresii despre mufa audio de 3,5 mm?


Mark:
Îmi place să folosesc căști cu fir. Mă simt mai conectat, într-un mod oarecum ciudat. Chiar vreau ca amplificarea să vină de la telefon, iar când am văzut pentru prima dată că acest telefon are o mufă pentru căști, am zâmbit!

Perfecționarea experienței acustice Xperia

Vedeți cum au colaborat Mark Wilder și Kenichi Matsumoto, inginer de sunet, Sony Corporation, la realizarea sunetului Xperia.