ID articol : 00278233 / Ultima modificare : 20.06.2022Tipărire

Cum să resetați televizorul Sony cu sau fără telecomandă (repornire soft, resetare alimentare sau setări din fabrică)

  În acest articol, vom discuta despre diverse opțiuni pentru depanarea televizorului dvs., în funcție de situația cu care vă confruntați:

  1. Televizorul dvs. reacționează la comenzi și puteți accesa meniul TV cu ajutorul telecomenzii. Totuși, vă confruntați cu anumite probleme, de exemplu, o aplicație care se închide brusc sau se blochează, televizorul se stinge și pornește în mod neașteptat sau sunt prezente distorsiuni de imagine sau de sunet.
   Puteți încerca:
   1. O resetare soft (Android TV și Google TV)
   2. O deconectare și reconectare la alimentare (toate tipurile de televizoare)
   3. Reinițializare la setările din fabrică din meniul Setări (toate tipurile de televizoare) → săriți la această secțiune a articolului
    ​​​​​
  2. Televizorul dvs. nu reacționează la comenzi și nu puteți accesa meniul TV cu ajutorul telecomenzii: de exemplu, televizorul s-a blocat, nu se mai alimentează cu curent, nu afișează nicio imagine sau se repornește continuu. Nu puteți face nimic cu telecomanda și nu puteți accesa meniul cu setări.
   Puteți încerca:
   1. O deconectare și reconectare la alimentare (toate tipurile de televizoare)
   2. O reinițializare manuală la setările din fabrică (Android TV și Google TV)

  Încercați fiecare pas dacă se aplică situației dvs., înainte de a trece la pasul următor. Dacă nu știți sigur ce tip de televizor aveți, verificați dacă televizorul dvs. BRAVIA este un televizor Google TV, Android TV sau de alt tip [English].  Resetare soft cu ajutorul telecomenzii (ANDROID TV și GOOGLE TV)

  O resetare soft nu șterge nicio informație și reprezintă o metodă sigură prin care să soluționați probleme minore. Puteți utiliza telecomanda fie pentru a începe resetarea soft sau pentru a accesa meniul cu setările televizorului:

  Opțiunea 1: Reporniți forțat televizorul utilizând butonul Power (buton de pornire) de pe telecomandă. În funcție de model, puteți fie:

  1. Să apăsați și să țineți apăsat butonul POWER (buton de pornire) până când televizorul se stinge și repornește
   sau
  2. Să apăsați și să țineți apăsat butonul POWER (buton de pornire) până când se deschide un meniu, unde selectați Repornire

  Opțiunea 2: Reporniți forțat televizorul din setări.


  Deconectarea și reconectarea la alimentare (toate tipurile de televizoare)

  Un ciclu de deconectare și reconectare la alimentare nu șterge nicio informație și reprezintă o metodă sigură prin care să soluționați probleme minore atunci când nu puteți utiliza telecomanda. Nu veți cauza defecțiuni dacă scoateți din priză televizorul dvs. fără să îl opriți.

   

  1. Deconectați cablul de alimentare al televizorului din priza electrică. Lăsați-l deconectat timp de 30 de secunde.
  2. Conectați din nou cablul de alimentare la priză.
  3. Dacă televizorul nu pornește, utilizați butonul Power (buton de pornire) de pe televizor pentru a-l porni.
   (Sfat: dacă televizorul dvs. pornește după pasul 3, însă tot nu îl puteți utiliza, verificați bateriile telecomenzii.)

  Exemple de locuri unde se află butonul Power (buton de pornire)


  Reinițializare la setările din fabrică (toate tipurile de televizoare)

  Dacă pașii menționați anterior nu au funcționat, însă puteți accesa setările televizorului utilizând telecomanda, încercați să efectuați o reinițializare la setările din fabrică. Acest tip de resetare aduce televizorul înapoi la setările originale din fabrică și poate soluționa probleme care se repetă.

  Dacă nu puteți accesa meniul cu setările televizorului, săriți la reinițializarea manuală la setările din fabrică (aplicabil pentru televizoarele Android TV și Google TV).

  ÎNAINTE DE A ÎNCEPE: Odată ce ați finalizat resetarea, va trebui să efectuați din nou configurarea inițială, la fel cum ați făcut când ați pornit prima oară televizorul. O reinițializare la setările din fabrică elimină toate setările personalizate ale televizorului, inclusiv setările contului Google, aplicațiile, canalele și setările rețelei wireless.

  1. Luați telecomanda și apăsați buton pentru setări rapide(butonul pentru setări rapide), butonul HOME (buton de pornire) sau butonul ACTION MENU (Meniu Acțiune) în funcție de tipul de televizor/telecomandă.
  2. Selectați pictograma pentru setărisau săgeata
  3. Pașii următori vor depinde în funcție de opțiunile de meniu ale televizorului (A, B sau C):
   1. Selectați Sistem → Despre → Resetare → Reinițializarea la setările din fabrică → Ștergeți tot → Da.
   2. Selectați Preferințe privind dispozitivul → Resetare → Reinițializarea la setările din fabrică → Ștergeți tot → Da.
   3. Selectați Stocare și resetare → Reinițializarea la setările din fabrică → Ștergeți tot → Da.

  Reiniţializarea la setările din fabrică poate dura câteva minute. Așteptați până când se finalizează procesul. După finalizarea procesului de reinițializare la setările din fabrică, televizorul va porni cu configurarea inițială.

  Alternativ: utilizați butonul HELP de pe telecomandă pentru a efectua o reinițializare la setările din fabrică


  Revenirea manuală (forțată) la setările din fabrică (ANDROID TV și GOOGLE TV)

  Dacă nu puteți accesa meniul cu setările televizorului utilizând telecomanda, încercați să faceți o revenire manuală (forțată) la setările din fabrică utilizând butoanele de pe televizor. Acest tip de resetare readuce televizorul la setările originale din fabrică și poate soluționa probleme care se repetă (de exemplu, televizorul repornește de unul singur).

  ÎNAINTE DE A ÎNCEPE: Odată ce ați finalizat resetarea, va trebui să efectuați din nou configurarea inițială, la fel cum ați făcut când ați pornit prima oară televizorul. O reinițializare la setările din fabrică elimină toate setările personalizate ale televizorului, inclusiv setările contului Google, aplicațiile, canalele și setările rețelei wireless.

  Cum să efectuați revenirea manuală la setările din fabrică utilizând butoanele de pe televizor

  Felul în care puteți realiza reinițializarea manuală depinde de câte butoane sunt pe televizorul dvs.:

  1. Un singur buton pe televizor: Butonul de pornire se află pe mijlocul părții inferioare sau pe latura din stânga, atunci când vă uitați din față la televizor.
  2. Trei butoane pe televizor: butonul de pornire și butoanele de volum sunt pe partea dreaptă sau stângă a părții din spate a televizorului.
  3. Mai mult de trei butoane pe televizor.

  Dacă nu găsiți butoanele pe televizor, consultați ghidul de pornire sau ghidul de referință al televizorului, disponibile la pagina produsului de pe site-ul web de asistență.

  Urmați instrucțiunile în funcție de numărul de butoane ale televizorului:

  Tip A: Modelul dvs. de televizor are un singur buton

  Tip B: Modelul dvs. de televizor are trei butoane (pe partea stângă, dreaptă sau din spate a televizorului)

  Tip C: Modelul dvs. de televizor are mai mult de trei butoane