Model aplicabil

Aceste informaţii sunt pentru următoarele modele:

 • SELP1650

Despre această descărcare

Note:

 • Acest obiectiv trebuie să fie atașat la o cameră cu corp cu soclu E pentru a efectua această actualizare.
 • Anumite modele nu pot fi utilizate pentru această actualizare. (listă de modele).

Beneficii și îmbunătățiri

 • Îmbunătățește performanța focalizării automate (AF)

Informații despre fișier

Nume fișier

 • Update_SELP1650V2D.exe

Versiune fișier

 • 02

Dimensiune fișier

 • 6.14 MB (6 442 872 octeți)

Data lansării

 • 17-01-2023

Pregătire

Verificaţi versiunea de software a sistemului obiectivului dvs.

Urmaţi instrucţiunile de mai jos pentru a verifica versiunea de software a sistemului obiectivului dvs. Dacă versiunea de software a sistemului este ver.01, actualizarea este necesară.

 1. Pe cameră, selectați Menu (Meniu) → Setup (Configurare) → Versiune.
 2. Este afișată versiunea de software a sistemului obiectivului.
  Notă: Dacă folosiți seria QX, porniți Lens System Software Updater (Instrumentul de actualizare software a sistemului obiectivului) pe computer și verificați versiunea de software a sistemului obiectivului executând actualizarea.

Cerințe de sistem

Sisteme de operare

Ultima versiune actualizată de software a sistemului obiectivului este compatibilă cu următoarele versiuni ale sistemului de operare Microsoft Windows:

 • Windows 11
 • Windows 10

Hardware pentru computer

Ultima versiune actualizată de software a sistemului obiectivului este compatibilă cu următorul hardware:

 • Un computer cu procesor Intel sau AMD (computerele cu procesoare ARM nu sunt acceptate)
 • Spaţiu liber pe hard disk: 200 MB sau mai mult
 • RAM: 512 MB sau mai mult
  Notă: Închideți toate celelalte aplicații software înainte de actualizarea de software a sistemului obiectivului.

Alte elemente pentru camere foto cu obiectiv interschimbabil α

 • Sursa de alimentare a camerei: Acumulator complet încărcat sau adaptor c.a. dedicat (comercializat separat)
  Notă: Actualizarea poate fi efectuată doar atunci când nivelul restant al bateriei este cel puțin (trei bare). Vă recomandăm să utilizaţi un acumulator complet încărcat sau adaptorul c.a. dedicat (comercializat separat). Detașați mânerul vertical înainte de actualizarea de software a sistemului obiectivului.
 • Cablu USB furnizat împreună cu camera
  Notă: Funcționalitatea de actualizare nu este garantată pentru alte cabluri USB.

Alte elemente pentru cameră – Transmisie şi producţie

 • Sursa de alimentare pentru cameră: Adaptor c.a. dedicat
 • Cablu USB furnizat împreună cu camera
  Notă: Funcționalitatea de actualizare nu este garantată pentru alte cabluri USB.

Descărcare și instalare

Notificare importantă

 • Această actualizare de software a sistemului obiectivului poate fi efectuată doar atunci când obiectivul este atașat la camera cu corp cu soclu E. Nu puteți efectua actualizarea de software a sistemului obiectivului prin intermediul altei camere.
 • Ataşaţi obiectivul la cameră înainte de a efectua actualizarea de software a sistemului obiectivului. Asiguraţi-vă că aţi oprit camera.
 • Când efectuaţi actualizarea de software a sistemului obiectivului, utilizaţi un acumulator complet încărcat sau adaptorul c.a. dedicat (comercializat separat). (pentru cameră foto cu obiectiv interschimbabil α)
 • La efectuarea actualizării de software a sistemului obiectivului, vă rugăm să utilizaţi adaptorul c.a. dedicat. (pentru Cameră – Transmisie şi producţie)
 • Nu scoateţi acumulatorul în timpul actualizării; în caz contrar, camera poate deveni nefuncţională din cauza întreruperii bruşte a alimentării.
 • Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră.
 • Asiguraţi-vă că acumulatorul şi adaptorul c.a. sunt îndepărtate înainte de ataşarea obiectivului care trebuie să fie actualizat. (Pentru camere din categoria profesională)
 • Nu lăsaţi computerul să intre în modul de repaus. În cazul în care computerul intră în modul de repaus iar actualizarea este întreruptă, reluaţi întregul proces de actualizare de la început.
 • Asiguraţi-vă că toate dispozitivele, cu excepţia computerului, sunt deconectate.

Cum descărcaţi instrumentul de actualizare software a sistemului obiectivului:

 1. Asiguraţi-vă că sunteţi conectat/ă ca utilizator cu drepturi administrative.
 2. Faceți clic pe butonul Download (Descărcare) de mai sus.
 3. După citirea declinării responsabilității, faceți clic pe Download (Descărcare).
 4. Va începe fișierul Update_SELP1650V2D.exe.
 5. Salvați fișierul pe desktop-ul computerului dvs. (recomandat).
  Notă: Sub setările standard din Microsoft Edge, fișierul de actualizare va fi salvat în folderul Downloads (Descărcări). Faceţi clic pe dala Desktop de pe ecranul Start şi căutaţi fişierul descărcat în folderul Downloads (Descărcări) utilizând Explorer.

După ce fișierul s-a descărcat cu succes, sunteți gata să instalați actualizarea de software a sistemului obiectivului.

Pasul 1: Porniţi instrumentul de actualizare software a sistemului obiectivului

 1. Închideţi toate programele care rulează în acest moment pe computerul dumneavoastră.
 2. Faceți dublu clic pe fișierul Update_SELP1650V2D.exe descărcat pentru a porni instrumentul de actualizare software a sistemului obiectivului.

  Notă: Se deschide fereastra Lens System Software Updater (Instrument de actualizare software a sistemului obiectivului).
 3. Porniţi camera. În cazul în care camera a fost deja pornită, opriţi-o şi apoi reporniţi-o.
  Notă: Conform instrucțiunilor din fereastra Lens System Software Updater (Instrument de actualizare software a sistemului obiectivului.), selectați Menu (Meniu) → Setup (Configurare) → USB Connection (Conexiune USB) pe cameră și verificați dacă este selectată opțiunea Mass Storage (Stocare în masă). (Dacă utilizaţi seria QX, acest pas nu este necesar.) Dacă este selectat un alt mod decât Mass Storage (Stocare în masă), selectaţi Mass Storage (Stocare în masă).
 4. Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră. Conectaţi camera la computer cu cablul USB furnizat.
  Notă: În cazul în care apare un mesaj de eroare pe ecranul computerului, încercați următoarele metode.
  • Deconectaţi cablul USB de la cameră şi apoi reconectaţi-l.
  • Dacă există un alt terminal USB pe computer, reconectați cablul USB la celălalt terminal USB.
 5. Asiguraţi-vă că Pictograme USB apare pe bara de activităţi din colţul din dreapta jos al ecranului computerului.
  Notă: Dacă Pictograme USB nu apare pe bara de activități, vă rugăm să treceți la pasul următor.
 6. Faceți clic pe Next (Înainte) în instrumentul de actualizare software a sistemului obiectivului. Pe computer se deschide fereastra instrumentului de actualizare software a sistemului obiectivului, iar pe ecranul camerei apare mesajul Follow computer instructions. (Urmați instrucțiunile de pe computer).
  Notă: Din acest moment, nu opriți camera înainte ca actualizarea de software a sistemului obiectivului să se fi încheiat. În funcţie de modelul camerei, este posibil ca modificările să apară pe ecran după câteva minute.
  • Computer
   Ecranul „Lens System Software Update” (Actualizare software sistem obiectiv): Există două butoane în partea dreapta jos a ecranului, iar în stânga este butonul [NEXT].
  • Cameră
   Ecranul Follow computer instructions (Urmați instrucțiunile de pe computer)
  Depanare:
  • Dacă apare mesajul The update is not available for your model. (Actualizarea nu este disponibilă pentru modelul dvs.), verificaţi dacă fişierul cu software-ul pentru sistemul obiectivului pe care încercaţi să îl instalaţi este fişierul corect pentru obiectivul ataşat la camera dvs. În cazul în care rulează instrumentul corect de actualizare software a sistemului obiectivului, închideți instrumentul de actualizare, deconectați cablul USB, opriți camera și reveniți la Pasul 1: Porniţi instrumentul de actualizare software a sistemului obiectivului.
  • În cazul în care apare mesajul Could not find camera with the lens for this update mounted (Nu a putut fi găsită camera cu obiectivul montat pentru această actualizare), verificați dacă în lista din secțiunea Relevant Products (Produse relevante) apare camera dvs. și dacă aceasta este conectată la computer cu un cablu USB.
 7. Faceți clic pe Next (Înainte) în Lens System Software Updater (Instrument de actualizare software a sistemului obiectivului). Versiunea curentă şi versiunea de după actualizare apar în partea din stânga jos a ecranului. Dacă versiunea curentă de software a sistemului obiectivului este ver.02, actualizarea nu este necesară. În acest caz, opriți conexiunea USB și faceți clic pe Finalizare, opriți camera, scoateți acumulatorul și/sau adaptorul c.a., reintroduceți acumulatorul sau reconectați adaptorul c.a. și porniți camera.
  • Este necesară actualizarea
   „Current version” (Versiunea curentă) este afișată ca ver. 01 și „Version after the update” (Versiunea după actualizare) este afișată ca ver. 02.
  • Nu este necesară actualizarea
   Atât „Current version” (Versiunea curentă), cât și „Version after the update” (Versiunea după actualizare) sunt afișate ca ver. 02.
 8. Confirmați că Current version (Versiunea curentă) este Ver.01 și faceți clic pe Next (Înainte). Datele sunt transferate pe cameră (aproximativ 5 secunde).
  Notă: Nu opriți camera și nu deconectați cablul USB în niciun moment în timpul actualizării.
 9. După finalizarea transferului de date, apare următorul ecran:
  Rulaţi ecranul de actualizare
  Faceţi clic pe Finish (Finalizare).
 10. Procesul de actualizare începe, iar pe cameră se afișează bara de progres (aproximativ 30 de secunde).
 11. Procesul de actualizare este finalizat atunci când pe cameră se afișează mesajul Lens update complete (Actualizare obiectiv finalizată). Dacă folosiţi seria QX, procesul de actualizare este finalizat atunci când dispare ecranul seriei QX.
 12. Faceți clic pe (pictograma USB) de pe bara de activități din colțul din dreapta jos al ecranului computerului pentru a întrerupe conexiunea USB.
  Notă: Dacă (pictogramă USB) nu apare pe bara de activități, treceți la pasul următor.
 13. Deconectaţi cablul USB.
  Notă: După finalizarea actualizării, opriți camera, scoateți acumulatorul și/sau adaptorul c.a., reintroduceți acumulatorul sau reconectați adaptorul c.a. și porniți camera.

Pasul 2: Confirmaţi că versiunea de software a sistemului obiectivului este ver.02

 1. Pe cameră, selectaţi MenuSetupVersion (Meniu → Configurare → Versiune).
 2. Este afișată versiunea de software a sistemului obiectivului.

Întrebări și răspunsuri

Actualizarea nu se finalizează

În cazul în care monitorul rămâne stins pentru mai mult de 2 minute, urmați acești pași pentru a depana problema:

 1. Deconectați cablul USB de la calculator.
 2. Scoateți acumulatorul și adaptorul c.a. din cameră, lăsați-l câteva minute, apoi introduceți din nou acumulatorul sau conectați adaptorul c.a.
 3. Reporniți computerul.
 4. Porniți camera și repetați procesul de instalare.