Cum vă puteţi optimiza bateria

  Majoritatea dintre noi folosim smartphone-ul pe parcursul întregii zile, pentru o mulţime de lucruri diferite. Nu e de mirare că ne dorim ca bateria să dureze cât mai mult posibil! Din fericire, există câteva metode uşor de aplicat pentru a profita de ultima resursă de energie a bateriei.

  Întotdeauna există ceva ce puteţi face

  De exemplu, puteţi dezactiva serviciile de partajare a locaţiei care consumă energie, puteţi reduce luminozitatea ecranului sau limita conectivitatea dispozitivului prin activarea modului Avion sau dezactivarea funcţiei Bluetooth. Aceste măsuri vor prelungi perioada de utilizare a bateriei. Dar ce se întâmplă dacă stilul dvs. de viaţă, rutinele şi pasiunile limitează frecvenţa de încărcare a bateriei?

  Nicio grijă! Xperia este dotată cu o gamă de caracteristici minunate pentru economisirea energiei. Opţiunile vor varia în funcţie de dispozitiv şi de versiunea Android, dar vor prelungi durata de utilizare a bateriei – trebuie doar să decideţi ce caracteristici se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs., după care să le activaţi. Şi pentru anumite caracteristici nu trebuie să faceţi nici măcar atât – acestea se activează automat şi rulează în fundal atunci când sunt necesare.

  Ce este bine de ştiut e că toate modurile de economisire a energiei restricţionează în mod normal activităţile de fundal, cum ar fi sincronizarea e-mailului, notificările şi serviciile de partajare a locaţiei, în timp ce apelurile telefonice şi mesajele nu vor fi afectate deloc.

  Aşadar, când aveţi nevoie de acea energie suplimentară?

  Afaceri sau plăcere?

  Atunci când doriţi să folosiţi dispozitivul pentru orele lungi la serviciu sau pentru activităţi zilnice cum ar fi citirea ştirilor, fotografiere sau filmarea de videoclipuri – şi ştiţi că nu îl veţi putea încărca în circumstanţe normale, activarea modului STAMINA este alegerea potrivită pentru dvs. Modul STAMINA reduce consumul de energie şi creşte semnificativ perioada de standby generală. Puteţi activa manual modul STAMINA de fiecare dată când aveţi nevoie să economisiţi energie sau îl puteţi seta să se activeze automat la un anumit nivel al bateriei.

  În funcţie de dispozitiv şi de versiunea Android™, vor fi disponibile modul STAMINA sau o caracteristică similară denumită Battery saver (Economizor baterie).

  Ne bucurăm de aventuri în natură

  Modul Ultra STAMINA este perfect pentru situaţiile în care trebuie să folosiţi dispozitivul pentru o perioadă de timp extinsă fără a putea să îl încărcaţi. De exemplu, atunci când faceţi drumeţii sau campaţi sau când vă relaxaţi pe plajă. Activarea modului Ultra STAMINA poate fi folosită şi ca o ultimă resursă pentru timp de standby suplimentar atunci când bateria se apropie de descărcare şi nu aveţi un încărcător la îndemână. Atunci când este activat, modul Ultra STAMINA dezactivează majoritatea activităţilor din fundal, cum ar fi sincronizările şi serviciile de partajare a locaţiei, şi modifică şi ecranul de pornire cu un ecran de pornire specific pentru modul Ultra STAMINA, cu doar un set limitat de aplicaţii principale disponibile, pentru a economisi cât mai multă energie posibil.

  De ce să vă complicaţi?

  Nici nu este nevoie! Modurile Doze (Adormire) şi App Standby (Standby aplicaţie) sunt caracteristici încorporate care economisesc energia bateriei atunci când nu folosiţi activ dispozitivul sau anumite aplicaţii. Modul Doze (Adormire) este activat automat dacă dispozitivul nu a fost folosit pentru o perioadă de timp şi dacă nu este conectat la un încărcător. Între timp, modul App Standby (Standby aplicaţie) identifică aplicaţiile care nu au fost utilizate o perioadă îndelungată de timp şi le face să intre în repaus. Nu trebuie să faceţi nimic pentru a activa modurile Doze (Adormire) şi App Standby (Standby aplicaţie) – ele sunt întotdeauna pregătite pentru acţiune.

  Rulează 24/7

  Optimizarea bateriei reprezintă procesul frontal de control pentru modul STAMINA, Battery saver (Economizor baterie), modul Doze (Adormire) şi App Standby (Standby aplicaţie). Utilizând această caracteristică puteţi împiedica hibernarea aplicaţiilor adăugându-le în lista albă pentru optimizarea bateriei. Trebuie doar să bifaţi caseta de selectare de lângă o aplicaţie în meniul Battery optimisation (Optimizare baterie), iar aplicaţia respectivă va continua să primească mesaje şi să aibă acces la reţea.

  Încărcarea nu este o problemă

  Amintiţi-vă că bateria se va deteriora dacă lăsaţi dispozitivul să se încarce pentru mai mult timp după ce a ajuns la 100%. Pentru a preveni acest lucru şi a extinde durata de utilizare a bateriei, multe dispozitive Xperia au o caracteristică încorporată denumită Battery Care (Protecţia bateriei). Aceasta detectează automat obiceiurile de încărcare şi controlează frecvenţa de încărcare, astfel încât bateria să ajungă la 100% chiar înainte de decuplarea încărcătorului. Dacă Battery Care (Protecţie baterie) nu poate detecta niciun obicei de încărcare regulat, nu va fi activată deloc.

  Xperia – pe primul loc cu cele mai recente caracteristici

  În doar câteva minute de încărcare puteţi câştiga ore de utilizare. Încărcarea adaptivă Qnovo este o altă tehnologie care extinde durata de utilizare a bateriei. Reduce stresul de încărcare măsurând sănătatea bateriei şi utilizând informaţiile respective pentru a ajusta curentul de încărcare. Xperia seria X sunt primele dispozitive – la nivel mondial – care utilizează această tehnologie.

  Dacă încă nu sunteţi sigur ce caracteristică sau caracteristici ale bateriei se potrivesc cel mai bine cu nevoile şi obiceiurile dvs., trebuie doar să le încercaţi pe rând. Este chiar atât de simplu – şi veţi fi uimit de cât de multă energie a bateriei puteţi economisi!

  Ţineţi cont că acest articol nu este specific produsului. Prin urmare, caracteristicile şi funcţionalitatea descrise pot diferi în funcţie de dispozitiv şi/sau de versiunea software.