A devenit şi mai bun!
  Prezentarea sistemului de operare Android™ 12

  Android tocmai a lansat actualizarea anuală, cu o nouă versiune numită Android 12, iar acest lucru este mereu un eveniment important! Veţi aprecia caracteristicile şi îmbunătăţirile noului sistem Android 12!

  Cu Android 12, acum puteţi face capturi de ecran derulante. Operaţi dispozitivul dvs. Xperia cu o singură mână, utilizând modul reînnoit de utilizare cu o singură mână. Utilizaţi caracteristica de ecran cu luminozitate redusă pentru a nu vă obosi ochii într-un mediu întunecat. Utilizaţi Nearby Share (Partajare în apropiere) pentru a partaja cu uşurinţă reţeaua Wi-Fi. În plus?

  Android 12 vă protejează confidenţialitatea mai mult ca oricând, cu noi caracteristici numite Mic/Camera Indicator (Indicator de microfon/cameră) şi Approximate Location (Locaţie aproximativă).

  Aici vă vom arăta câteva dintre noile caracteristici grozave ale sistemului Android 12. Aşa că luaţi o scurtă pauză şi consultaţi articolele de mai jos!

  Capturați mai mult din ecranul dvs.

  Una dintre cele mai importante îmbunătăţiri ale sistemului Android 12 este cu siguranţă caracteristica pentru capturi de ecran derulante. Aţi aşteptat mult această funcţie! Cu ajutorul său, puteţi face capturi de ecran ale paginilor derulante pe dispozitivul dvs. Xperia. Când „Capture more” (Capturaţi mai mult) apare pe ecran după ce faceţi o captură de ecran, puteţi alege să capturaţi şi să salvaţi cât doriţi din conţinutul paginii, într-o singură imagine.

  Aţi încercat vreodată să faceţi mai multe capturi de ecran cu o pagină care poate fi derulată? Cu diferite părţi ale paginii, secţiune cu secţiune? Acum, cu Android 12 nu mai este nevoie să faceţi acest lucru!

  Operare cu o singură mână

  Să presupunem că ţineţi o ceaşcă de cafea într-o mână şi că doriţi să utilizaţi dispozitivul Xperia cu cealaltă. Ei bine, modul de utilizare cu o singură mână inclus în Android 12 vă va ajuta să faceţi acest lucru!

  În acest mod, Android 12 glisează întregul ecran în jos, astfel încât totul să fie la îndemâna degetului mare, eliminând nevoia de a întinde mâna. Utilizaţi cu uşurinţă dispozitivul Xperia cu o singură mână, fără să fie nevoie să aşteptaţi până când terminaţi de băut cafeaua.

  Acest mod va face dispozitivul dvs. Xperia să se plieze şi mai bine activităţilor dvs. zilnice!

  Luminozitate scăzută pentru a vă proteja ochii

  Chiar dacă setaţi dispozitivul Xperia la luminozitatea cea mai scăzută, este posibil să simţiţi că tot este prea luminos pentru anumite situaţii din viaţa de zi cu zi. Android 12 a pregătit o nouă caracteristică numită Extra Dim, care vă permite să setaţi ecranul la un nivel de luminozitate mai mic decât cea mai scăzută setare de luminozitate a dispozitivului.

  De exemplu, dacă aţi dorit vreodată să discutaţi cu prietenul dvs. pe dispozitivul dvs. Xperia, din pat, noaptea şi fără a aprinde luminile, această caracteristică este perfectă pentru dvs.!

  De asemenea, puteţi adăuga un buton de comandă rapidă pentru această caracteristică pe ecran sau o pictogramă Extra Dim în meniul Setări rapide.

  Ce aplicaţii accesează microfonul şi camera?

  V-aţi întrebat vreodată ce tipuri de aplicaţii accesează microfonul sau camera pe dispozitivul dvs. Xperia? Sau dacă informaţiile dvs. personale sunt furate? Din păcate, orice se poate întâmpla în aceste vremuri digitalizate. Totuşi, acestea sunt lucruri pe care vrem să le evităm, nu-i aşa?

  De data aceasta, Android 12 introduce o nouă caracteristică numită Mic/Camera Indicator (Indicator microfon/cameră) pentru a vă proteja confidenţialitatea. Aceasta va afişa o pictogramă pentru microfon sau cameră în colţul din dreapta sus al ecranului atunci când o aplicaţie accesează microfonul sau camera. Puteţi verifica oricând aceşti indicatori în umbra de notificare. Dacă permisiunea de acces acordată aplicaţiei respective nu este cea dorită, puteţi oricând să revocaţi accesul.

  Acum, datorită acestei noi caracteristici, informaţiile dvs. personale sunt mai sigure ca oricând!

  Locaţie aproximativă

  Nu aţi vrea să-i divulgaţi unui străin locaţia dvs. actuală. Dar ce se întâmplă atunci când deschideţi o aplicaţie şi vă cere permisiunea de a accesa informaţiile despre locaţie? De câte ori v-aţi simţit incomod când vi s-a solicitat acest lucru?

  Ei bine, pentru a vă proteja confidenţialitatea într-un mod şi mai sigur, Android 12 a lansat caracteristica Approximate Location (Locaţie aproximativă). Aceasta vă oferă posibilitatea de a dezvălui fie locaţia dvs. precisă, fie o locaţie aproximativă unei aplicaţii care solicită locaţia dvs.

  Aşadar, acum nu veţi mai avea de ce să vă faceţi griji, chiar şi atunci când utilizaţi aplicaţii care vă solicită locaţia!

  Partajarea reţelei Wi-Fi utilizând Nearby Share (Partajare în apropiere)

  Căutăm mereu mai multe opţiuni de caracteristici pentru dispozitivul dvs. Xperia. Acest lucru este valabil chiar şi în ceea ce priveşte partajarea reţelei Wi-Fi.

  Android 10 a introdus posibilitatea de a folosi un cod QR pentru a partaja o reţea Wi-Fi, iar acum, Android 12 adaugă o altă opţiune pentru partajarea unei reţele Wi-Fi cu caracteristica Nearby Share (Partajare în apropiere).

  Dispozitivul dvs. Xperia va începe să caute, să spunem, dispozitivul prietenului dvs. Odată ce prietenul dvs. acceptă solicitarea de a partaja informaţii, totul este gata!

  Nu trebuie să tastaţi parole descurajator de lungi! Simplu, nu-i aşa?

  Rețineți că acest articol nu tratează un anumit produs. Caracteristicile și funcțiile descrise pot, deci, să difere în funcție de dispozitivul și/sau de versiunea software-ului.

  Android și Google Play sunt mărci comerciale ale Google LLC.