ID articol : S700024748 / Ultima modificare : 20.05.2010Tipărire

Prezentare generală a programului VAIO Update

  Prezentare generală a programului VAIO Update

  Acest articol oferă o introducere în rolul şi funcţionalitatea programului VAIO Update.   Pentru mai multe informaţii, vă recomandăm consultarea fişierului de ajutor integrat.

  NOTĂ:  Dacă doriţi să ne semnalaţi opinii cu privire la funcţionalităţi sau probleme cu VAIO Update 5, utilizaţi caseta de opinii din stânga şi includeţi numărul de serie al computerului dumneavoastră VAIO, care se află la
  Start - All Programs (Toate Programele) - VAIO Control Center (Centru de control VAIO) sau
  Start - Programs (Programe) - Sony Notebook Setup (Configurare notebook Sony)).

  Ce este VAIO Update?

  VAIO Update vă oferă importante informaţii legate de produs şi un acces facil la actualizări pentru aplicaţii şi drivere VAIO, care sunt recomandate pentru a contribui la funcţionarea eficientă a computerului VAIO.

  Acest program oferă actualizări pentru componentele hardware şi software încorporate. Pentru actualizarea fişierelor sistemului de operare Windows, utilizaţi Windows Update.
  VAIO Update este instalat pe computerele VAIO preinstalate cu Windows XP, Vista sau 7, precum şi în cele livrate după iunie 2004. NU este disponibil pentru modelele mai vechi.  

  VAIO Update 5 este instalat pe toate computerele VAIO livrate după iunie 2004. Este pus la dispoziţie începând cu decembrie 2009. La actualizarea de la o versiune precedentă, este necesară o repornire a sistemului.

  Unele remarci de uz general

  • Când este instalat programul Automatic Updates (Actualizări automate), fişierele descărcate sunt automat şterse, ca parte a procesului, Fişierele pe care le descărcaţi pentru Manual Updates (Actualizări manuale) vor rămâne în directorul C:\Update. Odată instalată cu succes o Manual Update (Actualizare manuală), puteţi şterge fişierele descărcate.
  • Nu este posibilă ascunderea actualizărilor din această listă fără a le instala. Dacă nu doriţi să instalaţi anumite actualizări, nu le selectaţi. Acestea vor rămâne vizibile în listă, astfel încât să poată fi instalate, în cazul în care aveţi vreodată nevoie de ele.

  Accesarea programului VAIO Update

  se poate realiza în următoarele moduri:

  • Din bara de activităţi Windows
   • Faceţi clic pe Start
   • Indicaţi spre All Programs (Toate programele) şi 
   • faceţi clic pe VAIO Update 5.
  • Faceţi clic dreapta pe pictograma VAIO Update din bara de activităţi şi selectaţi Check for Updates (Verificare actualizări)

  Ecranul VAIO Update

  Check for Updates (Verificare pentru actualizări)

  În acest ecran veţi primi o prezentare generală a programelor de actualizare care sunt disponibile pentru sistemul dumneavoastră.
  În timpul instalării actualizărilor, recomandăm alimentarea notebook-ului de la reţea.

  Secţiunea Update Programs (Actualizare programe) este împărţită în două zone: Automatic Updates (Actualizări automate) şi Manual Updates (Actualizări manuale). Sub aceste secţiuni, veţi găsi un link la actualizările care au fost deja instalate, precum şi o descriere a pictogramelor.

  Actualizări automate
  Pentru început, selectaţi actualizările pe care doriţi să le instalaţi, apoi faceţi clic pe butonul Update Now (Actualizare acum). Actualizările selectate vor fi descărcate şi automat instalate pe computer. În cursul acestui proces, urmaţi toate instrucţiunile de pe ecran care pot apărea.

  Actualizări manuale
  Pentru început, selectaţi actualizările pe care doriţi să le instalaţi, apoi faceţi clic pe butonul Download (Descărcare). Programul VAIO Update va descărca fişierul sau fişierele de actualizare selectate în următoarea locaţie din computer: C:\update(actualizare)\[update file name (nume fişier actualizare)].
  Pentru a vizualiza instrucţiuni de instalare pentru fiecare actualizare, faceţi clic pe numele actualizării în pagina VAIO Update.
  Odată fişierele descărcate, puteţi face clic pe butonul Install (Instalare). Windows Explorer va deschide şi va afişa fişierul de instalare.  

  Informaţii importante

  Această secţiune va furniza noutăţi importante în materie de asistenţă şi securitate.

  Actualizări reuşite

  Această secţiune conţine o prezentare de ansamblu a actualizărilor anterioare instalate cu succes.