ID articol : 00170541 / Ultima modificare : 03.05.2023Tipărire

ACTUALIZARE: Notificare importantă privind acumulatorii VGP-BPS26 din computerele personale VAIO – 28 aprilie 2023

  28 aprilie 2023
  Sony Corporation

  Stimate client valoros Sony VAIO,

  Această actualizare a anunțului nostru de mai jos își propune să vă informeze că după derularea acestui program de înlocuire gratuită a acumulatoarelor VGP-BPS26 utilizate la anumite modele de computere VAIO timp de mai mult de 7 ani, programul a fost încheiat și Sony nu va mai putea furniza acumulatori de schimb pentru unitățile afectate. Producția de computere Sony VAIO s-a încheiat în 2014 și din păcate nu mai putem obține acumulatori de schimb pentru aceste produse.

  În situația puțin probabilă în care încă utilizați un model eligibil și nu ați avut ocazia să verificați dacă acumulatorul dvs. este afectat și/sau să solicitați un acumulator de schimb, vă recomandăm insistent să încetați utilizarea computerului dvs. Sony VAIO. De asemenea, vă sfătuim să nu cumpărați și să nu utilizați acumulatori Sony neoriginali, deoarece Sony nu poate garanta performanța și siguranța bateriilor terțe care vă alimentează computerul Sony VAIO.

  Dorim să vă mulțumim încă o dată pentru înțelegere.


  16 aprilie 2016
  Sony Corporation

  Stimate client valoros Sony VAIO,

  Această actualizare a anunțului nostru din data de 2 martie 2016 își propune să vă informeze că, de curând, ne-a fost semnalat faptul că acumulatoarele VGP-BPS26 suplimentare utilizate în anumite modele de computere VAIO ar putea fi sensibile la supraîncălzire, din cauza unei probleme de fabricație. În consecință, extindem programul nostru gratuit de înlocuire pentru respectivele unități suplimentare afectate.

  Dacă utilizaţi unul dintre modelele de computere personale VAIO enumerate în partea de jos a prezentului anunţ, vă rugăm să faceţi clic aici pentru a confirma dacă acumulatorul dvs. este unul dintre cele afectate.

  CHIAR DACĂ AŢI VERIFICAT DEJA ACUMULATORUL DVS. ORI DACĂ L-AŢI ÎNLOCUIT CA RĂSPUNS LA ANUNŢUL NOSTRU PRECEDENT DIN DATA DE 2 MARTIE, VA TREBUI SĂ RECONFIRMAŢI DACĂ ACUMULATORUL DVS. ESTE UNUL DINTRE CELE AFECTATE.

  Verificaţi dacă acumulatorul dvs. ar putea fi afectat

  Dacă acumulatorul dvs. este afectat, scoateţi acumulatorul din PC şi folosiţi un adaptor pentru c.a. pentru siguranţa dvs., cât timp aşteptaţi acumulatorul de înlocuire.

  Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate.


  2 martie 2016
  Sony Corporation

  Stimaţi clienţi Sony VAIO,

  Recent, ne-a fost semnalat faptul că unii dintre acumulatorii VGP-BPS26 proveniţi de la firma Panasonic, pe care i-am montat în seria de computere personale VAIO SVE, lansată în octombrie 2012, precum şi în computerele personale VAIO enumerate mai jos, care ne-au fost trimise în trecut în vederea realizării de reparaţii, ar putea fi predispuşi la supraîncălziri, din cauza unui defect de fabricaţie. Această problemă are potenţialul de a provoca arsuri la nivelul acumulatorilor. Suntem pe punctul de a implementa un program gratuit de înlocuire a acumulatorilor afectaţi.

  Dacă utilizaţi unul dintre modelele de computere personale VAIO enumerate mai jos, vă rugăm să verificaţi dacă acumulatorul este unul dintre cele afectate. Dacă identificaţi acumulatorul ca fiind una dintre unităţile afectate, îndepărtaţi-l imediat din PC. În lipsa acumulatorului, PC-ul dvs. poate fi utilizat, în continuare, în siguranţă, cu ajutorul unui adaptor c.a., cât timp aşteptaţi acumulatorul de schimb.

  Estimăm că până la sfârşitul lunii aprilie 2016 vom publica o actualizare privind programul de trimitere a acumulatorilor de schimb către clienţii noştri.

  Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate.

  Modelul de acumulator afectat: VGP-BPS26*
  * Unii acumulatori de acest model nu sunt afectaţi. Puteţi afla dacă al dvs. este afectat, sau nu, verificând codul de produs al acumulatorului.

  Verificaţi dacă acumulatorul dvs. ar putea fi afectat

  IMPORTANT: Vă vom ruga să specificaţi următoarele date:

  1. Codul de produs al acumulatorului (punctul 1 din imaginea de mai jos). În cazul în care codul de produs al acumulatorului dvs. nu este nici 185323711, nici 185323721, selectaţi Altele.
  2. Numărul serial al acumulatorului (punctul 2 din imaginea de mai jos).
  3. Numărul de produs VAIO (numărul 3 din imaginea de mai jos) şi numărul serial VAIO (punctul 4 din imaginea de mai jos), separate de o cratimă.

  Cum să găsiţi numerele de care aveţi nevoie?

  1. Deschideţi capacul pentru baterie al produsului dvs. VAIO.
   Image
  2. Scoateţi acumulatorul.
   Image
  3. Verificaţi codul de produs al acumulatorului (1.) şi numărul serial al acumulatorului (2.).
   Image
  4. Verificaţi numărul de produs VAIO (3.) şi numărul serial VAIO (4.).
   Image

  Modele de computere personale VAIO care ar putea fi echipate cu un acumulator afectat

  Mai jos se găsesc modelele de computere personale VAIO care ar putea fi echipate cu un acumulator afectat, fie deoarece PC-ul a fost ambalat împreună cu o unitate afectată la momentul achiziţiei, fie deoarece acesta a fost echipat cu o unitate afectată ca piesă de schimb, în timpul reparaţiilor.

  Modele despre care este posibil să fi fost vândute împreună cu un acumulator afectat, la momentul achiziţiei:

  Seria SVE1413 Seria SVE1513 Seria SVE1713

  Modele despre care este posibil să fi fost echipate cu un acumulator afectat în timpul reparaţiilor:

  Seria SVE1411 Seria SVE1412 Seria SVE1413 Seria SVE14A1 Seria SVE14A2 Seria SVE14A3
  Seria SVE1511 Seria SVE1512 Seria SVE1513 Seria SVE1711 Seria SVE1712 Seria SVE1713
  Seria VPCCA1 Seria VPCCA2 Seria VPCCA3 Seria VPCCA4 Seria VPCCB1 Seria VPCCB2
  Seria VPCCB3 Seria VPCCB4 Seria VPCEH1 Seria VPCEH2 Seria VPCEH3 Seria VPCEJ1
  Seria VPCEJ2 Seria VPCEJ3