Despre această descărcare

Actualizarea este simplă, iar cu cea mai nouă versiune de firmware puteţi realiza mai multe cu camera dumneavoastră.

 • Data lansării: 05/02/2013
 • Nume: Update_NEXF3V101.exe
 • Modele aplicabile: NEX-F3
 • Beneficii şi îmbunătăţiri:
  • Este aplicată compensarea automată pentru „SELP1650”.
 • Sistem de operare aplicabil (OS)
  • Windows Vista* SP2 / Windows 7 SP1 / Windows 8
   • * Ediţia Starter nu este acceptată.
 • Restricţii: destinat doar utilizării cu camere vândute în Europa. Nu sunt comercializate toate modelele în toate ţările.

Cerinţe de sistem

Este posibil ca firmware-ul dumneavoastră să fie deja actualizat, în special dacă aveţi un nou model de cameră NEX-F3. Dacă numărul versiunii este 1.01 sau mai recent, actualizarea nu este necesară.

Dacă nu sunteţi siguri, este simplu să verificaţi ce versiune de firmware aveţi:

 1. Selectaţi Menu (Meniu) --> Setup (Configurare) --> Version (Versiune) pe cameră.
 2. Versiunea de firmware este afişată în modul ilustrat mai jos.

Dacă versiunea de firmware a NEX-F3 este 1.01 sau o versiune mai recentă, actualizarea nu este necesară.

Instalare

Sunt necesare următoarele

 • Hardware de calculator
  • Spaţiu liber pe hard disk: Minim 200 MB
  • RAM: Minim 512MB
 • Sursa de alimentare pentru cameră
  • Acumulator reîncărcabil complet reîncărcat NP-FW50 sau adaptor de alimentare cu curent alternativ AC-PW20 (comercializat separat)
   Notă: Actualizarea poate fi efectuată doar atunci când nivelul acumulatorului este de minim (trei marcaje) care reprezintă capacitatea rămasă. Vă recomandăm să utilizaţi un acumulator complet încărcat sau adaptorul de alimentare cu curent alternativ AC-PW20 (comercializat separat).
 • Cablu USB furnizat împreună cu camera
  Notă: Funcţionalitatea de actualizare nu este garantată cu alte cabluri USB.

Modul de asigurare a unei desfăşurări corecte a actualizării

 • În momentul actualizării firmware-ului, vă rugăm să utilizaţi un acumulator reîncărcabil NP-FW50 complet încărcat sau adaptorul de alimentare cu curent alternativ AC-PW20 (comercializat separat).
 • Nu scoateţi acumulatorul sau adaptorul de alimentare cu curent alternativ în timpul actualizării; în caz contrar, camera poate deveni nefuncţională din cauza întreruperii bruşte a alimentării.
 • Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră.
 • La utilizarea unui obiectiv cu montură A cu adaptorul de montare LA-EA2 (comercializat separat) şi activarea funcţiei [AF Micro Adj.] (Ajustare micro focalizare automată), valoarea înregistrată este resetată.

Descărcaţi şi instalaţi actualizarea

Pasul 1: Descărcaţi aplicaţia de actualizare a firmware-ului

 1. Asiguraţi-vă că sunteţi conectat/ă ca utilizator cu drepturi administrative.
 2. După citirea declaraţiei de neasumare a responsabilităţii, executaţi clic pe butonul [Download] [Descărcare] de mai jos.
 3. Va începe descărcarea fişierului [Update_NEXF3V101.exe] (69.8MB (73 263 136 biţi))
 4. Salvaţi fişierul pe calculator.

 5. Notă pentru utilizatorii Windows 8:

  Sub setările iniţiale ale Internet Explorer, fişierul de actualizare va fi salvat în folderul [Downloads] (Descărcări). Executaţi clic pe [Desktop] din ecranul Start şi căutaţi fişierul descărcat în folderul [Downloads] (Descărcări) utilizând Explorer.

Pasul 2: Actualizaţi firmware-ul camerei dumneavoastră

 1. Închideţi toate programele care rulează în acest moment pe calculatorul dumneavoastră.
 2. Executaţi dublu-clic pe fişierul [Update_NEXF3V101.exe] descărcat pentru a porni aplicaţia de actualizare firmware. Apare fereastra aplicaţiei de actualizare a firmware-ului.


  Executaţi clic pentru a mări


 3. Conform instrucţiunilor din fereastra aplicaţiei de actualizare a firmware-ului, selectaţi Menu (Meniu) --> Setup (Configurare) --> USB Connection (Conexiune USB) pe cameră şi verificaţi dacă este selectat modul Mass Storage (Stocare în masă).
  Dacă este selectat un alt mod decât Mass Storage (Stocare în masă), vă rugăm să selectaţi Mass Storage (Stocare în masă). 4. Conectaţi camera la calculator cu cablul USB furnizat, iar ecranul LCD al camerei se va stinge. Vă rugăm să treceţi la pasul următor.
  Notă: În cazul în care ecranul LCD al camerei nu se stinge, vă rugăm să încercaţi următoarele metode:
  • Deconectaţi cablul USB de la cameră şi apoi reconectaţi-l.
  • Dacă există un alt terminal USB liber pe calculator, reconectaţi cablul USB la acest terminal.
 5. Asiguraţi-vă că este afişată pictograma "Safely Remove Hardware" (Eliminare dispozitiv hardware în siguranţă) pe bara de sarcini din colţul din dreapta jos al ecranului calculatorului. - Dacă aceasta nu se afişează pe bara de sarcini, vă rugăm să treceţi la pasul următor.
 6. Executaţi clic pe Next (Următorul) din fereastra aplicaţiei de actualizare a firmware-ului. Pe ecranul calculatorului, va apărea următoarea fereastră:


  Executaţi clic pentru a mări


  În acelaşi timp, mesajul "Follow computer instructions" (Urmaţi instrucţiunile de pe calculator) va apărea pe ecranul LCD al camerei. -Din acest moment, nu opriţi camera înainte ca actualizarea firmware-ului să se fi încheiat.
 7. Faceţi clic pe Next (Următorul). Versiunea curentă şi versiunea după actualizare apar în partea stângă jos a aplicaţiei de actualizare firmware.


  Executaţi clic pentru a mări


  Dacă versiunea de firmware curentă este 1.01 sau mai recentă, actualizarea nu este necesară. În acest caz, opriţi conexiunea USB şi executaţi clic pe Finish (Terminare), opriţi camera, scoateţi acumulatorul şi/sau adaptorul de alimentare cu curent alternativ, reintroduceţi acumulatorul sau reconectaţi adaptorul de curent alternativ şi porniţi camera.
 8. Faceţi clic pe Next (Următorul)
 9. Când apare următoarea fereastră, opriţi conexiunea USB executând clic pe pictograma "Safely Remove Hardware" (Eliminare în siguranţă dispozitiv hardware) ( ) pe bara de sarcini din colţul din dreapta jos al calculatorului. Totuşi, menţineţi cablul USB conectat între cameră şi calculator.


  Executaţi clic pentru a mări


  Notă: Dacă pictograma "Safely Remove Hardware" (Eliminare în siguranţă dispozitiv hardware) nu se afişează pe bara de sarcini, vă rugăm să treceţi la pasul următor.
 10. Faceţi clic pe Next (Următorul)
 11. Când mesajul Reset camera (Resetare cameră) apare pe ecranul LCD al camerei, apăsaţi pe centrul rotiţei de comandă a camerei pentru resetare. - Ecranul LCD se va stinge. 12. Executaţi clic pe Next (Următorul) din fereastra aplicaţiei de actualizare a firmware-ului.
 13. După resetare, reconectarea camerei este verificată şi apare următoarea fereastră:


  Executaţi clic pentru a mări


 14. Executaţi clic pe Run (Executare) pentru a iniţia actualizarea. Bara de progres apare în timpul actualizării (aproximativ 15 minute). -Nu opriţi camera şi nu deconectaţi cablul USB în timpul actualizării.
 15. Atunci când actualizarea este finalizată, va fi afişată următoarea fereastră. Executaţi clic pe Finish (Terminare) şi deconectaţi cablul USB.


  Executaţi clic pentru a mări


 16. Opriţi camera, scoateţi acumulatorul şi/sau adaptorul de alimentare cu curent alternativ, reintroduceţi acumulatorul sau reconectaţi adaptorul de alimentare cu curent alternativ şi porniţi camera.

Pasul 3: Asiguraţi-vă că versiunea de firmware a camerei dumneavoastră este Ver 1.01.

 1. Selectaţi Menu (Meniu) --> Setup (Configurare) --> Version (Versiune) pe cameră.
 2. Versiunea de firmware este afişată în modul ilustrat mai jos.