AŞTEAPTĂ - Citeşte secţiunea Fişiere necesare înainte de a descărca acest fişier.

Descărcări necesare

Dacă nu se specifică altfel, fişierul de mai jos trebuie instalat ÎNAINTE de Actualizarea software-ului sistemului de SEL50F18 obiectiv la ver. 02 (Procedeu pentru calculatoare Mac) pentru a funcţiona corect. Dacă este listat mai mult de un fişier necesar, instalează-le în ordinea prezentată pe această pagină.

Despre această descărcare


Note: Această actualizare a software-ului sistemului obiectivului este disponibilă în corpul cu soclu E.

 • Anumite modele nu pot fi utilizate pentru această actualizare. (listă de modele)
 • La utilizarea PXW-FS7M2, urmați procedura conform manualului de utilizare a PXW-FS7M2.

Important

 • Asiguraţi-vă că aţi ataşat obiectivul la cameră înainte de a efectua actualizarea de software.- Înainte de a ataşa obiectivul la cameră, asiguraţi-vă că aţi oprit camera.


 • Data lansării: 30/08/2013
 • Modele aplicabile şi denumirea fişierului de descărcat:
  ModelNume fişier
  SEL50F18Update_SEL50F18_V2.dmg
 • Beneficii şi îmbunătăţiri:
  • Activează funcţia "Fast Hybrid AF" (AF hibrid rapid).- Fără această actualizare a obiectivului, camera va utiliza focalizarea automată normală cu detectare a contrastului, chiar dacă este selectat Fast Hybrid AF (AF hibrid rapid).
   Notă: Firmware-ul camerei NEX-5R sau NEX-6 trebuie, de asemenea, actualizat pe lângă această actualizare a software-ului sistemului.

Cerinţe de sistem

 • Mac OS X v.10.10 - 10.11/macOS 10.12-10.13*

  *Important:
  Pentru macOS 10.13, asiguraţi-vă că „DriverLoader_1013” a fost instalat înainte de actualizarea software-ului.
 • PROCESOR: Procesor Intel *
  * Procesoarele Core Solo şi Core Duo nu mai sunt acceptate.
 • Spaţiu liber pe hard disk: 200 MB sau mai mult
 • RAM: Minim 512MB
  Notă: Vă rugăm să închideţi toate celelalte software-uri de aplicaţie înainte de actualizarea software-ului sistemului.
 • Sursa de alimentare pentru cameră: Acumulator reîncărcabil NP-FW50 complet încărcat sau adaptor de curent alternativ AC-PW20 (comercializat separat) - Actualizarea poate fi efectuată doar când nivelul acumulatorului este la trei marcaje sau mai mare. Vă recomandăm să utilizaţi un acumulator complet încărcat sau adaptorul de c.a. AC-PW20 (comercializat separat).
 • Cablu USB furnizat împreună cu camera- Funcţionalitatea de actualizare nu este garantată cu alt cablu USB.

Instalare

Note importante:
 • În momentul efectuării actualizării software-ului sistemului, vă rugăm să utilizaţi un acumulator reîncărcabil NP-FW50 complet încărcat sau adaptorul de c.a. AC-PW20 (comercializat separat).
 • Nu scoateţi acumulatorul sau adaptorul de c.a. în timpul actualizării; în caz contrar, camera poate deveni nefuncţională din cauza întreruperii bruşte a alimentării.
 • Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră.
 • Asiguraţi-vă că aţi ataşat obiectivul la cameră înainte de a efectua actualizarea de software-ului sistemului.- Înainte de a ataşa obiectivul la cameră, asiguraţi-vă că aţi oprit camera.

Urmaţi instrucţiunea de mai jos pentru a verifica versiunea software-ului sistemului.

 1. Selectaţi [Menu] (Meniu) -> [Setup] (Configurare) -> [Version] (Versiune) pe cameră.
 2. Este afişată versiunea software-ului sistemului.- Dacă versiunea software a sistemului de obiectiv este Ver.02 sau ulterioară, actualizarea nu este necesară.

1. Descărcaţi fişierul de actualizare

2. Porniţi aplicaţia de actualizare a software-ului sistemului

 1. Închideţi toate programele care rulează în acest moment pe calculatorul dumneavoastră.
 2. Executaţi dublu-clic pe fişierul descărcat pentru a deschide aplicaţia de actualizare a software-ului sistemului.

3. Verificaţi modul de conexiune USB al camerei

 1. Porniţi camera foto. - În cazul în care camera a fost deja pornită, opriţi-o şi porniţi-o din nou.
 2. Conform instrucţiunilor din aplicaţia de actualizare a software-ului sistemului, selectaţi [Menu] (Meniu) -> [Setup] (Configurare) -> [USB Connection] (Conexiune USB) pe cameră şi verificaţi dacă este selectat modul Mass Storage (Stocare în masă).
  Dacă este selectat un alt mod decât [Mass Storage] (Stocare în masă), vă rugăm să selectaţi [Mass Storage] (Stocare în masă).

4. Conectaţi camera la calculator.

Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră.

 1. După ce confirmaţi faptul că ecranul LCD al camerei nu este oprit, conectaţi camera la calculator cu ajutorul cablului USB furnizat.
  În funcţie de setarea "Power Saving Start Time" (Oră de iniţiere a funcţiei de economisire energie), camera intră în modul de economisire energie. În cazul în care camera intră în modul de economisire energie şi ecranul LCD al camerei este oprit, apăsaţi butonul declanşator pe jumătate pentru a ieşi din modul de economisire energie şi conectaţi camera la calculator cu cablul USB furnizat.

  Dacă apare un mesaj de eroare pe ecranul calculatorului, vă rugăm să încercaţi următoarele metode:
  • Deconectaţi cablul USB de la camera video şi apoi reconectaţi-l.
  • Dacă există un alt terminal USB pe calculator, reconectaţi cablul USB la un alt terminal.
 2. Asiguraţi-vă că este afişat pe bara de activităţi din colţul din dreapta jos al ecranului calculatorului. - Dacă aceasta nu se afişează pe bara de activităţi, vă rugăm să treceţi la pasul următor.
 3. După ce confirmaţi cele de mai sus, executaţi clic pe [Next] (Următorul) din aplicaţia de actualizare a software-ului sistemului. Figura 4 apare în aplicaţia de actualizare a software-ului sistemului, iar Figura 5 apare pe ecranul LCD al camerei. - Din acest moment, nu opriţi camera înainte ca actualizarea software-ului sistemului să se fi încheiat.

  Figura 4


  Figura 5

  • Când pe ecran apare mesajul "The update is not available for your model." (Actualizarea nu este disponibilă pentru modelul dumneavoastră.), verificaţi dacă aplicaţia de actualizare a software-ului sistemului este fişierul corect pentru obiectivul ataşat la cameră.
  • Când apare mesajul de mai sus, deşi este pornită aplicaţia corectă de actualizare a software-ului sistemului, închideţi aplicaţia, deconectaţi cablul USB, opriţi camera şi apoi mergeţi înapoi la pasul 2 "Porniţi aplicaţia de actualizare a software-ului sistemului".
  • Când pe ecran apare mesajul "Could not find the camera with the lens for this update mounted." (Nu a putut fi găsită camera cu obiectivul pentru această actualizare.), verificaţi dacă funcţia "Fast Hybrid AF" este prevăzută pe cameră şi dacă este conectată la calculator prin intermediul cablului USB.

5. Verificaţi dacă este necesară actualizarea

 1. După confirmarea ecranelor din Figurile 4 şi 5, executaţi clic pe [Next] (Următorul). Versiunea curentă şi versiunea după actualizare apar în partea stângă jos a ecranului. (Figura 6).
 2. După confirmarea ecranului din Figura 6, executaţi clic pe [Next] (Următorul) (Current version] (Versiune curentă) este [Ver.01]).- Dacă apare ecranul din Figura 7, nu este necesară actualizarea. Conform mesajului, întrerupeţi conexiunea USB şi executaţi clic pe [Finish] (Finalizare). Opriţi camera, scoateţi acumulatorul sau adaptorul de curent alternativ şi reintroduceţi acumulatorul şi porniţi din nou camera.


  Figura 6: Actualizarea este necesară.


  Figura 7: Actualizarea nu este necesară.

6. Începeţi actualizarea

 1. Executaţi clic pe [Run] (Executare) pentru a începe actualizarea.- Bara de progres apare în timpul transferului datelor (aproximativ 5 secunde).

  Notă: Nu opriţi camera şi nu deconectaţi cablul USB în niciun moment în timpul actualizării
 2. După încheierea transferului datelor, apare următorul ecran. Executaţi clic pe Finish [Terminare].
 3. Procesul de actualizare începe, iar bara de progres este afişată pe ecranul camerei (aproximativ 30 de secunde).

7. Finalizaţi actualizarea

 1. Procesul de actualizare este finalizat când mesajul "Lens update complete." (Actualizare obiectiv finalizată.) este afişat pe ecranul camerei.
 2. Executaţi clic pe din bara de sarcini din colţul din dreapta jos al ecranului calculatorului pentru a opri conexiunea USB.- Dacă nu este afişată în bara de activităţi, treceţi la pasul următor
 3. Deconectaţi cablul USB. - După finalizarea actualizării, opriţi camera, scoateţi acumulatorul sau adaptorul de alimentare cu curent alternativ şi apoi porniţi din nou camera.

8. Verificaţi din nou versiunea de software-ului sistemului şi confirmați faptul că versiunea de firmware a obiectivului este Ver.02