Modele aplicabile

Aceste informaţii sunt destinate următoarelor modele:
 • DSC-RX10M2

Despre această descărcare

 • Nume:Actualizare software de sistem Ver.1.30 pentru DSC-RX10M2 (Windows)
 • Data lansării:26/04/2016
 • Beneficii şi îmbunătăţiri
  • Camera poate înregistra acum format XAVC S cu carduri SDHC şi SDXC compatibile

   *Atunci când se înregistrează filme în format XAVC S, aceasta necesită SD viteză clasa 10 sau UHS viteză clasa U1 sau mai rapid. (Pentru înregistrarea cu 100 Mbps sau mai mult, este nevoie de UHS viteză clasa U3).
   *Dacă se utilizează un card de memorie SDHC pentru a înregistra filme XAVC S pe perioade extinse de timp, filmele înregistrate vor fi împărţite în fişiere de 4 GB. Fişierele divizate pot fi integrate într-un singur fişier folosind PlayMemories Home.

Cerinţe de sistem

Sisteme de operare

Ultima versiune actualizată a firmware-ului este compatibilă cu majoritatea versiunilor uzuale Microsoft Windows:
 • Windows® Vista* SP2
 • Windows® 7 SP1
 • Windows® 8
 • Windows® 8.1
 • Windows® 10
  Note:
  * Ediţia Starter nu este acceptată.

Hardware de calculator

Ultima versiune a actualizării firmware-ului este compatibilă cu următorul hardware:
 • Spaţiu liber pe hard disk: Minim 200 MB
 • RAM: Minim 512 MB
  Notă: Vă rugăm să închideţi toate celelalte software-uri de aplicaţie înainte de actualizarea firmware-ului.
 • Sursa de alimentare pentru cameră
  • Acumulator reîncărcabil NP-FW50 complet încărcat
   sau
   Adaptor de alimentare AC-PW20 (comercializat separat)
   Notă: Actualizarea poate fi efectuată doar atunci când nivelul acumulatorului este de minim (trei marcaje) care reprezintă capacitatea rămasă. Vă recomandăm să utilizaţi un acumulator complet încărcat sau adaptorul de c.a. AC-PW20 (comercializat separat).
 • Cablu USB furnizat împreună cu camera
  Notă: Funcţionalitatea de actualizare nu este garantată cu alte cabluri USB.

Descărcare

Observaţii importante:

 • În timpul efectuării actualizării firmware-ului, vă rugăm să utilizaţi un acumulator reîncărcabil NP-FW50 complet încărcat
 • Nu scoateţi acumulatorul în timpul actualizării; în caz contrar, camera poate deveni nefuncţională din cauza întreruperii bruşte a alimentării
 • Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră
 • Actualizarea firmware durează aproximativ 15, prin urmare trebuie să aveţi grijă ca modul inactiv să nu se activeze pe calculatorul dvs. În cazul în care calculatorul intră în modul inactiv şi actualizarea este întreruptă, reluaţi procesul complet de actualizare de la început

Mod de descărcare a aplicaţiei de actualizare a firmware-ului:

 1. Asiguraţi-vă că sunteţi conectat/ă ca utilizator cu drepturi administrative.
 2. În partea de jos a paginii, citiţi declaraţia de neasumare a răspunderii şi acceptaţi termenii şi condiţiile executând clic pe caseta de validare. Apoi, executaţi clic pe butonul Download (Descărcare).
 3. Descărcarea fişierului [Update_DSCRX10M2V130.exe] va începe.
 4. Salvaţi fişierul pe desktop-ul calculatorului dumneavoastră (recomandat).

  Pentru utilizatorii de Windows 8:

  Sub setările iniţiale ale Internet Explorer, fişierul de actualizare va fi salvat în folderul [Downloads] (Descărcări). Executaţi clic pe [Desktop] din ecranul Start şi căutaţi fişierul descărcat în folderul [Downloads] (Descărcări) utilizând Explorer.

Instalare

După ce fişierul a fost descărcat cu succes, puteţi instala actualizarea firmware-ului Ver.1.30 pentru DSC-RX10M2.

Pasul 1: Porniţi Firmware Updater (Aplicaţie de actualizare firmware)

 1. Închideţi toate programele care rulează în acest moment pe calculatorul dumneavoastră.
 2. Executaţi dublu-clic pe fişierul [Update_DSCRX10M2V130.exe] descărcat pentru a porni Firmware Updater (Aplicaţie de actualizare firmware).


  Apare fereastra Firmware Updater (Aplicaţie de actualizare firmware).

 3. Porniţi camera şi, conform instrucţiunilor programului de actualizare firmware, selectaţi de pe cameră [Menu] (Meniu) -> sub-pagina 3 [Setup] (Configurare) -> [USB Connection] (Conexiune USB) şi verificaţi dacă este selectat [Mass Storage] (Stocare în masă). Dacă este selectat un alt mod decât [Mass Storage] (Stocare în masă), selectaţi [Mass Storage] (Stocare în masă).

 4. Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră. Conectaţi camera la calculator prin intermediul cablului USB furnizat.

  În cazul în care calculatorul nu poate găsi camera, pe ecranul calculatorului apare mesajul "Could not find the camera for this update." (Nu a putut fi găsită camera pentru această actualizare). Încercaţi următoarele dacă se întâmplă acest lucru.
  - Deconectaţi cablul USB şi conectaţi-l din nou.
  - În cazul în care calculatorul are terminale USB multiple, încercaţi cu alte terminale. Calculatorul dumneavoastră poate avea terminale USB pe partea din spate.


  Uneori, când camera este conectată la calculator prin intermediul cablului USB, este posibil ca pe ecranul calculatorului să apară mesajul care să recomande repornirea calculatorului. În acest caz, scoateţi acumulatorul din cameră, reporniţi calculatorul şi urmaţi procedurile începând de la pasul 2 "Porniţi Firmware Updater (Aplicaţie de actualizare firmware)".
 5. Faceţi clic pe Next (Următorul) din fereastra aplicaţiei de actualizare a firmware-ului. Versiunea curentă şi versiunea de după actualizare apar în partea din stânga jos a ecranului. Dacă versiunea de firmware curentă este 1.30 sau mai recentă, actualizarea nu este necesară. În acest caz, opriţi conexiunea USB şi faceţi clic pe Finish (Terminare), opriţi camera, scoateţi acumulatorul şi/sau adaptorul c.a., reintroduceţi acumulatorul sau reconectaţi adaptorul c.a. şi porniţi camera.
 6. Faceţi clic pe Next (Următorul). Apare următorul ecran.
 7. Actualizarea va începe după resetarea automată. Bara de progres apare în timpul actualizării (acest proces va dura aproximativ 15 minute).
 8. După finalizarea actualizării, camera va reporni automat. Asiguraţi-vă că este pornită camera şi aşteptaţi până când apare din nou ecranul LCD. Faceţi clic pe Finish (Terminare) după ce apare ecranul LCD şi deconectaţi cablul USB.

  Notă: După repornire, este posibil, în rare cazuri, să fie afişat mesajul Recovering data Please wait... (Se recuperează datele, aşteptaţi...). Acest lucru este normal, vă rugăm să aşteptaţi până dispare mesajul.

Pasul 2: Asiguraţi-vă că versiunea de firmware a camerei dumneavoastră este Ver.1.30.

 1. Pe cameră, selectaţi Menu (Meniu) --> subpagina 6 din Setup (Configurare) --> Version (Versiune).
 2. Versiunea de firmware este afişată după cum se ilustrează mai jos.