Este, în sfârşit, aici!
  Vă prezentăm Android Oreo

  Android 8.0 Oreo introduce caracteristici noi şi îmbunătăţiri excelente, pentru ca dispozitivul dvs. să funcţioneze mai rapid, fără întreruperi şi să economisească o capacitatea mai mare a bateriei decât până acum. Securitatea generală este îmbunătăţită de Google Play Protect™, un serviciu care verifică în mod regulat dispozitivul dvs. şi aplicaţiile pentru riscuri de securitate şi vă notifică în cazul în care identifică o neregulă. Ca bonus special, Sony a introdus decodorul LDAC™ pentru fişiere audio de înaltă rezoluţie redate prin Bluetooth®,‎ disponibil pentru toate dispozitivele care funcţionează cu Android.

  Citiţi în continuare pentru a afla mai multe despre noul Android Oreo!

  Notificări care merită primite

  Software-ul Android Oreo este lansat cu câteva caracteristici noi de notificare. De exemplu, puteţi găsi o mică insignă colorată sau un punct lângă una sau mai multe dintre aplicaţiile dumneavoastră. Este vorba despre un nou tip de insignă, fără număr, care semnalizează notificările necitite. Ca şi înainte, trebuie doar să glisaţi în jos din partea superioară a ecranului pentru a afla şi a citi noutăţile. De asemenea, puteţi amâna notificarea glisând uşor spre stânga sau spre dreapta şi atingând pictograma temporizatorului, pentru ca aceasta să reapară ulterior.

  O îmbunătăţire minunată este aceea că notificările sunt acum organizate în categorii predefinite, în funcţie de aplicaţie. Aceasta înseamnă că puteţi alege ce tipuri de notificări doriţi (sau nu doriţi) să primiţi pentru o aplicaţie specifică. De exemplu, dacă faceţi naveta cu maşina, probabil doriţi notificări privind traficul oferite de Google Maps™, dar, din moment ce nu utilizaţi autobuzul sau trenul, probabil nu doriţi notificările de tranzit oferite de aceeaşi aplicaţie. Dacă vă răzgândiţi ulterior, puteţi activa sau dezactiva diferite categorii din setările aplicaţiei respective.

  Scurtături pentru acţiuni facile

  Upgrade-ul dispozitivului la Android Oreo va include cea mai recentă versiune a aplicaţiei Xperia Home, pentru care apăsarea lungă a pictogramei aplicaţiei nu numai că vă permite să dezactivaţi sau să dezinstalaţi o aplicaţie, dar afişează şi un meniu cu scurtături pentru acţiuni rapide. De exemplu, dacă apăsaţi lung pe aplicaţia Calendar, puteţi alege să configuraţi un eveniment sau un memento nou. De asemenea, puteţi atinge o pictogramă mică pentru a deschide secţiunea de informaţii despre aplicaţie, unde puteţi seta sau modifica notificările şi permisiunile, precum şi dezactiva sau dezinstala aplicaţia.

  E-mail, telefon sau adresă?

  Dacă selectaţi un text sau un număr, Android Oreo va identifica imediat dacă selecţia este o adresă, un număr de telefon, un nume sau o locaţie. În meniul care se deschide veţi avea şi opţiunea de a accesa Google Maps, aplicaţia Telefon sau clientul de e-mail, în funcţie de tipul de text sau număr selectat.

  Continuaţi să vizionaţi cu modul Picture-in-Picture (Imagine în imagine)

  Să presupunem că sunteţi în mijlocul unui apel video Google Duo™ şi brusc doriţi să vă notaţi ceva în Google Keep™ sau să adăugaţi un eveniment în calendar. Nicio problemă! Pentru aplicaţiile compatibile, cum este Google Duo, puteţi folosi modul Picture-in-Picture (Imagine în imagine) pentru a continua ceea ce faceţi într-o fereastră minimizată, care poate fi deplasată pe ecran în timp ce efectuaţi alte sarcini pe dispozitiv. Pentru a afla ce aplicaţii sunt compatibile cu această caracteristică, accesaţi Settings (Setări) şi utilizaţi lupa pentru a căuta modul Picture-in-Picture (Imagine în imagine).

  Zâmbiţi, vă rog!

  Dacă tot veni vorba despre videoclipuri. Ca utilizator Xperia™, probabil că vă iubiţi camera foto şi probabil că o veţi iubi şi mai mult acum. Modul manual oferă control creativ excelent, putând modifica manual focalizarea automată, timpul de expunere, sensibilitatea la lumină, valorile expunerii şi balansul de alb. O caracteristică minunată pentru lumină scăzută sau situaţii cu iluminare de fundal. Dar dacă vă jucaţi cu aceste valori, cum mai reveniţi la cele originale? Simplu! Trebuie doar să atingeţi Reset (Resetare) pentru a o lua de la capăt cu valorile presetate.

  Notă! Aplicaţia Cameră nu face parte din sistemul Android, dar va fi actualizată pentru dispozitive Xperia™ selectate care funcţionează cu Android Oreo.

  Pe locuri, fiţi gata, start!

  Veţi realiza în curând că meniul Settings (Setări) a fost recondiţionat în detaliu. Diferite tipuri de setări au fost organizate într-un mod mai structurat şi există câteva secţiuni noi. Nu vă faceţi griji, le veţi învăţa pe toate rapid! Dacă nu găsiţi o setare anume, amintiţi-vă că o puteţi căuta atingând lupa din partea superioară a meniului Settings (Setări).

  Acum, bucuraţi-vă de Xperia™ şi nu uitaţi să continuaţi să exploraţi noul software, Android 8.0!

  Disponibilitatea actualizărilor software depinde de dispozitiv, ţară şi/sau operator. Ţineţi cont că, indiferent de versiunea Android, anumite caracteristici şi funcţionalităţi pot diferi, de asemenea, în funcţie de dispozitiv.