ID articol : 00198087 / Ultima modificare : 27.06.2019Tipărire

Notificare de securitate pentru serverul wireless portabil WG-C10

  Stimaţi clienţi,

  Serverul portabil wireless WG-C10, lansat în aprilie 2013, utilizează software-ul open source DNSmasq şi standardul de criptare pentru reţea Wi-Fi Protected Access II (WPA2). Pe baza rapoartelor recente din industrie, s-a descoperit că aceste două tehnologii prezintă următoarele vulnerabilităţi.*

  *Baza de date cu notele privind vulnerabilitatea CERT (Română)

  Pentru a vă asigura securitatea şi pentru a vă proteja dispozitivele împotriva atacatorilor rău-intenţionaţi care utilizează aceste vulnerabilităţi, urmaţi instrucţiunile descrise mai jos:

  1.Utilizaţi o conexiune directă cu dispozitivele dvs.
  Atunci când conectaţi WG-C10 la smartphone sau la tabletă, utilizaţi o conexiune wireless directă, fără a utiliza un punct de acces LAN wireless.

  2. Configuraţi o parolă pentru reţeaua LAN wireless şi o parolă de acces

  Pentru a utiliza în siguranţă WG-C10, asiguraţi-vă că realizaţi configurarea setărilor de securitate pe WG-C10 în conformitate cu detaliile din Ghidul de asistenţă (consultaţi linkul de mai jos). Dacă dezvăluiţi parola sau parola de acces pentru reţeaua LAN wireless altor persoane în scopul partajării fişierelor, vă recomandăm să vă schimbaţi parola imediat după aceea.

  3. Alegeţi un loc sigur atunci când vă conectaţi la internet

  WG-C10 vă permite să vă conectaţi la internet printr-un router LAN wireless. Dacă trebuie să utilizaţi această funcţie pentru a vă conecta la internet de pe smartphone sau de pe tabletă, alegeţi un loc sigur (de exemplu în interiorul casei dvs.), care să facă dificilă accesarea conexiunii la internet pentru alte persoane.


  4. Evitaţi utilizarea serviciilor publice LAN wireless
  Unele servicii publice LAN nu sunt suficient de sigure şi permit unui număr nespecificat de utilizatori să se conecteze la acestea. Din motive de securitate, vă recomandăm să evitaţi conexiunile de pe WG-C10 la serviciile publice LAN wireless.