ID articol : 00225157 / Ultima modificare : 12.07.2021

Lumină de fundal neuniformă când vizionați scene întunecate

  Toate televizoarele LCD sunt luminate din spatele panoului pentru a putea afișa imaginea. Pentru a obține performanțe ridicate și claritate a imaginii, Sony folosește o lumină de fundal foarte puternică în televizoare pentru a furniza cele mai strălucitoare imagini posibile, precum și o claritate excepțională chiar și în cele mai întunecate surse de imagine.

  De ce apare neuniformitatea de iluminare în fundal?

  Un efect nedorit al tehnologiei LCD este că lumina de fundal nu este complet uniformă. Lumina de fundal neuniformă, de asemenea cunoscută sub numele de lumină neclară, înflorire, mura, bandă și luminozitate neuniformă, este un fenomen comun pe toate televizoarele LCD. Cât de vizibil este fenomenul depinde de factori cum ar fi setările de luminozitate și de contrast utilizate, precum și de lumina ambientală în camera în care este situat televizorul. De asemenea, temperatura panoului are efect asupra fenomenului, deoarece anumite materiale se extind / se micșorează ușor atunci când temperatura se schimbă. Televizoarele noi pot avea o neuniformitate a luminii de fundal crescută, care se va diminua treptat după câteva săptămâni / luni de utilizare.

  Iluminarea de fundal este mai vizibilă când vizualizați scene întunecate sau imagine neagră într-un mediu întunecat. Mai jos puteți vedea câteva exemple.

  Clouding Blooming

  Backlight bleeding

  Cum pot reduce neuniformitatea iluminării în fundal?

  Pentru a reduce neuniformitatea luminii de fundal, puteți încerca următoarele.

  • Aproape toate televizoarele LCD Sony au un senzor de lumină care optimizează luminozitatea ecranului prin detectarea luminii ambientale din camera dumneavoastră. Luminozitatea ecranului scade dacă lumina ambientală este scăzută și crește într-o cameră mai luminoasă. Puteți economisi consumul de energie cu o luminozitate optimizată a imaginii. Setați senzorul de lumină în PORNIT prin apăsarea butonului HOME de pe telecomandă și selectați Setări > Setări sistem > ECO / Senzor lumină > pe ACTIV/PORNIT (ON).
  • Pentru a reduce lumina de fundal și a compensa întunecarea imaginii cu ajustarea luminozității și a contrastului, apăsați butonul Options de pe telecomandă și selectați Imagine> ajustare.
  • Reglați setările la modul Cinema. Aceasta va face ca imaginea să fie mai caldă (un ton mai roșiatic). Pentru a selecta această opțiune, apăsați butonul Options de pe telecomandă și selectați Selectare Scenă > Cinema.
  • Dacă televizorul are control dinamic al iluminării (LED Dynamic Control), această caracteristică nu trebuie dezactivată. Controlul dinamic al LED-urilor poate fi, de exemplu, dezactivat când setarea Imagine este setată la modul Personalizat. Puteți rezolva acest lucru:
   • Fie prin apăsarea butonului Options de pe telecomandă și selectați Imagine> schimbați de la modul Personalizat la Standard.
   • Sau lăsați setarea în modul Personalizat, dar în cadrul setării Imagine selectați Setări avansate și schimbați controlul dinamic al LED-urilor de la OPRIT (OFF) la Standard sau Ridicat (HIGH).
  • Dacă sugestiile de mai sus nu sunt satisfăcătoare, încercați diferite setări ale imaginii pentru a ajusta imaginea în funcție de gustul dvs. personal și de condițiile de vizualizare.

  Pentru modelele cu Android

  • Modul imagine setat la Standard:
   (Pe telecomandă) Home > [Setări]> [Afișare] > [Imagine]> [Mod imagine] > [Standard].
  • Senzorul de lumină setat pe mod Activat/Pornit pentru a regla automat luminozitatea imaginii în funcție de lumina ambientală:
   (Pe telecomandă) Home > [Setări]> [Afișare] > [Imagine]> [Senzor de lumină] > [Activat]
  • Reduceți nivelul luminozității:
   (Pe telecomandă) Home > [Setări]> [Afișare] > [Imagine]> [Luminozitate] > nivelul dorit.

   

  NOTĂ: Toate produsele Sony livrate au trecut testări interne de calitate. Neuniformitatea iluminării de fundal, care pot fi văzută numai în imagini negre/gri și într-o cameră întunecată sau foarte întunecată, trebuie considerată ca fiind în cadrul specificațiilor normale ale produsului. Cu regret, solicitările de reparare sau înlocuire nu pot fi acceptate.