Realitate îmbunătățită

În spatele fiecărui ecran de televizor Sony există o multitudine de tehnologii unice de procesare a semnalului și de control care creează imagini ce vă taie respirația.

Rezoluția 8K de la Sony, prin procesorul X1 Ultimate

De patru ori mai multe detalii pentru cea mai realistă imagine 

Cu 7680x4320 pixeli, tehnologia noastră 8K HDR, la baza căreia stă aclamatul procesor X1™ Ultimate, vă oferă o rezoluție de 4 ori mai mare decât 4K, pentru o experienţă de vizionare incredibil de captivantă. Imaginile umplu câmpul vizual cu o profunzime și o textură extraordinare. Apropiați-vă și bucurați-vă de detaliile fine pe care anterior nu le puteați observa.  

Detalii 1080p
1080p
Detalii 4K
4K
Detalii 8K
8K
Puterea din spatele conversiei extinse 8K

Simpla conversie extinsă de la un semnal 2K sau 4K la 8K nu va atinge standardele de înaltă calitate 8K, creând necesitatea unei tehnologii dedicate de conversie extinsă 8K. Tehnologia 8K X-Reality™ PRO îndeplinește această cerință printr-o bază de date 8K exclusivă. Modelele din scene sunt analizate și îmbunătățite prin utilizarea bazei de date, pentru a găsi textura și caracterul cele mai exacte pentru imagini incredibil de detaliate, apropiate de cele 8K. 

Luminozitate 8K fără egal

Din cauza ratei scăzute de transmisie, generarea luminozității pe un panou 8K este dificilă. Prin echilibrarea precisă a intensității luminii pe ecran, reducerea și amplificarea independentă a LED-urilor, tehnologia X-tended Dynamic Range™ PRO dezvăluie un interval de luminozitate de câteva ori mai mare decât cel al unui televizor LED convențional cu iluminare din spate. 

Calitatea imaginii 4K
4K convențional

Deoarece prin fiecare pixel trece o cantitate suficientă de lumină, ecranul devine mai luminos, problemele de transmisie fiind minimizate.

Calitatea imaginii Sony 8K după conversie extinsă
8K standard

Deoarece densitatea pixelilor este mai mare la rezoluția 8K, prin pixeli trece mai puțină lumină comparativ cu rezoluția 4K. Astfel ecranul devine mai întunecat.

Contrast fără egal – negru mai intens, lumini mai strălucitoare

Backlight Master Drive poate produce un interval dinamic fără egal, cu nuanțe de negru incredibil de intense și lumini strălucitoare. Acest sistem de iluminare din spate are o structură de LED-uri extrem de densă, un algoritm unic de atenuare a luminii și un concept optic inedit.

Control absolut, măiestrie totală

CONTROL INDEPENDENT ASUPRA MODULELOR DE LED-URI

Pentru a folosi Backlight Master Drive la întregul său potențial, un algoritm nou și inovator controlează structura de LED-uri extrem de densă. Fiecare modul de LED-uri este controlat independent, creând o imagine precisă.

Lumină acolo unde este nevoie de ea

Calibrated beam LED design

Backlight Master Drive are un design unic care adună luminile LED într-un singur punct, reducând difuzia luminii și efectul de pâlpâire care pot fi observate la alte televizoare Full Array LED LED. Acest ecran asigură faptul că fiecare LED emite un fascicul rectiliniu pentru o imagine clară, caracterizată de lumini vii și nuanțe de negru intens.

Design convenţional
Design convenţional
Calibrated beam LED design
Calibrated beam LED design
Procesarea semnalului 
Vedeți motivele pentru care procesoarele noastre sunt extraordinare
Procesor de imagini X1™ Ultimate
Procesorul de imagini X1™ Ultimate

Caracteristici:

Tehnologie Object-based Super Resolution
Remasterizare HDR în funcție de obiect
Super Bit Mapping HDR
Procesare cu bază de date duală
Dynamic Contrast Enhancer
Mapare cu precizie a culorilor

4K HDR Processor X1™ Extreme
Procesor 4K HDR X1™ Extreme

Funcții incluse:

Remasterizare HDR în funcție de obiect
Super Bit Mapping HDR
Procesare cu bază de date duală
Dynamic Contrast Enhancer
Mapare cu precizie a culorilor

Procesor 4K HDR X1
Procesor 4K HDR X1

Funcții incluse:

Remasterizare HDR în funcție de obiect
Super Bit Mapping HDR
Dynamic Contrast Enhancer

Obiectele individuale - analizate și îmbunătățite

Tehnologie Object-based Super Resolution

Televizoarele noastre cu tehnologie Object-based Super Resolution detectează obiectele individuale dintr-o imagine și păstrează detaliile pe ecran. Sunt identificate sute de obiecte, iar rezoluția acestora este îmbunătățită individual pentru a oferi imagini cu o precizie și detalii excepționale.

Culorile şi contrastul devin mai reale

Object-based HDR remaster

Cu Remasterizare HDR în funcție de obiect, culoarea obiectelor individuale de pe ecran este analizată și contrastul este reglat, spre deosebire de majoritatea televizoarelor, la care contrastul este reglat doar de-a lungul unei curbe de contrast de la negru la alb. Deoarece obiectele sunt remasterizate fiecare în parte, acest televizor poate să reproducă o profunzime și texturi mai ample și imagini mai reale.

Efect de bandă redus pentru imagini mai fluente

Super Bit Mapping HDR

Lumina la apus are mii de tonuri, umbre și gradații. Tehnologia Super Bit Mapping HDR le dezvăluie pe toate, creând o imagine de înaltă calitate, fluentă și naturală, fără efectul de bandă care poate apărea la alte televizoare.

Fără Super Bit Mapping 4K HDR
SURSĂ DE SEMNAL DE 8 BIŢI
Sursă pe 8 biți prin comparație cu Super Bit Mapping 4K HDR
DUPĂ PROCESAREA SEMNALULUI PE 14 BIŢI
Datorită bazelor de date pentru reducerea zgomotului şi conversie ascendentă, vedeţi mai multe detalii

Dual database processing

O bază de date este folosită pentru curăţarea imaginii, reducând zgomotul de pe ecran. Cealaltă este folosită pentru conversia ascendentă a rezoluţiei, care îmbunătăţeşte claritatea. Aceste două baze de date performante, destinate îmbunătăţirii imaginii, colaborează pentru a îmbunătăţi pixelii în mod dinamic şi în timp real. Fiecare bază de date conţine zeci de mii de referinţe, strânse ca urmare a experienţei noastre în crearea de conţinut pentru televiziune şi filme de-a lungul anilor.

1. Bază de date pentru reducerea zgomotului

Zgomotul cauzat de compresie este identificat de baza de date, care conţine date de tipul „înainte şi după” despre cum trebuie să arate o imagine şi elimină zgomotul de imagine cauzat de compresie.

2. Bază de date pentru conversie ascendentă

Baza de date pentru conversie ascendentă include şi ea date de tipul „înainte şi după”, care sunt folosite pentru a converti ascendent semnalul în vederea creării unei imagini mai realiste.

Puterea de a îmbunătăți fiecare imagine 

Cipurile noastre legendare 4K X-Reality™ PRO și X-Reality™ PRO sunt atât de speciale datorită cunoștințelor despre filmare și realizarea filmelor și emisiunilor TV de succes. Modelele din fiecare scenă sunt analizate și îmbunătățite cu ajutorul bazelor de date unice, identificându-se cu precizie nuanțele, saturația și luminozitatea pentru fiecare rezoluție.

Panou de control OLED 
Milioane de pixeli OLED, controlaţi individual

Acest ecran are milioane de pixeli OLED cu iluminare proprie care pot fi activați individual pentru a reproduce imagini cu adevărat naturale. Deoarece fiecare pixel iluminează independent, veți vedea detalii, culori și umbre mai clare în fiecare scenă cu tehnologia OLED.

Fiabilitatea OLED de la Sony
Fiabilitatea OLED de la Sony

Televizoarele noastre OLED sunt create pentru a preveni imprimarea imaginii pe ecran. Procesoarele X1™ Ultimate și 4K HDR X1™ Extreme detectează dacă există o imagine statică pe ecran și comută pixelii pentru a evita imprimarea imaginii.

Un spectru mai larg și mai natural de culori 

Controlerul nostru de panou original pentru televizoarele OLED maximizează intervalul dinamic prin lărgirea suprafeței de reproducere a culorilor la luminozitate ridicată. Imaginile sunt îmbunătățite cu textură și cu detalii suplimentare.

Panou de control LED 
Culori frumoase din toate unghiurile 

Privitul la televizor din părțile laterale oferă acum aceleași satisfacții precum vizionarea din zona centrală. Un design al sistemului optic original de la Sony pentru a controla iluminarea din spate, panoul X-Wide Angle asigură fidelitatea culorilor indiferent din ce parte vizionați conținutul.

Capturând întreaga gamă de culori închise şi deschise

Echilibrând exact, reducând și amplificând intensitatea unor zone, X-tended Dynamic Range™ PRO relevă o gamă de luminozitate de trei ori mai mare decât a unui televizor LED cu iluminare din spate convențional și îmbunătățește orice sursă la o calitate apropiată de HDR cu o gamă mai amplă de luminozitate.

HDR și culori extinse
O experiență nouă a vizionării

Tehnologie HDR

Intervalul dinamic ridicat (HDR) îmbunătățește intervalul dinamic al imaginii, sporind contrastul între cele mai strălucitoare nuanțe de alb și cele mai întunecate de negru. Fiecare pixel este redat mai precis, indiferent de rezoluție, dând viață scenelor cu mai multe detalii. Filmele și emisiunile TV cu HDR sunt mai apropiate de înregistrarea originală și de viziunea regizorului, fiind mai luminoase, mai contrastante și mai colorate, pentru o experiență de vizionare cât mai reală.

O paletă de culori mai extinsă

Afișajul TRILUMINOS™ excelează în reproducerea nuanțelor de roșu, verde și albastru – culori care sunt greu de redat pe televizor. Reproduce chiar și cele mai fine variații de culori pentru a obține cele mai reușite imagini.