Modalități inovatoare de furnizare a electricității

Sony Computer Science Laboratories, Inc. (Sony CSL) depune eforturi să găsească modalități mai inovatoare de furnizare a electricității din surse de energie regenerabilă în beneficiul comunităților din întreaga lume.

Ce sunt sistemele de energie deschise?

Cererea de energie regenerabilă este în creștere, iar în acest context sistemele de energie deschise neconvenționale gestionează automat energia electrică produsă din surse regenerabile în cadrul comunităților, pe baza cererii locuințelor și unităților de producție individuale și ținând cont de variabilitatea ratelor de producție.

Sisteme de energie electrică convenționale
Sisteme de energie electrică convenționale
Sisteme de energie deschise
Sisteme de energie deschise

Energie gestionată la nivel de comunitate

În mod convențional, electricitatea este generată într-o manieră centralizată, apoi este distribuită prin linii de transmisie care se întind pe distanțe lungi, pentru a ajunge în cele din urmă la locuințe și întreprinderi. Sistemele de energie deschise se bazează pe o rețea descentralizată de distribuție și pe o rețea de stocare cu baterii a energiei obținute din surse regenerabile. Energia este apoi împărțită între utilizatorii locali din cadrul rețelei.

Partajarea eficace a energiei regenerabile între utilizatori
Partajarea eficace a energiei regenerabile între utilizatori

Energia regenerabilă produsă local pentru locuințe și afaceri este distribuită eficient printr-un mecanism peer-to-peer. Un sistem de energie deschis bazat pe CC utilizează curentul continuu pe care îl generează panourile solare, îl stochează bateriile și îl partajează mecanismul peer-to-peer între utilizatori.

Sisteme de electricitate mai independente și mai sigure

Sistemele de energie deschise promovează viabilitatea generării de energie regenerabilă prin schimbul autonom de energie. Sistemele funcționează independent de rețelele de energie electrică obișnuită, fiind importante acolo unde nu există rețele de distribuție fiabile sau unde se produc frecvent pene de curent.

Sisteme de electricitate mai independente și mai sigure
Implementarea unui sistem de energie deschis bazat pe c.c.

La Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie din Okinawa (OIST), reşedinţele facultăţilor sunt dotate cu un sistem de energie deschis bazat pe curent continuu (c.c.). Divizia Sony CSL demonstrează schimbul autonom de energie electrică încă din decembrie 2014.

Yoshiichi Tokuda
Aducem electricitatea tuturor locuitorilor lumii

Yoshiichi Tokuda

Sony CSL

Lucrările de cercetare şi dezvoltare privind sistemele noi de energie durabilă, cunoscute ca sisteme de energie deschise, au început în 2010 cu un proiect care să asigure vizionarea meciurilor de fotbal de la Cupa Mondială de către persoanele care nu dispun de energie electrică. Folosind puterea generată de energia solară, mai mult de 10 comunităţi din regiunea de nord a Republicii Ghana au putut viziona meciuri de la Cupa Mondială FIFA 2010 din Africa de Sud.
În prezent, în Okinawa continuăm dezvoltarea tehnologiei de schimb autonom de energie electrică pe bază de curent continuu, care permite utilizarea şi distribuirea energiei electrice provenită din surse regenerabile locale în zone fără centrale electrice de mari dimensiuni sau chiar fără reţele de distribuţie.
„Să aducem energie electrică pentru toate persoanele din lume prin sisteme de energie durabile care utilizează energie regenerabilă” este o parte a viitorului pe care Sony CSL speră să o realizeze.

Sony Computer Science Laboratories, Inc.

Dorim binele tuturor şi aplicăm rezultatele cercetărilor pentru a aduce schimbări pozitive în viaţa oamenilor din întreaga lume. La Sony CSL, dezvoltăm tehnologii şi soluţii pentru afaceri care promit un viitor mai bun pentru toţi.

Sony CSL

Aflaţi mai multe despre tehnologia Sony