FE 16–35 mm F2.8 GM II

Specificaţii şi funcţii complete

SEL1635GM2

Preț recomandat

13.259,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
16 - 35
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
24 - 52,5
Grupuri/elemente de obiectiv
12-15
Unghi de vizualizare (35 mm)
107 °–63 ゚
Unghi de vizualizare (APS-C)
83° - 44°
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,22 m (W, T) (0,73 ft (W, T))
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,32
Diametru filtru (mm)
82
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Sistem zoom
Manuală
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
În formă de petală, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
87,8 x 111,5 mm (3 1/2 x 4 1/2 inchi)
Greutate
547 g (19,3 oz)

Ce este în cutie

  • Parasolar (model): ALC-SH177
  • Capac faţă pentru obiectiv: ALC-F82S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Geantă moale
  • Șnur pentru carcasă
Placeholder

Caracteristici

Imagine de exemplificare cu imaginea unui acoperiș, cu un tavan de sticlă circular, extrem de detaliat, la rezoluție ridicată

Rezoluție G Master incredibilă

Rezoluția spațială ridicată conduce la imagini detaliate cu scene dinamice cu unghi larg pe întreaga suprafață a imaginii, în întregul interval de zoom 16–35 mm, chiar și cu diafragma complet deschisă. Cinci elemente asferice includ trei elemente XA (asferice extreme), iar aberația este controlată pentru o combinație extraordinară de rezoluție ridicată și bokeh minunat.

Aflați mai multe despre obiectivul XA

Portretul unei femei cu focalizare, cu fundal panoramic, profunzime și bokeh, ilustrând cum pot fi obținute atât expresivitatea bokeh, cât și unghiul panoramic.

Rezoluţie excepţională şi efect bokeh

Diafragma luminoasă maximă F2.8 permite obținerea unui efect bokeh lin, frumos, care adaugă profunzime rezoluției incredibile a acestui obiectiv, alături de designul optic inovator și unitatea de diafragmă cu 11 lamele. Efectul de bokeh circular incredibil adaugă un plus de expresivitate și impact unei game largi de imagini.

Aflați mai multe despre diafragma circulară

Exemplu de prim-plan cu o petală cu zonă de neclaritate în jur

Performanță revelatoare la prim-plan

FE 16–35 mm F2.8 GM II oferă performanță extraordinară pentru prim-planuri cu o distanță minimă de focalizare de 0,22 m (0,73 ft) în întregul interval de zoom și o mărire maximă de 0,32x. Această vă permite să vă apropiați pentru perspective dinamice, în timp ce efectul profund de bokeh adaugă un plus de expresivitate.

Exemplu ilustrând frumos surprinderea luminii cu reducerea petelor albe și a reflexiilor parazite

Claritate cu pete albe și reflexii parazite minime

Petele albe și reflexiile parazite pot apărea când în cadru se află soarele sau o altă sursă de lumină puternică. Tehnologia originală Sony Nano AR II asigură un strat de acoperire antireflex uniform pe suprafața obiectivului, reducând în mod eficient apariția petelor albe și a reflexiilor parazite în condiții de iluminare dificilă. Sunt eliminate și reflexiile interne care pot afecta claritatea.

Aflați mai multe despre stratul de acoperire Nano AR II

Exemplu ilustrând ideea de viteza pe care o poate reda un obiectiv superangular

Conceput pentru imagini cinematografice rafinate

Cea mai nouă tehnologie pentru obiective reduce tremurul de focalizare, precum și deplasarea focalizării sau a axei în timpul zoomului. Deplasarea imaginii și variațiile în unghiul de vizualizare sunt minimizate pentru imagini video line, fără întreruperi. Motoarele liniare XD (extrem de dinamice) și o unitate de diafragmă avansată reduc, de asemenea, zgomotul și vibrațiile care pot interfera cu înregistrarea video.

Aflați mai multe despre motoarele liniare XD

Imagine de utilizare cu FX3 pe un stabilizator cu articulație, cu obiectivul FE 16–35 mm F2.8 GM II montat

Echilibrat perfect pentru filme

În plus față de greutatea scăzută, FE 16–35 mm F2.8 GM II a fost proiectat pentru echilibru ideal cu extindere minimă în timpul zoomului. Un centru de gravitate care se schimbă extrem de puțin contribuie la manevrabilitate agilă, stabilă când înregistrați din mână și elimină nevoia de reajustare după schimbarea setării de zoom atunci când utilizați un stabilizator cu articulație.

Diagramă ilustrând poziționarea internă a actuatoarelor folosite în obiectivul FE 16–35mm F2.8 GM, cu 4 grupuri și 2 elemente

Focalizare automată precisă și rapidă

Cu un mecanism de focalizare mobil, care include patru motoare liniare XD (extrem de dinamice) și control precis al obiectivului, FE 16–35 mm F2.8 GM II asigură o viteză de focalizare automată de aproximativ 2 ori mai ridicată și fotografiere continuă la până la 30 cps când este utilizat cu corpul Sony α1.

Aflați mai multe despre motoarele liniare XD

în timp ce urcă scări relaxat, cu obiectivul FE 16–35 mm F2.8 GM montat și cureaua Sony înfășurată în jurul încheieturii

Focalizare automată cursivă și silențioasă, pentru filme

Focalizarea este esențială mai ales când înregistrați slow motion sau filme 4K/8K. FE 16–35 mm F2.8 GM II funcționează cu corpurile din seria α pentru focalizare și urmărire fiabile chiar și cu subiecți în mișcare rapidă grație celor patru motoare liniare XD și tehnologiei de control avansate pentru performanță la focalizare automată lină, silențioasă și precisă pentru înregistrarea de filme.

Aflați mai multe despre motoarele liniare XD

Imagine de produs ilustrând rotirea inelului de focalizare cu săgeata dublă, descriind focalizarea manuală cu răspuns liniar

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Cu focalizarea manuală cu răspuns liniar, inelul de focalizare răspunde direct și liniar la controlul subtil atunci când se focalizează manual. Rotirea inelului de focalizare se traduce direct printr-o schimbare corespunzătoare a focalizării, astfel încât controlul se simte imediat și este precis la fotografiere și filmare.

Aflați mai multe despre focalizarea manuală cu răspuns liniar

Prim-plan cu o persoană ținând camera în mâna dreaptă, în timp ce urcă scări relaxat, cu obiectivul FE 16–35 mm F2.8 GM montat

Mic, ușor și versatil

Deși obiectivul FE 16–35 mm F2.8 GM II este cel mai mic și mai ușor obiectiv cu zoom F2.8 16–35 mm din lume, asigură calitate extraordinară a imaginii cu elementele XA și sticla Super ED într-un design optic avansat. Motoarele liniare XD ușoare contribuie la o greutate scăzută, de doar 547 g (19,3 oz.), cu 20% mai ușor decât modelul FE 16–35 mm F2.8 GM. Lungimea totală este de doar 111,5 mm (4 1/2 inchi).

Stânga: imagine de produs cu partea stângă a corpului obiectivului, cu un dreptunghi verde evidențiind comutatorul pentru treptele diafragmei

Control al diafragmei versatil și practic

FE 16–35 mm F2.8 GM II dispune de un comutator de activare/dezactivare a treptelor diafragmei și un comutator de blocare a diafragmei iris pentru control rapid, flexibil al diafragmei. Treptele inelului de diafragmă pot fi activate pentru a oferi un feedback tactil la fotografiere sau dezactivate pentru un control lin și silențios la înregistrare video.

Aflați mai multe despre comutatorul cu clic pentru diafragmă/diafragmă tip iris

Stânga: imagine de produs cu partea stângă a corpului obiectivului, cu un dreptunghi verde evidențiind butonul de menținere a focalizării Dreapta: imagine de produs cu amplasarea butonului de menținere a focalizării pe obiectiv

Butoane de menținere a focalizării personalizabile

Două butoane de menținere a focalizării, care pot fi personalizate oferă acces facil și control confortabil la orientare orizontală sau verticală. Puteți aloca o funcție butoanelor de menținere a focalizării din meniurile de pe corpul camerei.

Aflați mai multe despre butonul de menținere a focalizării

Diagramă ilustrativă cu poziționarea tuturor garniturilor circulare de pe corpul obiectivului, proiectate să reziste la praf și umezeală, marcate cu roșu

Design rezistent la praf și la umezeală

FE 16–35 mm F2.8 GM II oferă rezistență îmbunătățită la praf și umezeală. Toate îmbinările sunt sigilate din construcție, butoanele și comutatoarele au garnituri de cauciuc siliconat, iar montura obiectivului este sigilată cu un inel de cauciuc. Toate aceste detalii rafinate minimizează posibilitatea pătrunderii prafului sau a umezelii în medii dure, în aer liber.

Aflați mai multe despre designul rezistent la praf și la umezeală

Prim-plan cu lentila frontală de pe obiectiv, ilustrând stratul de fluor ce respinge praful, umezeala și alte substanțe contaminante

Strat de fluorină pe elementul frontal

Elementul de obiectiv frontal este acoperit cu un strat de fluorină care respinge apa, uleiul și alți contaminanți, facilitând totodată ștergerea oricăror contaminanți sau amprente care se fixează pe suprafața obiectivului.

Aflați mai multe despre stratul de acoperire cu fluor

Prim-plan cu parasolarul pentru obiectiv

Parasolar pentru obiectiv cu design compact

Parasolarul pentru obiectiv furnizat cu FE 16–35 mm F2.8 GM II blochează eficient lumina nedorită și este mai mic decât cel inclus cu FE 16–35 mm F2.8 GM, fiind mai puțin evident în timpul utilizării sau în geanta de aparatură.