Geometrie pură

O simfonie de elemente audio-vizuale şi de interior

Pe măsură ce divertismentul la domiciliu devine din ce în ce mai antrenant, cum ar putea televizoarele şi sistemele home theater să rămână în continuare în armonie cu designul camerelor de zi? Răspunsul stă în modul în care elementele diverselor produse rezonează unele cu altele.

Armonii specifice diferitelor categorii de produse

Căutarea unui design special pentru televizoarele BRAVIA®, care să ofere o experienţă de vizionare incredibilă, a început în anul 2010, cu designul Monolithic şi a continuat în anul 2013 cu Sense of Quartz. Următoarea fază, cea din anul 2014, a fost Geometria pură. Calităţile esenţiale ale unui televizor au luat forma volumelor geometrice pure, minimaliste. Designul inspirat de acest concept a permis perfecţionarea experienţei de vizionare şi crearea unor televizoare a căror formă să se armonizeze cu mobilierul şi cu celelalte forme geometrice din încăpere.

Cu Sony, divertismentul la domiciliu a devenit şi mai plăcut în anul 2015, cu o estetică ce o continuă pe cea a televizoarelor pentru a se răsfrânge şi asupra barelor de sunet, a playerelor Blu-ray Disc™şi a altor produse, care împreună alcătuiesc „compoziţia” unei camere. Este vorba despre un nou nivel al armoniei, echipamentele coordonate reprezentând doar începutul. Aceste sisteme se potrivesc şi cu mobilierul şi împrumută coerenţă încăperii ca întreg. Calităţile inerente ale fiecărui dispozitiv sunt clare, iar rolurile sau funcţiile acestora sunt reprezentate de forme geometrice pure. În spatele fiecărei categorii de produse există o reciprocitate fascinantă a formelor. Dispozitivele arată firesc împreună, indiferent cum sau unde sunt aranjate şi conferă coerenţă camerei.

A face funcţiile vizibile
A face funcţiile vizibile,
cu impact emoţional

Detaliile care atrag atenţia asupra rolurilor practice ale ecranelor, boxelor, suporturilor şi altor elemente sunt texturile contrastante, de exemplu finisajul metalic mat şi cel cu granulaţii specifice texturilor din piele. Aceste materiale distinctive fac parte din designul caracteristic al acestor produse, care se extinde până la nivelul unor detalii cum ar fi curbura specifică a muchiilor. De aceea produsele arată perfect împreună, oriunde ar fi situate într-o încăpere.

Un design cu scop

Tako, director artistic principal

Designul este inutil dacă nu sugerează pentru ce au fost create elementele produselor – rolul acestora. Nu sunt necesare accesorii în exces. Înlăturaţi orice detaliu neesenţial, lăsând fiecare element să aibă un rol clar şi veţi ajunge inevitabil la forme geometrice. Puritatea acestei geometrii face ca până şi formele diferite să arate perfect una lângă cealaltă. Volumele arată atât de firesc împreună, încât toate categoriile de produse pot crea o armonie vizuală.

Design pur, cu o notă aparte

Geometria pură este acum şi mai clară în cadrul produselor BRAVIA®, evidenţiind calităţile esenţiale ale unui televizor. Descoperiţi noul design BRAVIA®. Conferă coerenţă camerei dvs. de zi, fără a o încărca.

Forme elocvente pentru funcţii

Televizoarele BRAVIA® 4K din anul 2015 par a fi şi mai mult ca la ele acasă în camera dvs. de zi. Aspectul fiecărui element a fost perfecţionat pentru a se adecva rolului său, ceea ce face ca fiecare televizor să pară şi mai elaborat. Acest lucru este evident începând chiar cu ecranul, un element-cheie mai suplu şi mai simplu ca niciodată. De asemenea, suportul este mai zvelt, dar la fel de robust. Suportul de tip cadru din aluminiu asigură stabilitatea ecranelor de dimensiuni mari, cu puncte de contact minime cu pardoseala. Eleganţa este evidentă şi în celelalte detalii, de exemplu la unitatea centrală inteligentă situată sub ecran, care este mai subţire şi mai compactă. Aceste elemente atent elaborate conferă televizoarelor un aspect deosebit de zvelt.

Imaginile parcă plutesc
pe ecranul subţire

Seria X900C

Ecranul este incredibil de simplu. Un ecran cu o formă atât de graţioasă merită elemente geometrice elegante, minimale şi veţi descoperi exact acest lucru la seria X900C. Încadrat de cea mai simplă ramă, panoul are doar aproximativ 4,9 mm în zona sa cea mai subţire, o caracteristică posibilă ca urmare a combinaţiei dintre o structură nouă şi tehnologia de acoperire a muchiilor elaborată de Sony. Imaginile pe care le vizualizaţi la televizor par să plutească în aer. Dedesubt, suportul din aluminiu extrudat este la fel de zvelt, dar foarte rezistent. Este o structură delicată, pe măsura unui ecran atât de suplu. Când este instalat pe perete, ecranul stă aproape de perete, ca şi cum ar fi încastrat. Ecranul iese în relief 40 mm faţă de perete. Structurile de la partea din spate sunt practice şi nu ocupă spaţiu, de la sistemul eficient de ventilare şi modul de poziţionare a cablului la amplasarea ingenioasă a suportului. Iar datorită finisajului elegant, asemănător cu pielea, al părţii din spate, televizorul arată frumos din orice unghi.

Imagini de calitate,
sunet impecabil

Seria X930C

Formele acestora includ un ecran 4K rectangular şi un suport triunghiular, suficient de ample pentru a găzdui boxele formidabile. Ecranul superb al televizoarelor X930C pare a fi special creat pentru a vă oferi performanţe audio memorabile. Privit din profil, designul accentuează forma ecranului, cu finisajul de oglindă al stativului într-o nuanţă mai închisă, bine pusă în valoare. În partea din spate, finisajul asemănător cu pielea aminteşte de o sofa pretenţioasă, făcând televizorul şi mai binevenit într-o cameră de zi. Iar la partea inferioară, un suport din aluminiu forjat asigură stabilitate şi subliniază supleţea siluetei, susţinând ecranul şi boxele. Un echilibru atent calculat unifică formele contrastante ale ecranului şi boxelor.

Un exemplu de simplitate adevărată

Seria X850C

Modelul BRAVIA® cu forma cea mai simplă, X850C defineşte un nou standard în proiectarea televizoarelor 4K. Este compus strict din elementele esenţiale – un ecran şi un suport – care se integrează perfect în aproape orice cameră de zi. Finisajul mat subliniază muchiile clar definite, punând în valoare ecranul subţire şi aluminiul. Televizorul este susţinut de o bară din aluminiu solid, care este robustă, dar elegantă. Finisajul de oglindă al stativului reflectă elementele din decor din jurul televizorului, făcându-şi şi mai evidentă prezenţa.

Un design care echilibrează perfect camerele

Yokota, designer

Având ecrane mai subţiri, noile televizoare BRAVIA® arată mai bine ca oricând într-o cameră de zi. Dar pentru a ajunge la aspectul delicat şi elegant al acestora, a fost necesar un efort uriaş pentru cizelarea fiecărui element. În cazul televizoarelor X900C, am elaborat o tehnologie avansată de acoperire a muchiilor şi am perfecţionat un suport din aluminiu extrudat, robust şi incredibil de subţire. Seria X930C are un suport excepţional din aluminiu forjat. Acest design a fost posibil datorită experienţei de producţie.

Un design specific produselor şi care generează armonie interioară

Designul oferă coerenţă diferitelor categorii de produse şi contribuie la crearea unui divertisment de cea mai bună calitate în camera dvs. de zi, prin aspectul şi sunetul specifice televizoarelor, barelor de sunet şi playerelor Blu-ray Disc™ Sony. Este o perspectivă nouă, care redefineşte produsele home theater.

Un aspect unificat de geometrie

Căutarea unei estetici a produselor home theater – pentru a nu mai menţiona televizoarele BRAVIA® – care să completeze elegant orice mobilier şi cameră de zi a condus inevitabil la geometria pură a barelor de sunet şi a playerelor Blu-ray Disc™. Calităţile de bază au fost atent studiate, iar funcţiile au fost îmbrăcate în forme geometrice minimaliste. Produsele rezultate au un aspect coerent şi se încadrează armonios în orice încăpere, chiar şi atunci când combinaţi categorii de produse diferite.

Fiecare rol esenţial – redarea sunetului cu prezenţă sau afişarea imaginilor cu impact, de exemplu – este în echilibru cu forma geometrică perfectă şi cu finisajele distincte. Pentru barele de sunet, aceste forme geometrice simple sunt elementele care produc sunetul superb – de exemplu boxele şi amplificatoarele. Pentru playerele Blu-ray Disc™, acestea sunt elementele corelate cu citirea şi controlul discurilor – cum ar fi tava pentru disc şi comenzile. Aceste funcţii-cheie sunt şi mai mult evidenţiate prin finisaje: mate, lucioase sau având altfel de caracteristici distinctive. Consecvenţa detaliilor în cadrul fiecărei categorii de produse – precum curbura aparte a muchiilor, pentru un sunet superior sau finisajul cu granulaţii specifice texturilor din piele al anumitor suprafeţe – îmbunătăţeşte coerenţa sistemelor ca întreg.

Clar şi robust,
ca sunetul pe care îl produce

HT-ST9

HT-ST9

Standardele ridicate ale calităţii audio sunt reflectate de designul HT-ST9, o bară de sunet de înaltă rezoluţie. Incinta hexagonală alungită ilustrează prezenţa şi calitatea audio impresionante ale unităţii. Faţetele laterale sugerează soliditate, creând totodată un profil suplu şi graţios. Cu mai puţine suprafeţe paralele, incinta hexagonală oferă, de asemenea, un nivel acustic superior sistemelor de boxe stereo. Iar construcţia din aluminiu extrudat accentuează atât senzaţia de robusteţe, cât şi luxul aşteptat de la o componentă premium. Feţele laterale au un finisaj elegant cu granulaţii specifice texturilor din piele. Este o potrivire ideală pentru televizoarele BRAVIA® şi o confirmare a calităţii acestei boxe. Un avantaj tehnologic practic al acestui finisaj îl reprezintă transmisia Wi-Fi® îmbunătăţită.

Permite două moduri de instalare practice

HT-CT780/HT-CT380

De neconfundat privit din lateral, paralelogramul format de aceste bare de sunet facilitează montarea atât pe un blat de masă, cât şi pe perete. Indiferent de modalitatea aleasă, HT-CT780 şi HT-CT380 permit o experienţă audio memorabilă. Pentru un produs care este amplasat deseori în faţa televizorului, această formă romboidală ţine boxele de dimensiuni mari la o parte din faţa ecranului, însă unghiul la care sunt înclinate nu împiedică vizualizarea. Când bara de sunet este montată pe perete, forma eliberează spaţiul şi menţine boxele orientate direct spre exterior. Pe lângă faptul că oferă o experienţă audio optimă pentru ceea ce vizionaţi la televizor, acest design face totodată ca barele de sunet să se integreze armonios în orice cameră de zi.

Volumetrie bazată pe forme cuboidale

BDP-S6500 / BDP-S5500

BDP-S6500 / BDP-S5500

Playerele Blu-ray Disc™ sunt de obicei plasate în vecinătatea televizoarelor şi boxelor. Alegând forma cea mai simplă posibilă, de corp rectangular, generăm un echilibru ideal lângă aceste componente. În cazul stilului minimalist al BDP-S6500 şi BDP-S5500, fiecare unitate funcţională a playerelor ocupă propriul spaţiu rectangular în sistem. Finisajele distincte diferenţiază aceste forme cubice simple şi frumoase – de exemplu metalul mat din jurul tăvii pentru disc, finisajul lucios al comenzilor şi finisajul mat caracteristic bazei. Împreună, creează un întreg armonios. Formele care combină în volume geometrice simple – în acest caz, forme cuboidale – sunt un exemplu de geometrie pură.

Design elocvent pentru funcţiile produselor

Oikawa, director de design

Designul centrat pe forme geometrice pure reprezintă mai mult decât stilizarea suprafeţelor. Conceptul se bazează direct pe funcţiile produselor. În cazul barelor de sunet, căutarea onestă a formelor ideale ale unui dispozitiv acustic ne-a adus mai aproape de formele geometrice. Pentru cea mai bună experienţă de divertisment, am urmărit un design care să valorifice întregul potenţial funcţional al produselor. Televizoarele şi sistemele home theater Sony sunt proiectate pe baza aceleiaşi estetici, astfel încât chiar şi produsele de tipuri diferite să se completeze unele pe altele în camera dvs. de zi.

Un design specific tuturor categoriilor de produse, care se integrează perfect în camera dvs. de zi. Atât televizoarele BRAVIA®, cât şi sistemele home theater Sony vă oferă un aspect şi un sunet perfecte pentru interiorul camerei dvs., garantând un divertisment captivant, care vă va impresiona cu siguranţă.

Design Sony
Spaţiu negativ

Ce se află în spatele unui sunet de excepţie. Descoperiţi ce povestesc angajaţii despre inspiraţie şi design.