7 festivaluri de muzică subestimate

care ar trebui să fie pe lista dvs. de dorinţe

Dacă sunteţi dependent de festivalurile de muzică, suntem convinşi că aţi auzit de Coachella, cel mai grozav festival, organizat în deşerturile aride din Indio, California. De asemenea, sunteţi probabil familiarizat cu relaxatul festival Sasquatch din Washington , care, pe lângă muzica superbă, oferă unele dintre cele mai pitoreşti apusuri de soare.

Acum că vara se apropie de sfârşit, înseamnă că sezonul festivalurilor de muzică se termină? Nu chiar!

Există mai multe festivaluri care merită să fie luate în considerare. Dacă doriţi ceva nou (şi ceva mai puţin agitat), puteţi explora aceste cinci festivaluri mai puţin cunoscute, organizate în toamna anului 2015 în diferite colţuri ale lumii.

1. Social Festival

Participanţi:

Richie Hawtin, Seth Troxler, Jackmaster, Jamie Jones, Marco Carola, Monika Kruse, Joris Voorn, Nic Fanciulli.

Locaţie:

Kent, Marea Britanie

Perioada:

12 septembrie 2015

Preţ:

45 de lire pentru un singur bilet

Doar la o oră de Londra, acest festival boutique de muzică oferă o senzaţie mai intimă decât majoritatea mega-festivalurilor. Este mai mult decât posibil să vă aflaţi la mai puţin de 3 metri de artistul preferat, în loc să fiţi blocat la 100 de rânduri mai în spate. Să fim serioşi - dacă plătiţi pentru muzică live, este întotdeauna mai bine când, hmm, puteţi vedea artistul în care şi oase.

Social Festival se află în parteneriat cu regiunea Kent pentru a găti mâncare produsă pe plan local (pentru că nimic nu se potriveşte mai bine cu muzica bună decât mâncarea bună). Iar divertismentul de la acest festival depăşeşte graniţele muzicii. Există şi un parc de distracţii şi gherete pentru cumpărături, astfel că nu vă veţi plictisi între concerte!

2. Life is Beautiful

Participanţi:

Stevie Wonder, Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Duran Duran, Hozier, Weezer, Major Lazer, Death Cab for Cutie, Brandon Flowers, Kygo

Locaţie:

Las Vegas

Perioada:

25-27 septembrie 2015

Preţ:

255 de dolari pentru 3 zile, cu acces general

Organizat în centrul oraşului Las Vegas, Life is Beautiful beneficiază de prezenţa celor mai mari hituri (salut Stevie Wonder şi Imagine Dragons !). Festivalul se întinde pe 11 cvartale şi este plin de scene masive, aşa că sigur e loc de distracţie. Dar participarea extraordinară nu este tot ceea ce oferă acest festival. Gurmanzilor, bucuraţi-vă! Culinary Village oferă bucate gustoase ale celor mai faimoşi bucătari din ţară şi ale celor mai în vogă restaurante locale. Iar dacă vă este sete, Alchemy Garden serveşte coctailuri pregătite şi sortimente de vin şi bere.

Muzica excelentă şi mâncarea bună sunt dotări standard la festivalurile de muzică populare, dar acest festival este cu adevărat unic datorită seriilor de studiu, care au în lumina reflectoarelor inovatori sociali, lideri de afaceri, activişti, tehnologi şi artişti care împărtăşesc drumul lor inspiraţional către o viaţă frumoasă.

3. Festivalul de muzică Landmark

Participanţi:

Drake, The Strokes, alt-J, CHVRCHES, Ben Howard, Chromeo, Band of Horses, Miguel, The War on Drugs, TV on the Radio, George Ezra

Locaţie:

Washington, D.C.

Perioada:

26-27 septembrie 2015

Preţ:

200 de dolari pentru 2 zile cu acces normal

Festivalul de muzică Landmark, care are loc la West Potomac Park în Washington, D.C., face parte dintr-o campanie naţională de conştientizare şi de colectare de fonduri pentru restaurarea National Mall. Vorbim despre un festival organizat pentru o cauză nobilă!

Astfel, în timp ce vă delectaţi cu muzica celor de la The Strokes, vă puteţi simţi mai bine donând bani pentru restaurarea National Mall, care nu a mai fost renovat serios de peste 40 de ani.

4. Austin City Limits

Participanţi:

Foo Fighters, Drake, The Strokes, Florence + the Machine, The Weeknd, Disclosure, DeadMau5, Bassnectar, alt-J, Hozier

Locaţie:

Austin, Texas

Perioada:

2-4 octombrie 2015 (primul weekend) şi 09-11 octombrie 2015 (al doilea weekend)

Preţ:

250 de dolari pentru 3 zile, cu acces general

Austin City Limits (sau ACL) este una dintre cele mai mari atracţii oferite de oraşul Austin din Texas şi va avea loc în două weekenduri diferite în acest an. Festivalul va beneficia de prezenţa diversificată a peste 140 de formaţii care vor cânta pe opt scene diferite.

Merită menţionat faptul că cele mai multe formaţii vor cânta în ambele weekenduri, cu excepţia celor de la Strokes şi Alabama Shakes (numai în primul weekend) şi Florence + the Machine şi Modest Mouse (numai în al doilea weekend).

5. Treasure Island

Participanţi:

The National, DeadMau5, Robyn & La Bagatelle Magique, CHVRCHES, The War on Drugs, Azealia Banks, Father John Misty STS9, Run the Jewels, Panda Bear, Gorgon City

Locaţie:

San Francisco

Perioada:

17-18 octombrie 2015

Preţ:

169,50 de dolari pentru 2 zile, cu acces general

Dacă sunteţi în căutarea unui festival muzical mai intim, Treasure Island Music Festival (TIMF) este ceea ce vă trebuie. Cu o sală având o capacitate de 15.000 de persoane, acesta este unul dintre cele mai mici festivaluri – acest lucru înseamnă aglomeraţie mai puţină şi mai mult timp mai de calitate petrecut cu artiştii preferaţi.

Puteţi să întrebaţi orice consumator obişnuit de festivaluri şi vă va spune că partea cea mai neplăcută la festivalurile de muzică este atunci când doi artişti preferaţi se suprapun. Faptul extraordinar la TIMF este că dispune de o configurare simplă pe două scene. Când se încheie un spectacol pe Bridge Stage, intraţi pe Tunnel Stage pentru a vedea următoarea trupă cântând. Nu veţi pierde nici măcar o notă.

6. Festivalul de muzică Pitchfork de la Paris

Participanţi:

Beach House, Björk, Deerhunter, Ratatat, Run the Jewels

Locaţie:

Paris, Franţa

Perioada:

29-31 octombrie 2015

Preţ:

120 de euro pentru 3 zile, cu acces general

Un loc extraordinar pentru a asculta toate genurile preferate de muzică de la techno la muzică house, rock şi chiar pop acustic, festivalul Pitchfork de la Paris vă va satisface toate dorinţele în materie de muzică. Festivalul beneficiază de prezenţa a diverşi artişti independenţi şi underground din toată lumea. Echivalentul european al revistei din Chicago, Pitchfork Paris rămâne fidel gustului selectiv şi critic al revistei în domeniul muzicii prin artiştii selectaţi şi invitaţi pe scenă.

Festivalul are loc la Grande Halle de la Villette, un abator dezafectat transformat în centru cultural. Aşa că veniţi, culturalizaţi-vă şi rafinaţi-vă paleta muzicală într-una dintre regiunile încărcate de istorie ale Parisului.

7. Experienţa muzicii Voodoo + artistice

Participanţi:

Florence + the Machine, Jack Ü, Modest Mouse, Alesso, Girl Talk, Ozzy Osbourne (cu Geezer Butler, Tom Morello şi Slash), Jane’s Addiction, Santigold, Zac Brown Band, deadmau5

Locaţie:

New Orleans

Perioada:

30 octombrie - 1 noiembrie 2015

Preţ:

195 de dolari pentru 3 zile, cu acces general

Combinaţi cel mai bântuit oraş al Americii cu câteva melodii criminale şi veţi avea weekendul perfect de Halloween. Voodoo Fest canalizează cu adevărat cultura unică şi vibraţiile fantomatice ale oraşului New Orleans. Festivalul de muzică dispune de trei scene diferite: Le Carnival – un spaţiu pentru evoluţii de scenă care include şi muzică independentă, underground burlesc şi reprezentaţii de circ; Le Flambeau – zonă dedicată muzicii locale; Le Ritual – scena care găzduieşte participanţii de nivel naţional şi evoluţiile principale.

Este de la sine înţeles că veţi dori un costum de Halloween la acest eveniment. Pregătiţi-vă pentru o mulţime de parade stradale spontane! Acest oraş nu doarme niciodată.