Ambalaje care protejează mediul

Ca parte a misiunii sale de conservare a resurselor, Sony depune eforturi pentru a reduce semnificativ cantitatea de plastic utilizată în ambalajele căștilor pe care le produce. 

Inițiativa 1

De la plastic la hârtie
Reducerea conținutului de plastic cu 90%

Ca parte a eforturilor noastre extinse de reînnoire, schimbăm ambalajul exterior al modelelor existente de la plastic la hârtie. În mod special, ambalajul exterior al MDR-EX15AP a fost reproiectat pentru a reduce cantitatea totală de plastic de la aproximativ 96% la mai puțin de 5%.

Ilustrație care explică compararea ratelor de utilizare a plasticului
Comparație a ratelor de utilizare a plasticului

[1]  Înainte de reînnoire  [2]  După reînnoire

Imagine cu două ambalaje de produse; înainte de reînnoire și după reînnoire
Vederi de ansamblu cu ambalajul MDR-EX15AP

[1] Înainte de reînnoire  [2] După reînnoire

Mai puțin plastic, pentru o reciclare mai ușoară

Designul individual al cutiei folosea anterior laminarea PP (cu plastic), lucru care împiedica reciclarea. Acesta a fost înlocuit cu un lac rezistent la abraziune, care permite reciclarea cutiei. 

[1] Procesul de laminare PP a suprafeței hârtiei
[2] Aplicarea lacului UV cu tehnologie de tipărire

Ilustraţie

Inițiativa 2

Ambalaje cu mai puțin plastic

Sustenabilitatea a fost una dintre temele de bază în procesul de proiectare a căștilor WF-1000XM4, iar noi am reușit să realizăm o reducere majoră a volumului ambalajelor din plastic pentru seria noastră de căști . Punga din polietilenă și ambalajul tip blister pentru cască și cablu au fost înlocuite cu hârtie, marcând prima utilizare a unui ambalaj de hârtie pentru seria de căști. Materialul EVA rezistent la zgârieturi și folia izolatoare, anterior din plastic, au fost, de asemenea, înlocuite cu material pe bază de hârtie.

"Combinația de materiale originală" Sony

Ambalajele noastre inovatoare dintr-o combinație de materiale pe bază de hârtie sunt concepute pentru a oferi durabilitate superioară, de la producție până la reciclare. Cu excepția etichetei, ambalajul căștilor WF-1000XM4 este realizat în întregime din "combinația de materiale originală".

Ilustrație cu o hartă de unde provin materialele
Origine și producție

Produs din hârtie reciclată și silvicultură sustenabilă

Imagine cu materiale pe bază de hârtie
Materiale

Diverse componente ale ambalajelor sunt create prin utilizarea combinației de materiale, permițând reciclarea ușoară și accesibilă

Keita Sakane

Manager componentă electrică/Manager de proiect

Divizia de afaceri pentru produse mobile,
Grupul de afaceri pentru produse de divertisment la domiciliu și sunet
Despre Sony Corporation

Portret cu managerul responsabil de partea electrică

În urmă cu câțiva ani, când am devenit responsabil pentru acest model, eram îngrijorat de spațiul neutilizat din ambalaj și de grosimea manualului de instrucțiuni, astfel că am vrut să îmbunătățesc aceste aspecte. În urma cercetărilor de piață din mai multe regiuni și țări, am aflat că oamenii doresc să cumpere produse cu politici de proiectare ecologice, iar acest lucru a reprezentat o motivație mare pentru noi.

Echipa s-a axat pe reducerea spațiului neutilizat din ambalaj, dar și a expresiilor folosite în manualul de instrucțiuni. Există probleme legate de costuri când se utilizează materiale ecologice, dar am reușit să le depășim prin restrângerea întregului produs și a complexității materialelor de ambalare. Cred că aceste reduceri au un impact pozitiv asupra mediului și în timpul livrării.
Sunt mândru că am reușit să creăm un produs care nu numai că ne satisface clienții, dar contribuie și la protejarea mediului. Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați pentru eforturile lor în timpul pandemiei de coronavirus.

Portret cu managerul responsabil de partea mecanică
Katsuro Hashimoto

Managerul responsabil de partea mecanică

Divizia de afaceri pentru produse mobile,
Grupul de afaceri pentru produse de divertisment la domiciliu și sunet
Despre Sony Corporation

Am lucrat la multe ambalaje de căști Sony, dar cred că „ambalajul 100% fără plastic” al căștilor WF-1000XM4 este primul de acest tip oferit de Sony și chiar este o măsură de protejare a mediului de top în domeniu.
Până acum, era de la sine înțeles că ambalajul era din plastic, dar această regulă potrivit căreia ambalajul trebuie să fie 100% fără plastic îngreunează considerabil partea de design.
Prin abordarea ideilor și rezolvarea problemelor ridicate una câte una, am reușit în cele din urmă să livrăm un ambalaj care nu încorporează deloc plastic.
Vrem să continuăm să creăm ambalaje ecologice.