Xperia™: ambalaje cu zero plastic

Disponibilitatea produselor și serviciilor depinde de regiune.

Efortul pentru eliminarea tuturor ambalajelor de plastic

Începând din aprilie 2021, Gestionare ecologică 2025 (GM2025) reprezintă un set de ținte ecologice pe termen mediu, care fac parte din planul Sony Road to Zero. GM2025 reduce progresiv conținutul de plastic din ambalajele produselor noastre portabile, pe drumul către eliminarea totală.

Eliminarea plasticului din ambalajele Xperia

[1]   Cifrele date reprezintă proporții (procente după greutate) ale plasticului utilizat în ambalajele individuale pentru modelele globale.
[2]  Modificări de la 2018 la 2019: tăvile turnate din plastic au fost înlocuite cu tăvi din pastă/distanțierele turnate din plastic au fost înlocuite cu carduri.
[3]  Modificări de la 2019 la 2020: s-a revizuit construcția cutiei/s-au redus materialele utilizate, inclusiv plasticul (în principal folie PP). 
[4]  Modificări de la 2020 la 2021: laminarea cu folie a suprafeței cutiei a fost înlocuită cu lac/folia de plastic de pe cablul USB a fost înlocuită cu un manșon de hârtie/laminarea cu folie a suprafeței etichetei adezive a fost înlocuită cu lac.

Proiectarea ambalajelor de protecție fără plastic

Eliminarea plasticului de unică folosință

Reproiectarea și eliminarea ambalajului de protecție din plastic

Ca parte a efortului nostru de sustenabilitate, reducem utilizarea plasticului în ambalaje, eliminând componentele de plastic sau înlocuindu-le cu hârtie. Printre exemple se numără înlocuirea laminării cu folie de plastic cu un lac rezistent la abraziune pentru Xperia 1 III și înlocuirea foliei de plastic pentru cablul USB cu un manșon de hârtie.

[1] Laminare cu folie → lac rezistent la abraziune    [2] Folie de plastic → Hârtie   [3] Plastic → Carton sau pastă de hârtie
[4] Etichetă adezivă    [5] Manșon cablu USB

Imagine cu hârtia de reciclat
Selectarea atentă a materialelor pentru a evita înălbirea

Tăvile din cutiile smartphone-urilor sunt turnate din pastă de hârtie într-o formă special creată. Pasta folosită este atent selectată pentru a avea culoarea albă dorită fără nevoia înălbirii.

Reducerea conținutului de plastic al cutiei

Păstrarea funcționalității ambalajului și a protecției

[1] Plastic → Hârtie    [2] Tava de plastic a fost eliminată

Efortul pentru eliminarea ambalajelor de plastic

Tomoyuki Nishizaki

Inginer de design al ambalajelor
Sony Corporation, Grupul comercial de comunicații mobile, 
Divizia de dezvoltare a produselor, Departamentul de design al poduselor

Portret al inginerului de design al ambalajelor

Sensibilizarea cu privire la aspectele de mediu este în creștere. Poluarea marină cauzată de eliminarea necorespunzătoare a materialelor plastice de unică folosință s-a bucurat recent de atenția presei, iar obiectivele de mediu pe termen mediu ale Sony (Green Management 2025) includ reducerea ambalajelor din plastic ca o prioritate. Conștientizarea problemelor de mediu este de mult timp una dintre temele de design ale ambalajelor Xperia. Depunem eforturi pentru a elimina sau a înlocui ambalajele din plastic pentru Xperia, păstrând în același timp performanța necesară. De exemplu, la modelul din 2019, am trecut de la tăvi turnate din plastic la tăvi turnate din pastă și am eliminat plasticul din ambalaj, fără a afecta experiența de scoatere din cutie. Noi, în calitate de grup comercial de comunicații mobile, depunem eforturi pentru a obține eliminarea totală a ambalajelor plastice rămase în următorii câțiva ani.

PRODUSE ASOCIATE