BRAVIA - sustenabilitate în fiecare scenă

Creșterea cererii de ecrane mari crește riscul utilizării mai multor resurse și energii.  Însă, angajamentele de durabilitate ale Sony realizează câștiguri de eficiență din faza de dezvoltare până în momentul vizionării.

O experiență captivantă se îmbină cu grija pentru mediu

Crearea unei experiențe grandioase de divertisment cu mai puține resurse neregenerabile

Cu BRAVIA, vă puteți bucura de cele mai captivante experiențe TV și de modele uimitoare, precum și de inovații care contribuie la reducerea utilizării resurselor neregenerabile și a impactului asupra mediului.

Reducerea consumului de plastic virgin și total

Inginerie avansată Sony pentru durabilitate

Integrăm complet eforturile de reducere a plasticului virgin, de la ambalaje la piese mari, cum ar fi capacul posterior al corpului principal.

Un grafic care demonstrează o reducere de 50% a utilizării plasticului virgin comparativ cu modelul din 2018
Conținut ridicat de plastic reciclat, prin Sony "SORPLAS™”

Prin gândirea fiecărui aspect legat de proiectare, de la dezvoltare la estetică, creștem utilizarea materialului reciclat fără a sacrifica designul. Plasticul reciclat SORPLAS™ dezvoltat de Sony este folosit pentru capacele seriei A80 - 55 inchi pentru a reduce consumul total de plastic virgin cu circa 50% și a obține un finisaj de calitate.

Injecție de aer din exterior

Tehnicile de turnare de precizie produc panouri structurale puternice și aspectuoase, reducând în același timp semnificativ greutatea. Formele convenționale necesită supraumplere pentru a preveni o finisare neuniformă. Prin injecție de aer din exterior, piesele pot fi presate cu aer, eliminându-se deformarea și risipa.

[1] Gropițe cauzate de presiunea inegală la turnare normală [2] Fără gropițe prin injecție de aer din exterior [3] Suprafață exterioară [4] Suprafață interioară [5] În loc de supraumplere, presiunea aerului se aplică din spate pentru a evita finisarea neuniformă.

Ilustrație a procesului de turnare prin injecție de aer din exterior, în comparație cu procesul de turnare normal.
Ilustrație care demonstrează greutatea redusă și structura îmbunătățită a ambalajelor comparativ cu modelul din 2018.
Ambalaje ecologice

Convențional, ambalajul e necesar deasupra, dedesubtul și pe lateralele televizoarelor BRAVIA. După numeroase simulări și acumulări de cunoștințe logistice, Sony a găsit o modalitate de a îmbunătăți materialele de ambalare de sus și de jos, astfel încât să protejeze televizoarele fără articole de ambalare suplimentare, reducând greutatea cu 25%.

Calitate ridicată a imaginii și economii de energie
Imagine care demonstrează faptul că luminozitatea ecranului este ajustată în funcție de mediu
Control automat al luminozității - vizionare optimă, consum mic

Cu funcția de detectare a luminii ambientale activată, luminozitatea ecranului este optimizată pentru iluminarea din camera dvs., astfel putându-se reduce consumul de energie.   

[1] Mediu mai întunecat  [2] Mediu mai luminos

Imagine care demonstrează faptul că se poate controla consumul de energie în funcție de luminozitatea afișajului.
Consum eficient, în funcție de luminozitatea locației fiecărei imagini

Bucurați-vă de imagini clare și intense cu procesarea unică a semnalului care optimizează fiecare parte a imaginii.

[1] Întunecat  [2] Luminozitate tipică  [3] Luminos

Regândim plasticul și protejăm mediul

Shusuke Tomonaga

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.
Div. TV, Depart. 2 Design de produs, Div. Design de produs

Portretul vorbitorului prezentat în interviu

Începând cu 2010, departamentul nostru pentru televizoare folosește în mod activ SORPLAS™, un plastic cu o rată ridicată de conținut reciclat, pentru a fabrica produse într-un mod ecologic.

Televizoarele devin tot mai mari, iar numărul de unități livrate crește, deci crește și impactul asupra mediului. Pentru a produce televizoare mai mari și a reduce totodată impactul asupra mediului, dezvoltăm materiale împreună cu companii din grup începând cu 2018, folosind SORPLAS™ nu numai pentru piesele interne, ci și pentru exterior, care conține o cantitate mare de plastic.

Pentru a utiliza SORPLAS™ pentru piese exterioare, sunt necesare cunoștințe de proiectare, dar după prototipuri repetate și rețete îmbunătățite, am dezvoltat SORPLAS™ un plastic care poate fi utilizat pentru capacul din spate, care are cea mai mare suprafață, și care va fi utilizat în unele dintre modelele BRAVIA XR din 2021, reducând cantitatea de plastic virgin la jumătate în comparație cu modelele anterioare.

Pe lângă SORPLAS™, grupul TV Sony va introduce și alte materiale reciclate în toate unitățile de producție și va continua să contribuie la reducerea impactului asupra mediului.