Un videoclip muzical filmat în întregime cu Xperia

Ochi, de Anonymouz

Vizionați Eyes by Anonymouz, un videoclip muzical realizat de regizorul profesionist Kanji Suto și vedeți rezultatele uimitoare care se pot obține cu cele mai recente smartphone-uri Xperia.

După cum a fost prezentat în videoclipul campaniei Xperia 5 II

Eyes by Anonymouz a realizat coloana sonoră a videoclipului campaniei pentru Xperia 5 II, unul dintre cele mai avansate smartphone-uri pentru filmare.

Cine este Anonymouz?

Anonymouz – o fată fără nume. Această artistă enigmatică a început să posteze versiuni cover în limba engleză după melodii J-pop pe YouTube, adunând rapid peste 10 milioane de vizualizări. Abilitățile sale ingenioase de traducere, combinate cu talentul său vocal natural au reușit să atragă 110.000 de urmăritori într-un singur an. Având acum o poziție bine stabilită pe scena YouTube din Japonia și obținând recunoaștere pe plan internațional, povestea sa este abia la început. 

Text Anonymouz cu conturul părului unei femei pe fundal negru
Imagine cu Kanji Suto în exterior
Faceți cunoștință cu regizorul Kanji Suto

Inițial designer grafic și de grafică computerizată, Kanji Suto a învățat meserie lucrând la videoclipuri muzicale și reclame sub privirile atente ale regizorului de film Shuichi Tan. Acum un regizor independent, expertiza sa acoperă o largă varietate de tehnici, printre care se numără filmări cu actori reali, grafică computerizată și realitate virtuală. Lucrările sale au fost recompensate cu un număr de premii, printre care se numără Space Shower TV Music Video Awards din 2015 și The One Show 2017/Categoria Film/Inovare vizuală.

Imagine cu o fată cu o bandană care privește un acvariu filmat cu Xperia
„Această cameră poate extinde gama de proiecte pentru filmare”

Suto:
Din momentul filmării, mi-am dat seama cât de uimitor este. Smartphone-ul are avantajul dimensiunilor reduse. Am dorit să profit de acesta. Am putut filma de jos în sus sau din poziții imposibile până acum. A fost interesant să încercăm noi idei pentru acest proiect. Chiar am simțit că această cameră poate extinde gama de proiecte pentru filmare.

„Am putut vedea toate detaliile cu claritate... acest ecran este cu adevărat superb”

Este o adevărată inovație faptul că dispozitivul mobil utilizează CinemaScope (raport de afișare 21:9). Funcția de previzualizare a fost comod de utilizat și am fost uimit de cât de impresionantă a fost. Pot verifica tot ceea ce am înregistrat în cadrul aceleiași interfețe cu utilizatorul. Posibilitatea de a verifica imediat calitatea video este un lucru extrem de important. Această filmare a fost realizată în exterior, într-o zi cu soare. Dacă am folosi setarea de luminozitate maximă în lumina soarelui, am putea vedea toate detaliile cu claritate. Acest aspect a fost util. Ecranul este cu adevărat superb.

Kanji Suto filmând un acvariu în aer liber cu Xperia 5 II
Imagine cu un pește în acvariu
„Cadrul realizat cu viteză mare la 120 cps s-a dovedit foarte cursiv și clar”

Am avut scene în care peștișorul auriu a cântat și a conversat. Acestea au fost realizate pentru o perioadă extinsă cu redare „slow motion” la viteză ridicată, adăugând variabile sau trunchiind în timpul editării. Am dorit să folosim redarea „slow motion” pentru a face ca peștișorul auriu să pară că vorbește și cântă. Cadrul realizat cu viteză mare la 120 cps s-a dovedit foarte cursiv și clar.

„Este aceeași interfață cu utilizatorul precum la o cameră obișnuită și este foarte simplu de utilizat”

Echipamentele de camere profesionale pot fi setate la detalii minuțioase, astfel că interfața cu utilizatorul poate fi complexă. Dar Xperia este conceput pentru publicul larg, astfel că poate fi operat intuitiv, ceea ce este plăcut. În același timp, este facil pentru un profesionist. Este aceeași interfață cu utilizatorul precum la o cameră obișnuită și este foarte simplu de utilizat. 

Imagine cu interfața cu utilizatorul pe ecran la filmarea cu Xperia 5 II
Imagine cu un pește în acvariu pe un câmp
„Setarea VENICE CS îi conferă instantaneu o calitate cinematografică"

Atunci când se ajustează tonurile după filmare, intervalul de culori este păstrat și setarea VENICE CS îi conferă instantaneu o calitate cinematografică, iar rezultatul nu seamănă deloc cu un videoclip insipid. Am fost uimit.

*Setări culoare Venice (CS): Presetările implicite pentru gestionarea culorilor în Cinematography Pro, cunoscute ca setările „ASPECT”. Acestea asigură o gradare uniformă a culorilor, o curbă atenuată a tonurilor cu contrast redus și setări pe 10 biți, adecvate pentru producții cinematografice și de dramă. Acestea se bazează pe setările de aspect s709, care se regăsesc pe camera noastră CineAlta VENICE.

„Mobilitatea este punctul forte pentru filmarea cu Xperia"

Când dorim să mutăm o cameră, este necesară o macara sau plasarea acesteia pe o șină, numită cărucior. Cu Xperia, puteți filma pur și simplu. Am folosit un mic suport cardanic pentru o ușoară mișcare. Posibilitatea de a înregistra la înaltă calitate a economisit mult timp. A fost fantastic. În plus, am atașat un obiectiv macro cumpărat de la un magazin unde totul costă 100 de yeni, pentru un prim-plan cu peștișorul auriu și cu mărgelele sclipitoare. Aceasta a creat un efect interesant.

Baza este în mod cert un smartphone, astfel că, cu un corp atât de mic, pe care toți îl iau cu ei, putem realiza o filmare la fel ca oricine. Dacă o persoană este interesată să realizeze videoclipuri, poate realiza cu ușurință filmări la o calitate profesională. Mi s-a părut o cameră foarte atractivă.

O echipă de filmare pregătește un acvariu pentru filmare
Imagine care prezintă interfața utilizator Xperia 5 II pentru Cinematography Pro, care arată o femeie care dansează în mare
Utilizarea aplicației Cinematography Pro

Pe baza experienței oferite de inginerii noștri care au creat camerele cinematografice digitale, Cinematography Pro de pe Xperia vă pune la dispoziție toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a realiza filme la o calitate de studio. De la presetări pentru gestionarea culorilor pentru aspecte la înregistrare de filme în format 21:9, conținut HDR 4K la 24, 25, 30, 60 și 120 cps și filtrul inteligent pentru vânt, aveți ocazia de a fi creativ și a înregistra filme de care ar fi mândri și profesioniștii.

Urmăriți interviul cu Kanji Suto


Descoperiți mai multe filme realizate cu Xperia

Kanji Suto nu este singur – un număr tot mai mare de cineaști și videografi profesioniști apreciați încep să conștientizeze posibilitățile de filmare cu Xperia, după cum puteți observa în scurtmetrajele de mai jos.

After Dark

Film realizat cu Xperia 5 II de către Liam Wong

Folosind Xperia cu Cinematography Pro „oferit de CineAlta”, cineastul Liam Wong surprinde Londra în timpul perioadei de izolare.

TASTE

Un scurtmetraj filmat cu Xperia

Ascuțiți-vă simțurile în TASTE, un scurtmetraj realizat de Shep Films, în colaborare cu Sony Innovation Studios.

Twin Palms

Un scurtmetraj filmat cu Xperia

Cineastul profesionist Jeff Berlin a pus la încercare smartphone-ul Xperia 5 II pentru a crea acest scurtmetraj hipnotizant, care are ca temă dansul.