α9 II

Inspirat de profesioniști

Viteza aparatului α9, care a revoluționat fotografierea în domeniile sportului și al știrilor, renaște acum cu îmbunătățiri suplimentare care cresc productivitatea fluxurilor de lucru profesionale.

Noul software este disponibil acum.
Creată pentru viteză, fiabilitate și productivitate

Camera α9 II încorporează progrese care răspund exigențelor unor fluxuri de lucru profesionale, care includ funcții sofisticate și conectivitate la rețea pentru utilizare versatilă pe teren, fiabilitate care vă permite să luați aparatul oriunde și viteză de neegalat.

Galerie foto a9 II
Galerie foto α9 II
Imagine dintr-o competiție de paraciclism
Viteză îmbunătățită
Focalizare automată avansată
Focalizare automată avansată
O fotografie a unui munte cu zăpadă în vârf
Calitate ridicată a imaginii
Ajutor pentru fluxurile de lucru avansate
Ajutor pentru fluxurile de lucru avansate
Versatilitate și fiabilitate
Versatilitate și fiabilitate
Construit pentru viteză
Faceți istorie capturând momente care anterior erau trecătoare
20 de fotografii consecutive cu schiori
Fotografiere continuă de mare viteză până la 20cps

Senzorul CMOS Exmor RSTM Full Frame şi procesorul BIONZ XTM reuşesc fotografierea continuă cu până la 20 cps cu urmărirea focalizării/expunerii automate. Cu viteza mare şi memoria tampon surprindeţi momentul decisiv.

Fotografiere fără întreruperi
Fotografiere fără întreruperi

Obturatorul electronic elimină întreruperile întâlnite la camerele SLR cu oglinzi. Subiectul este vizibil în timpul eliberării obturatorului, cu vizualizare în timp real cu 60 cps.
(A) Fotografiere fără întreruperi (B) Fotografiere cu întreruperi

Calcule ale focalizării/expunerii automate până la 60 de ori/sec.
Calcule AF/AE până la 60 de ori/sec.

Lumina ajunge la senzor fără întreruperi mecanice. Construcţia fără oglinzi și tehnologia de accelerare asigură focalizarea/expunerea automată în Full Frame.
(1) Calcule focalizare/expunere automată (2) 60 de ori/sec. (3) 20 de cadre/sec.

Viteză a obturatorului electronic de până la 1/32000 sec.
Obturator electronic până la 1/32000 sec.

Viteza obturatorului electronic de până la 1/32000 sec. depăşeşte cu mult obturatoarele mecanice. Mai puteţi menţine o profunzime mică a câmpului fără filtru ND, chiar şi în lumină puternică.
(Modul A 1/20000 sec. F8.0 ISO 1000, fotografie realizată cu α9)

Fără sunete care pot distrage atenția
Fără sunete care pot distrage atenția

Un obturator electronic anti-distorsionare permite capturarea scenei în deplină liniște, fără a exista riscul ca sunetul de la componentele mecanice (oglinda și obturatorul) să perturbe tensiunea unui eveniment sportiv, de exemplu.

Fotografiere cu funcție anti-tremur
Fotografiere anti-pâlpâire

Camera detectează pâlpâirea de la iluminarea fluorescentă și de alte tipuri. Funcționarea obturatorului este sincronizată, suprimând anomaliile și inconsecvențele la fotografierea continuă.
Funcție anti-pâlpâire [1] PORNITĂ [2] OPRITĂ

10 cps cu obturatorul mecanic
10 cps cu obturatorul mecanic

Obturatorul mecanic permite acum fotografierea continuă cu până la 10 cps și poate fi folosit și cu un bliț. Puteți folosi funcția de fotografiere continuă rapidă după cum este necesar, în funcție de scenă.

Notă: această cameră este dotată cu obturator electronic şi mecanic. Dacă nu se specifică altfel, caracteristicile descrise în această secţiune se referă în principal la funcţionarea obturatorului electronic.

Senzor CMOS Full Frame suprapus, cu memorie integrată
Senzor CMOS Full Frame suprapus, cu memorie integrată

Senzorul Full Frame suprapus de 24,2 megapixeli stochează date în memoria integrată, oferind viteze mari de citire. Combinația dintre acesta și motorul de procesare a imaginilor BIONZ X oferă libertate digitală.
[Structură suprapusă, cu retroiluminare, memorie integrată]
(1) Zona cu pixeli (2) Memorie integrată (3) Circuit pentru procesarea semnalelor (4) Motor de procesare a imaginii

Focalizare automată extraordinară
4D FOCUS: focalizare automată cu acoperire mare
4D FOCUS: focalizare automată cu acoperire mare

Cu 693 de puncte cu detectarea fazei și 425 de puncte cu detectarea contrastului, senzorul asigură o densitate ridicată și o acoperire cu focalizare automată pe 93% din imagine

4D FOCUS: focalizare automată rapidă
4D FOCUS: focalizare automată rapidă

Grație modului de focalizare automată hibridă rapidă îmbunătățit și cu răspuns rapid, α9 II oferă focalizare automată rapidă chiar și în condiții de iluminare slabă, cu o capacitate remarcabilă de a surprinde un subiect.

Fotografie cu un sportiv care face atletism în scaun cu rotile
4D FOCUS: urmărire constantă

FA neîntreruptă și un algoritm de optimizat îmbunătățesc considerabil precizia și urmărirea cu FA. Chiar și în timpul eliberării obturatorului, activarea constantă a FA permite urmărirea continuă a mișcărilor subiectului.

Link 4D FOCUS
Vedeţi mai multe despre 4D FOCUS
Viteza întâlnește inteligenţa artificială

Urmărirea în timp real și focalizarea automată a ochilor în timp real sunt concepute pentru o urmărire rapidă, precisă și inteligentă a subiectului, prin utilizarea unor algoritmi bazați pe AI și prin procesarea în timp real a unei cantități enorme de date.

Urmărire în timp real bazată pe AI
Urmărire în timp real bazată pe AI

După specificarea subiectului, se menține o focalizare precisă cât timp declanșatorul este apăsat până la jumătate. Schimbările poziției sunt urmărite precis, oferind flexibilitate la încadrare, pentru ca dvs. să vă concentrați la fotografie.

Tehnologia de bază
Tehnologia de bază

Algoritmul de recunoaștere bazat pe AI procesează eficient datele despre culoare, model, distanță, față și ochi înregistrate de senzorul de imagine.
(1) Față [AI] (2) Ochi [AI] (3) Culoare (4) Model ( 5) Distanță (6) Procesare în timp real

Focalizare instantanee asupra unui ochi
Focalizare instantanee asupra unui ochi

Chiar și când un alt obiect trece prin fața subiectului, funcția de FA a ochilor în timp real menține focalizarea pe unul dintre ochi când obturatorul este apăsat până la jumătate (se poate și apăsa butonul AF-ON sau un buton personalizat). 

Selectare ochi stâng/drept în funcție de nevoi
Selectare ochi stâng/drept în funcție de nevoi

Puteți chiar selecta un anumit ochi, stângul sau dreptul, înainte sau în timpul fotografierii, cu un buton particularizat. Selectarea ochiului vă permite să vă concentrați asupra compoziției, a iluminării sau a altor detalii.

FA ochi pentru animale
FA ochi pentru animale

Detectarea și urmărirea sunt automate, rapide, precise, permițând urmărirea ochilor oamenilor și animalelor și crescând rata de succes la surprinderea imaginilor cu animale în sălbăticie sau cu animale de companie acasă.

Mai multe caracteristici ale focalizării automate pentru o fotografiere sigură
Fiabil chiar şi în lumină scăzută
Fiabil chiar şi în lumină scăzută

Algoritmii AF avansați contribuie la precizia AF chiar și la nivel de iluminare scăzut de EV-3. Opțiunea „Prioritate focalizare la acționare diafragmă” permite focalizarea precisă în condiții de iluminare slabă sau când diafragma este oprită.

Utilizare optimizată a cadrului de focalizare
Utilizare optimizată a cadrului de focalizare

Chiar și cu declanșatorul apăsat până la jumătate, zona de focalizare poate fi mutată oriunde cu ajutorul selectorului multiplu. În mod convenabil, culoarea cadrului de focalizare poate fi setată la roșu sau alb pentru a corespunde scenei.

Calitate extraordinară a imaginii
Senzor CMOS suprapus cu tehnologie avansată
Senzor CMOS suprapus cu tehnologie avansată

Un număr efectiv de aprox. 24,2 megapixeli, sensibilitate ridicată, configurație cu iluminare din spate, arhitectură fără spații pe chip a obiectivului și alte inovații de la Sony vă permit să obțineți imagini uimitoare într-o gamă largă de scenarii.

Cel mai nou sistem de procesare a imaginii
Cel mai nou sistem de procesare a imaginii

Cel mai nou motor de procesare a imaginilor BIONZ X funcționează în tandem cu LSI-ul frontal pentru a maximiza rezultatele senzorului de înaltă rezoluție.

O fotografie a unui munte cu zăpadă în vârf
Calitate superbă a imaginii

Sensibilitatea ridicată, până la ISO 51200 și algoritmul de procesare vă permit să capturați expresivitate, culori naturale ale pielii și gradații fine în regiuni precum cerul. În plus, aveți posibilitatea să folosiți ieșirea RAW pe 14 biți. 

Vizor Tru-Finder™ Quad-VGA OLED, 3,69 milioane de puncte
OLED Quad-VGA Tru-Finder, 3,68 mil. puncte

Vizorul electronic cu 3,68 milioane de puncte prezintă o imagine detaliată. Rata de cadre de 120 cps oferă o imagine fluidă pe vizor, fără estomparea mișcării. Fluorina de pe lentila exterioară respinge praful și ajută curățarea.

Stabilizare a imaginii pe 5 axe în corpul aparatului
Stabilizare optică pe 5 axe în corpul aparatului

Stabilizarea optică integrată pe 5 axe oferă un avantaj al vitezei obturatorului de 5,5 trepte. Stabilizarea în timp real ajută compoziția chiar și când există subiecte în mișcare.
(1) Rotire axa X (2) Rotire axa Y (3) Rotire axa Z

Structură ce favorizează reducerea neclarității
Structură ce favorizează reducerea neclarității

Sony a regândit obturatorul, incluzând șuruburi amortizate care absorb șocurile la nivelul obturatorului, iar algoritmul îmbunătățit de stabilizare a imaginii reduce efectul de estompare a imaginii. Sunetul emis de obturator a fost redus și el.

Capacități superbe de înregistrare de filme 4K

Aveți funcții pentru înregistrarea filmelor 4K. Citirea completă și neîmbinarea pixelilor permite condensarea volumului de date necesar pentru filmele 4K de aproximativ 2,4 ori (echivalentul cantității de date pentru rezoluția 6K), într-un film 4K de 3840 x 2160. Camera oferă FA hibridă rapidă, FA a ochilor, urmărirea ochilor etc.

Capacități superbe de înregistrare de filme 4K
O mare varietate de funcții de filmare
Acum și pentru film
Acum și pentru film

FA a ochilor în timp real se poate folosi acum și la filmare, detectând ochii subiectului și urmărind unul dintre ochi. α9 II focalizează asupra ochiului, iar dvs. vă puteți concentra asupra compoziției.

Urmărire tactilă pentru focalizare continuă
Urmărire tactilă pentru focalizare continuă

Când înregistrați filme pe α9 II și atingeți un subiect pe monitorul LCD, acesta este focalizat și urmărit automat cu funcția de urmărire tactilă. Dacă se detectează un ochi uman, funcția de FA a ochilor în timp real se activează și îl urmărește.

Compatibilitate cu noul microfon multifuncțional
Compatibilitate cu noul microfon multifuncțional

Suportul cu interfaţă multiplă este îmbunătățit cu o interfață audio digitală. Utilizați noul microfon de tip shotgun ECM-B1M pentru a înregistra sunet de înaltă calitate cu alterare minimă.

Fluxuri de lucru profesionale
Transfer de mare viteză cu standardul 1000BASE-T
Transfer de mare viteză cu standardul 1000BASE-T

Transferul rapid ale fișierelor mari de imagini pe un server FTP desemnat este posibil prin terminalul LAN care acceptă standardul 1000BASE-T. Securitatea strictă este garantată prin standardul FTPS (protocol de transfer de fișiere prin SSL/TLS).

Puteți transfera date către FTP în fundal
Puteți transfera date către FTP în fundal

Pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor pentru livrare promptă, α9 II permite transferuri de date către FTP în fundal, în timpul și după fotografiere, pentru livrarea de fișiere JPEG și RAW. Pot fi atribuite în avans până la nouă servere FTP.

Adăugați mementouri vocale la imagini
Adăugați mementouri vocale la imagini

Mementourile vocale vă permit să înregistrați fișiere .wav de până la 1 minut, care descriu conținutul sau condițiile de fotografiere. în fișierele imaginilor pot fi încorporate inclusiv informațiile IPTC și numărul de serie al camerei.

Control de la distanță cu Remote Camera Tool
Control de la distanță cu Remote Camera Tool

Puteți controla camera de la distanță cu aplicația desktop Remote Camera Tool, utilă atunci când accesul fotografului e restricționat, de exemplu când se dorește fotografierea din perspectiva păsărilor de pe acoperișul unei arene sportive.

Conectivitate Wi-Fi în banda de 5GHz
Conectivitate Wi-Fi® în banda de 5 GHz

Pe lângă banda Wi-Fi® de 2,4 GHz, acum puteți transfera la mare viteză prin banda de 5 GHz (LAN wireless IEEE 802.11ac). Este disponibilă și funcția de fotografiere wireless de la distanță de pe PC, ce elimină constrângerile cablurilor.

Fotografiere rapidă de la distanță, prin conexiune USB
Fotografiere rapidă de la distanță, prin conexiune USB

Noua conexiune USB Type-CTM, dublată de îmbunătățirile algoritmului de fotografiere de la distanță cresc rata de transfer. Puteți transfera imagini RAW mari necomprimate fără probleme, fără a fi necesar să întrerupeți fluxul de lucru.

Conceput pentru profesioniști
Utilizare simplă în orientarea verticală
Utilizare simplă în orientarea verticală

Locația, dimensiunea, forma și materialul comenzilor de pe noul model VG-C4EM sunt similare cu cele ale comenzilor de pe corpul camerei, pentru a reproduce senzația operațională atunci când camera este ținută pe verticală.

Extindeți fotografierea la nivel profesional
Extindeți fotografierea la nivel profesional

α9 II utilizează o baterie NP-FZ100 de mare capacitate. Ca alternativă, două astfel de baterii pot fi introduse în mânerul vertical opțional VG-C4EM, pentru durate mai mari de fotografiere și filmare.

Două sloturi pentru suporturi de stocare, ambele compatibile cu standardul UHS-II
Două sloturi pentru suporturi de stocare, ambele compatibile cu standardul UHS-II

Pentru scrierea rapidă a datelor, ambele sloturi pentru suporturi de stocare sunt compatibile cu UHS-I și UHS-II. α9 II poate înregistra sau transmite simultan date, separa datele RAW de cele JPEG și fotografiile de filme și copia date între carduri.

Salvați și încărcați setările
Salvați și încărcați setările

Funcția de salvare/încărcare a setărilor permite pentru partajarea ușoară cu alte camere α9 II. În secțiunea „Funcții transfer FTP” se află funcția „Savare/încărcare setări FTP”, pentru salvarea și încărcarea setărilor pentru serverul FTP.

Selectare eficientă a imaginilor
Selectare eficientă a imaginilor

Aplicați evaluări cu stele și protecție pentru imagini direct pe afișajul de redare și evaluare. Acum puteți revizui colecții mari de fotografii în salturi de 10 sau 100 de cadre și grupuri de fotografii realizate în rafală.

Interfață de meniuri îmbunătățită
Interfață de meniuri îmbunătățită

Ilustrarea setărilor tastelor personalizate pe ecranul cu meniuri ușurează înțelegerea utilității acestora. În plus, puteți comuta între filele meniurilor folosind butonul rotativ frontal sau butonul Fn cu o singură mână.

Creators' Cloud
Platforma Creators' Cloud

Creators' Cloud susține proiecte creative, de la înregistrare la producție, combinând tehnologia avansată Sony cu AI bazată pe cloud. De asemenea, este un loc unde puteți descoperi creatori din întreaga lume. Explorați aplicațiile web, mobile și de PC care oferă soluții eficiente care integrează camerele cu aplicațiile și serviciile de înregistrare și producție.

Ghid de configurare rapidă pentru α9 și α9 II
Ghid de configurare rapidă FA pentru α9 și α9 II
iMovie şi Final Cut Pro X
Pentru iMovie şi Final Cut Pro X

Acest produs este compatibil cu iMovie şi Final Cut Pro X

Specificaţii şi funcţii

Pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor, operabilitatea, fiabilitatea și conectivitatea sunt rafinate. Astfel, pe lângă focalizarea automată fiabilă, camera oferă fotografiere continuă cu până la 20 cps, fără cadre negre, capacități de fotografiere silențioasă și un obturator anti-distorsiune care suprimă vibrațiile.
  • Senzor CMOS suprapus de 24,2 megapixeli, Full Frame de 35 mm şi memorie integrală

  • Motor de procesare BIONZ X™™

  • Fotografiere continuă cu 20 cps cu urmărire AF/AE

  • Acoperire largă a focalizării automate, cu 693 de puncte cu detectarea fazei și 425 de puncte cu detectarea contrastului

  • Terminal LAN 1000BASE-T, Wi-Fi în banda de 5 GHz® pentru transfer rapid de date

Compatibilitate obiectiv
Obiective Sony cu montură E
Tip de senzor
35 mm full-frame (35,6 × 23,8 mm), senzor CMOS Exmor RS
Număr de pixeli (efectivi)
Aprox. 24,2 megapixeli
Sensibilitate ISO
[Still images], Obturator mecanic: ISO 100-51200 (se pot seta valori ISO de la ISO 50 până la ISO 204800 ca interval ISO extins), AUTO (ISO 100-12800, limită superioară şi inferioară selectabilă), Obturator electronic: ISO 100-25600 (se pot seta valori ISO începând cu ISO 50 ca interval ISO extins), AUTO (ISO 100-12800, limită superioară şi inferioară selectabilă), [Movies] echivalent ISO 100-51200 (se pot seta valori ISO până la ISO 102400 ca interval ISO extins), AUTO (ISO 100-12800, limită superioară şi inferioară selectabilă)
Durată de utilizare a bateriei (imagini statice)
Aprox. 500 de fotografii (vizor)/aprox. 690 de fotografii (monitor LCD) (standard CIPA)
Tip de vizor
Vizor electronic (color) de 1,3 cm (tip 0,5), OLED Quad-VGA
Tip monitor
Tip TFT de 7,5 cm (tip 3.0)
Compania Sony este decisă nu doar să ofere produse, servicii și conținut care se concretizează printr-o experiență interesantă, dar și să depună eforturi pentru a-și atinge scopul de a avea impact zero asupra mediului înconjurător ca urmare a desfășurării activităților sale Aflați mai multe despre Sony și mediul înconjurător

Recenzii şi premii

Opiniile utilizatorilor