α1

ALESUL

Sony continuă să forțeze limitele instrumentelor convenționale de imagistică cu tehnologie inovatoare care oferă o combinație unică de rezoluție și viteză plus operare intuitivă. α1 oferă noi dimensiuni de performanță și un flux de lucru eficient, dând utilizatorului libertate de creație.

Noul software este disponibil acum.
4 tipuri diferite de subiecți ai imaginii
Galerie foto α1
Misiunea α

Misiunea α este de a conferi creatorilor puterea de a-și realiza visurile. α1 are cea mai puternică expresie de până acum.

50 MP la 30 de cadre/s

Cea mai recentă tehnologie Sony oferă viteză și rezoluție fără precedent pentru flux de lucru și noi posibilități creative. 

Ciclist de curse într-un viraj
O combinație reușită de rezoluție și viteză
Valuri care se sparg de stânci
Calitate a imaginii extrem de ridicată
O vulpe privește înainte
Focalizare automată fără egal
Înregistrarea filmelor cu α1
Performanță de film fără egal
Utilizarea unui PC în studio
Control și fiabilitate pentru orice scenă
Ședință foto în exterior cu α1
O nouă soluție de flux de lucru profesional
Rezoluție și viteză
30 de imagini realizate continuu cu un ciclist de curse
50,1 megapixeli la peste 30 de cadre/secundă

α1 oferă combinația extraordinară între înaltă rezoluție și viteză ridicată. Citirea rapidă de pe senzorul de 50,1 MP permite rafale continue de până la 30 de cadre/s cu urmărire AF și AE folosind obturatorul electronic. Perfect pentru sport sau situații în care acțiunea se termină rapid.

Secvențe de imagini cu și fără întreruperi
Fără întreruperi, pentru o vedere cursivă

O vedere cursivă a subiectului vă permite să răspundeți instantaneu și eficient. Vizorul EVF este actualizat pentru a minimiza latența la fotografiere continuă.
(A) Fotografiere fără întreruperi (B) Fotografiere cu întreruperi

120 de operațiuni AF/AE pe secundă

Citirea rapidă a senzorului permite 120 de operațiuni de calcul AF/AE pe secundă, chiar și la rafale de 30 cps, pentru urmărire AF exactă cu subiecți rapizi. Latența AE este de sub 0,003 s
(1) Calcule AF/AE (2) de 60 de ori/s (3) 20 de cadre/s

Doi cerbi se luptă
Obturator silențios, fără vibrații

Un obturator electronic silențios oferă oportunități mai bune de a fotografia evenimente sportive și alte subiecte la care zgomotul nu este tolerat. Lipsa vibrațiilor contribuie la o calitate ridicată a imaginii.

Exemple de distorsiune cu rularea obturatorului
Obturator anti-distorsiune

Citirea rapidă a senzorului minimizează distorsiunea imaginii la utilizarea obturatorului electronic. Motorul BIONZ XRTM și un tampon mare asigură o distorsiune de 1,5x mai mică decât α9 II.
[1] Oburator electronic convențional  [2] Obturator anti-distorsiune

Un voleibalist care blochează, detectat de focalizarea automată
Obturatoare electronice și mecanice fără tremur

O altă premieră: obturatoare electronice și mecanice fără tremur. Fotografiați fără tremur în lumină fluorescentă/artificială cu toate avantajele obturatorului electronic.
Anti-tremur [1] PORNIT  [2] OPRIT

Senzor de imagine CMOS Exmor RS
Senzor CMOS Exmor RS™ full-frame de 50,1 MP cu memorie integrată

O arhitectură suprapusă din acest senzor de imagine full-frame de 50,1 MP cu iluminare din spate contribuie la viteză și rezoluție ridicate. Nivelurile separate de pixeli și de circuite și conversia A/D avansată semnifică procesare mai rapidă.

Motor de procesare a imaginii BIONZ XR
Arhitectură și motor de procesare a imaginii BIONZ XR noi

Noul motor BIONZ XR are arhitectură avansată care oferă o putere de procesare de 8x mai mare. Rezultatul este o calitate uimitoare a imaginii și răspuns îmbunătățit al interfeței camerei.

Funcții avansate ale blițului pentru o serie extinsă de expresii
Portret al modelului
Sincronizare bliț cu obturatorul electronic

În premieră pentru camera foto α, sincronizarea blițului obturatorului electronic este posibilă grație vitezei ridicate de citire de pe senzorul CMOS suprapus. Avantajele obturatorului electronic sunt disponibile pentru fotografiere cu bliț.

Ciclist la apus
Două unități de acționare pentru sincronizare la 1/400 s

Primul sistem de obturator cu două unități de acționare permite sincronizarea blițului până la 1/400 s, simplificând capturarea acțiunii dinamice și deschizând calea către noi posibilități creative.

Detalii uimitoare
Rezoluție și calitate a imaginii uimitoare

Noul senzor CMOS Exmor RS de 50,1 MP oferă înaltă rezoluție și sensibilitate cu zgomot redus, plus interval dinamic cu maximum 15 trepte. Un nou motor de procesare a imaginii are o precizie a culorilor mai bună decât modelele anterioare.

Vedere nocturnă a orașului în lumină scăzută
Interval larg de sensibilitate ISO100 ~ 32000

În ciuda numărului ridicat de pixeli, o structură cu iluminare din spate și cu obiective montate pe cip fără spațiu liber și o sticlă cu garnitură de etanșare cu strat AR permit un interval standard ISO100~32000, extensibil la ISO50~102400.

Ilustrații cu deplasarea pixelilor cu culori RGB
Fotografierea multiplă cu comutarea pixelilor

Până la 16 imagini realizate cu control al stabilizării imaginii pot fi combinate prin software pentru a crea fotografii cu maximum 199 de milioane de pixeli, pentru rezoluție, culoare și atmosferă extraordinare.
[1] Normal  [2] 16 imagini combinate cu deplasarea pixelilor

Două imagini ale modelului cu diverse profiluri de culoare
Efect creativ acceptă expresii variate

Funcția Efect creativ oferă 10 presetări care pot fi folosite nemodificate sau editate pentru a crea diverse „aspecte” care îi pot ajuta pe creatori să ajusteze atmosfera imaginilor și filmelor în cameră.

Ilustrare a stabilizării imaginii pe 5 axe
Stabilizare optică a imaginii pe 5 axe în corp, cu 5,5 trepte

O unitate de stabilizare și senzori giroscopici plus cei mai noi algoritmi de stabilizare a imaginii oferă o viteză a obturatorului cu 5,5 trepte, maximizând calitatea imaginilor de înaltă rezoluție.
[1] Girație [2] Oscilație [3] Rotire

Focalizare automată fără rival
O pasăre zboară cu un cadru de focalizare automată pe față
FA pe ochi în timp real pentru păsări

Tehnologia de recunoaștere a subiectului permite acum funcției Sony Focalizare automată pe ochi în timp real să urmărească și să focalizeze corect ochii păsărilor, chiar dacă pasărea zboară sau se schimbă încadrarea. Această funcție face față provocărilor fotografierii păsărilor.

Un urs cu un cadru de focalizare automată pe ochi
FA pe ochi îmbunătățită pentru animale

Concepută în principal pentru câini și pisici, această funcție are tehnologie de recunoaștere a subiectului pentru a urmări și a focaliza ochii animalelor. Funcționează chiar dacă fața animalului este întoarsă invers.

Un voleibalist cu un cadru de focalizare automată pe ochi
Focalizare automată a ochilor în timp real îmbunătățită

Cu tehnologie IA inovatoare și algoritmi îmbunătățiți de focalizare automată hibridă rapidă, funcția Focalizare automată pe ochi în timp real din α1 urmărește și focalizează ochii umani cu precizie de aproximativ 30 % mai mare decât α9 II.

Un schior cu un cadru de focalizare automată pe cap
Urmărire în timp real

Selectați un subiect, apăsați pe jumătate pe obturator și camera urmărește și menține automat focalizarea. Activați prioritatea AF față/ochi pentru urmărire cursivă bazată pe IA a ochilor oamenilor, animalelor și păsărilor.

Regiunile senzorului AF acoperă aproape întreaga imagine
Urmărire AF extinsă, rapidă și precisă

α1 are focalizare automată cu detecția fazei în plan focal, sensibilă, rapidă și precisă. Senzorul de 50,1 MP și motorul BIONZ XR oferă 759 de puncte selectabile pentru detecția fazei, care acoperă circa 92 % din imagine.

Un nou potențial pentru filme
Înregistrare 8K 30p de generație următoare

Noul senzor de imagine și motorul BIONZ XR din α1 asigură înregistrare de filme 8K (7680× 4320) 30p pentru realism extraordinar. Rezoluție de patru ori mai mare decât 4K cu funcție de urmărire și FA pe ochi în timp real. Materialul filmat 8K este ideal și pentru editare 4K flexibilă. Înregistrare 8K 4:2:2 10 biți disponibilă de la α1 Ver. 1.3, pentru varietate și capacitate de editare la calitate ridicată cu rezoluție 8K.

Filme 4K la rată de cadre ridicată de 120 de cadre/s

α1 acceptă înregistrare de filme 4K cu rată de cadre ridicată de până la 120 de cadre/s, pentru redare „slow motion” expresivă de până la 5x. Subeșantionarea chroma 4:2:2 pe 10 biți poate fi folosită cu compresia Long-GOP sau Intra (All-I)[FN_03 ] pentru calitate uimitoare a imaginii, iar noul senzor de imagine și motorul BIONZ XR minimizează distorsiunea imaginii.

Ilustrare a imaginii cu supraeșantionare
4K cu citire a senzorului, fără combinare, cu supraeșantionare 5,8K

În modul Super 35, un volum de date de circa 2,3x mai mare decât cel necesar pentru QFHD 4K se obține prin citire full-frame fără combinarea pixelilor, pentru imagini frumoase cu detalii bogate.
(A) Nivel de informații de 2,3 ori mai mare

Dansator japonez tradițional
Subeșantionare chroma 4:2:2 pe 10 biți

Adâncimea pe 10 biți, subeșantionarea chroma 4:2:2, un codec MPEG-H HEVC/H.265 de mare eficiență, codificarea între cadre etc. susțin editarea flexibilă și o varietate de formate de livrare.

Un cadru AF pe ochiul stâng al dansatorului
FA pe ochi și Urmărire în timp real pentru filme

Motorul BIONZ XR are detectare semnificativ îmbunătățită, care urmărește exact ochii umani într-un interval mai extins de unghiuri. Disponibil și pentru înregistrare 8K și 4K 120p.

Imagine tip peisaj pe jumătate cu contrast scăzut și pe jumătate cu contrast ridicat
S-Log pentru compatibilitate cu camere Pro Cine

Sunt incluse S-Log2 și S-Log3. S-Log3 oferă gradații cursive pe 10 biți și interval dinamic cu peste 15 trepte. Acceptă spații cromatice S-Gamut, S-Gamut3 și S-Gamut3.Cine.

Două imagini cu săgeți mai lungi și mai scurte care indică diverse ore de producție
Suport HLG (Hybrid Log-Gamma) 10-bit 4:2:2

Filmele HLG acceptă spațiu cromatic BT.2020 și se pot reda pe un televizor compatibil HDR (HLG). Înregistrarea HLG pe 10 biți reproduce detalii și gradare fină.
[1] Flexibilitate ridicată pentru reglajul fin al imaginilor (necesită gradarea culorilor) [2] Imagine instantanee și de înaltă calitate (nu necesită gradarea culorilor)

Cablu USB extern atașat la α1
Ieșire RAW pe 16 biți

α1 permite ieșire RAW pe 16 biți la un recorder extern prin HDMI pentru flexibilitate îmbunătățită postproducție. Ieșirea RAW prin HDMI este disponibilă la înregistrarea 4K pe suport de card intern.

Microfon extern atașat la α1
Interfață audio digitală pentru sunet superior

O interfață audio digitală oferă o calitate audio uimitoare cu dispozitive audio compatibile conectate prin suport cu interfață multiplă. Sunetul digital pur este redat direct în cameră.

Ilustrare a structurii interne
Structură pentru disiparea căldurii

O structură pentru disiparea căldurii, recent dezvoltată împiedică supraîncălzirea la înregistrare continuă fără a crește dimensiunile corpului. Înregistrați video 8K/30p sau 4K/60p continuu timp de maximum 30 de minute

Aspect cinematografic S-Cinetone

α1 include aceeași matrice de culori S-Cinetone care redă nuanțele pielii și culorile superbe ale camerelor FX9, FX6 și ale altor modele Cinema Line. S-Cinetone redă tonuri medii naturale care sunt esențiale pentru culoarea sănătoasă a pielii, plus culori blânde și zone strălucitoare superbe, răspunzând unei nevoi crescânde pentru profunzime mai expresivă.

Stabilizarea imaginii cu „Mod Activ”

Un nou mod Activ dedicat înregistrării de filme face stabilizare optică a imaginii pe 5 axe foarte eficientă pentru înregistrare cu aparatul în mână. Folosește capacitatea de procesare în timp real a motorului BIONZ XR pentru compensare optimă în toate formatele, inclusiv 4K. Toate acestea se realizează fără a compromite dimensiunea compactă și mobilitatea sistemului α.

Prim plan cu FX6 folosit pentru filmare
Avantajele obiectivelor Sony pentru filmare

Aflați cele patru avantaje unice ale utilizării obiectivelor cu montură E de la Sony pentru filmări. Combinația dintre obiectivele și camerele Sony vă va îmbunătăți experiența de creație video.

Control, fiabilitate
Ilustrare a vizorului electronic
Vizor electronic de înaltă performanță

Vizorul OLED cu 9,44 milioane de puncte (aprox.) din α1 oferă cea mai înaltă rezoluție din domeniu în acest moment. Are factor de mărire 0,90x cu câmp vizual la 41° și o structură actualizată cu punct de referință de 25 mm. O rată de reîmprospătare de 240 cps cu câmp vizual UXGA este o altă premieră, pentru o imagine clară a acțiunii rapide.

Săritor cu schiurile
Imagini panoramice cu obturator electronic

Utilizarea obturatorului electronic la viteze reduse poate reduce răspunsul afișajului, făcând dificilă urmărirea subiecților rapizi. Activați [Limită rată de cadre redusă] pentru a îmbunătăți răspunsul și a permite imagini panoramice.

Imagine jucător de golf cu cadru central alb
Comutați cursiv între formatul full-frame și APS-C

Imaginile M și S au același număr de pixeli și zonă AF în modurile full-frame și APS-C, pentru a putea comuta între full-frame [M:21MP] și APS-C [M:21MP] la înregistrarea aceleiași scene.
[1] Full-Frame  [2] APS-C

Configurarea meniului "Particularizare operațiuni" cu cursorul pe "Set diferit pentru imagine/film"
Setări separate pentru imagini și filme

Un subset de setări se poate schimba acum în funcție de modul selectat. Este ideal când doriți să folosiți diverse setări pentru diafragmă, viteza obturatorului etc. pentru imagini și filme.

Meniul "Înregistrare" cu cursorul pe "Calitatea imaginii"
Structură nouă de meniu

O altă funcție cerută de fotografii și videografii profesioniști: o structură de meniu revizuită pentru navigare mai facilă și operare cu răspuns tactil pentru control mai intuitiv.

Meniul "Setare tastă particularizată"
Funcții particularizabile

164 de funcții pot fi atribuite către 17 taste particularizate, precum și discurilor frontal și posterior. Se pot atribui seturi de funcții independente pentru fotografiere, filmare și redare.

Un deget care atinge ecranul meniului
Control meniu tactil

Meniurile principal și de funcții, cu răspuns tactil și cu file în stânga afișajului și parametri și grupuri asociate de parametri în dreapta permit navigare facilă și control al urmăririi.

Vedere din față a camerei
Obturator mecanic cu fiabilitate ridicată

Vibrarea obturatorului este minimizată, permițând în același timp rafale continue de până la 10 cadre/s. Noua unitate a obturatorului cu motor, frână și amortizoare avansate rezistă la peste 500.000 de cicluri.

Vedere din spate a camerei cu două carduri SD
Două sloturi compatibile cu CFexpress tip A

Două sloturi de suport media acceptă carduri SDXC/SDHC UHS-I și UHS-II, precum și noi carduri CFexpress tip A pentru o capacitate totală superioară și viteze de citire/scriere mai mari.

Vedere din spate a camerei cu două baterii Z
Baterie seria Z pentru înregistrare extinsă

Realizați maximum 530 de imagini per încărcare. Componentele și circuitele au fost proiectate să optimizeze utilizarea energiei. Beneficiați de o capacitate mai mare cu două baterii Z în mânerul VG-C4EM.

Diagramă a structurii interne
Design rezistent la praf și la umezeală

Toate îmbinările și capacul bateriei sunt etanșate. Sloturile de suport au un capac culisant dublu și mecanism care împiedică pătrunderea apei. Ajută și butonul de blocare a obiectivului și tamponul suportului de montare.

Vedere extinsă a camerei
Carcasă rezistentă din aliaj de magneziu

Aliajul de magneziu ușor și rigid îmbunătățește rezistența capacelor superior, frontal și posterior, precum și a cadrului intern. 6 șuruburi de atașare a suportului de montare a obiectivului asigură rezistență și rigiditate mai mari.

Flux de lucru profesional
Utilizarea unui smartphone cu α1
Cel mai rapid modul Wi-Fi acceptă 2x2 MIMO

Rețeaua LAN wireless încorporată permite comunicare în benzile de 2,4 GHz și 5 GHz, aceasta din urmă cu suport 2x2 MIMO (IEEE 802.11a/b/g/n/ac). Două antene asigură comunicare fiabilă.

Vedere din stânga a camerei, care afișează conectorul USB SuperSpeed
Conector USB SuperSpeed 10 Gb/s (USB 3.2) Type-C®

Un conector USB Type-C® care acceptă transfer de date USB 3.2 SuperSpeed de 10 Gb/s pune la dispoziție transfer de date PC Remote (prin tethering) rapid pentru gestionarea facilă a fișierelor mari.

Vedere din stânga a camerei, care afișează conectorul 1000BASE-T Ethernet
1000BASE-T Ethernet pentru comunicare rapidă

Un conector încorporat pentru conexiune 1000BASE-T cu fir permite transferuri de date rapide și stabile, la viteze gigabit. Este acceptat FTPS, ceea ce permite criptare SSL sau TLS pentru un nivel mai ridicat de securitate.

Conectarea unui smartphone la α1
Conectivitate FTP versatilă

Încărcările de imagini și filme în FTP și controlul la distanță al camerei se pot realiza prin LAN wireless, LAN rapid cu fir sau smartphone cu tethering USB. Pot fi specificate tipurile de fișier pentru transfer.

Înregistrarea cu α1
Transfer FTP de fișiere imagine și film

Imaginile și filmele pot fi transferate către un server FTP la distanță prin LAN wireless, LAN cu fir de mare viteză sau o conexiune cu fir la smartphone. Rata de transfer al datelor wireless este de circa 3,5x mai rapidă decât α9 II.

Utilizarea unui PC în studio
Funcții de înregistrare la distanță (tethering)

Aplicația Imaging Edge Desktop „Remote” poate fi utilizată pentru înregistrare PC Remote (prin tethering) prin LAN wireless sau conexiune USB cu fir. De asemenea, este posibil controlul la distanță de pe dispozitiv mobil.

Meniu cameră "Tip fișier RAW" cu cursorul pe "Comprimare fără pierderi"
Comprimare RAW fără pierderi

α1 include comprimare eficientă fără pierderi, pe lângă formatul RAW comprimat și necomprimat.

Meniu de cameră "Calitate JPEG" cu cursorul pe "Redusă"
O nouă dimensiune JPEG „Redusă”

O nouă setare de dimensiune JPEG „Redusă” are drept rezultat fișiere mai mici decât setarea „Standard”, ceea ce permite livrarea mai rapidă pentru fotografii de știri și de sport care depind de viteză.

Munte și arbori
HEIF pe 10 biți pentru gradații mai uniforme

Formatul HEIF poate oferi gradații uniforme pe 10 biți pentru reproducerea mai realistă a cerului și a portretelor. Compresia avansată reduce dimensiunea fișierului pentru a îmbunătăți eficiența fluxului de lucru.

O gamă de aplicații utile de asistență
Un bărbat ține camera α1 și un smartphone, o siglă Imaging Edge Mobile
Imaging Edge Mobile

Imaging Edge Mobile permite acum transferul fișierelor RAW și al fișierelor care utilizează compresie fără pierderi. De asemenea, poate controla la distanță funcțiile Urmărire tactilă și Focalizare tactilă, pentru operare AF comodă.

Ședință foto în exterior cu α1 și sigla Transfer & Tagging add-on
Transfer & Tagging add-on

Utilitarul Transfer & Tagging add-on (Ver. 1.3 sau o versiune ulterioară) poate să convertească automat adnotări vocale atașate la fișiere imagine în legende text sau să transfere fișierele pe un server FTP de pe un dispozitiv mobil.

Utilizarea unui PC în studio și sigla Remote Camera Tool
Remote Camera Tool

Modificați la distanță setările camerei și fotografiați printr-un computer conectat prin cablu LAN. Mai multe îmbunătățiri pentru α1: transfer mai rapid, răspuns tactil, două sloturi și suport HEIF etc.

Fotografiere în studio cu sigla Imaging Edge
Imaging Edge™: La distanță, Vizualizator și Editare

Duceți fotografiile la următorul nivel cu Imaging Edge pentru desktop. Folosiți „Remote” pentru a controla și a monitoriza ședința foto pe PC, „Viewer” pentru a evalua și a selecta fotografii din biblioteci și „Edit” pentru a transforma date RAW în fotografii de înaltă calitate.

Ilustrare a camerei și a PC-ului
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam facilitează folosirea camerei Sony precum cameră web de înaltă calitate, cu compatibilitate extinsă pt. redare în timp real și conferințe impresionante.

Imagine cu broșura pentru α1
Descărcaţi broşura

Specificaţii şi funcţii

Cu tastaturi și tehnologie complet noi, α1 oferă înaltă rezoluție și viteză fără precedent în combinație cu sensibilitate și interval dinamic care poate da viață viziunii creatorului. Toate acestea sunt susținute de un flux de lucru și de funcții profesionale care permit transmiterea imaginilor și a filmelor, pentru o nouă eră a comunicării vizuale.
  • Senzor CMOS suprapus full-frame de 35 mm la 50,1 MPcu memorie integrată

  • Motorul BIONZ XR avansat crește viteza de până la 8x

  • Fotografiere continuă la 30 de cadre/s cu urmărire AF/AE

  • Realizare de filme la rezoluție 8K 30p și 4K 120p

  • Acoperire AF largă, cu 759 de puncte cu detectarea fazei și 425 de puncte de focalizare automată cu detectarea contrastului

Tip de senzor
Senzor CMOS Exmor RS full frame de 35 mm (35,9 x 24 mm)
Număr de pixeli (efectivi)
Aprox. 50,1 megapixeli
Sensibilitate ISO (indice de expunere recomandat)
Imagini statice: ISO 100-32000 (se pot seta valori ISO de la ISO 50 până la ISO 102400 ca interval ISO extins), AUTOMAT (ISO 100-12800, limită superioară și inferioară selectabilă), Filme: Echivalent ISO 100-32000, AUTOMAT (ISO 100-12800, limite inferioară și superioară selectabile)
Durată de utilizare a bateriei (imagini statice)
Aprox. 430 de fotografii (vizor)/aprox. 530 de fotografii (monitor LCD) (standard CIPA)
Tip de vizor
Vizor electronic (color), de 1,6 cm (tip 0.64)
Tip monitor
Tip TFT de 7,5 cm (tip 3.0)
Compania Sony este decisă nu doar să ofere produse, servicii și conținut care se concretizează printr-o experiență interesantă, dar și să depună eforturi pentru a-și atinge scopul de a avea impact zero asupra mediului înconjurător ca urmare a desfășurării activităților sale Aflați mai multe despre Sony și mediul înconjurător

Recenzii şi premii

Opiniile utilizatorilor