E PZ 10-20mm F4 G

Specificaţii şi funcţii complete

SELP1020G

Preț recomandat

4.199,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
APS-C
Distanță focală (mm)
10-20
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
15-30
Grupuri/elemente de obiectiv
8-11
Unghi de vizualizare (APS-C)
109°-70°
Diafragmă maximă (F)
4
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
7
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,20 m (AF), Unghi larg: 0,13 m/Teleobiectiv: 0,17 m (MF) ((0,66 ft (AF), Unghi larg: 0,43 ft/Teleobiectiv: 0,56 ft (MF))
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,14 (focalizare automată), 0,18 (focalizare manuală)
Diametru filtru (mm)
62
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Sistem zoom
Electric
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
În formă de petală, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
69,8 x 55,0 mm (2 3/4 x 2 1/4 inci)
Greutate
178 g (6,3 oz.)

Ce este în cutie

  • Parasolar (model): ALC-SH169; Capac frontal obiectiv: ALC-F62S; Capac spate obiectiv: ALC-R1EM; Carcasă:-
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu o persoană care ține E PZ 10-20mm F4 G, ilustrând că obiectivul este suficient de mic pentru a i se potrivi în mână

Zoom motorizat compact, expresiv 10-20 mm F4

La doar 178 g, acesta este cel mai mic și mai ușor obiectiv superangular cu zoom motorizat 10-20 mm (echivalent Full Frame 35 mm: 15-30 mm) pentru camere APS-C, oferind mobilitate de top, precum și manevrare și control excepționale. O diafragmă maximă constantă F4 permite utilizarea unor timpi de expunere practici, chiar și când fotografiați în lumină scăzută.

Imagine cu mai multe persoane care încap în cadru chiar și într-un selfie

Imagini dinamic superangulare

Distanța focală de 10 mm (echivalent Full Frame 35 mm: 15 mm) la setarea de unghi larg a zoomului asigură unghiuri de vizualizare extrem de largi. Acest obiectiv versatil poate crea imagini dinamice, impresionante grație perspectivelor unice, separând elegant subiectul de fundal și scoțând în evidență distanța și viteza în filme.

Imagine cu interiorul unei clădiri, cu detalii de înaltă definiție

Rezoluție excelentă de obiectiv G

Trei elemente asferice elimină eficient curbura câmpului și efectul de astigmatism, care pot crea probleme în cazul obiectivelor superangulare, în timp ce un element asferic ED (dispersie extrem de scăzută) contribuie la rezoluție ridicată în întreaga imagine și pe întregul intervalul de zoom, de la 10 la 20 mm (echivalent Full Frame 35 mm: de la 15 la 30 mm).

Aflați mai multe despre obiectivul asferic ED

Imagine cu lumina soarelui filtrată printre copaci, cu aberația cromatică eliminată

Optică de calitate cu aberație minimă

Acest obiectiv remarcabil de compact include un element asferic ED (dispersie extrem de scăzută) și două elemente de sticlă ED care atenuează aberația cromatică în întreaga imagine, asigurând culoare naturală și contrast ridicat fără distorsiune a culorilor spre alb.

Aflați mai multe despre obiectivul asferic ED

Imagine prim-plan realizată cu E PZ 10-20mm F4 G, cu focalizare clară pe un obiect aflat în prim-plan, care devine neclar spre fundal

Performanță extraordinară pentru prim-planuri

Utilizarea elementelor asferice într-un design optic avansat asigură performanță excelentă și pentru prim-planuri în întregul interval de zoom al obiectivului. Distanța minimă de focalizare este 0,2 m, cu factor de mărire maxim de 0,14x, în timp ce distanța minimă de focalizare manuală este 0,13-0,17 m, cu factor de mărire de maxim 0,18x.

Aflați mai multe despre obiectivul asferic ED

Vedere frontală a obiectivului cu zoom motorizat

Nou sistem de zoom motorizat receptiv

Cu noul sistem electronic de zoom motorizat, rotirea inelului de zoom modifică setarea de zoom, pentru a înregistra cu fidelitate intenția creatorului. Schimbările precise ale unghiului de vizualizare pot fi realizate și reproduse după nevoie, oferind și mai multă libertate de exprimare vizuală.

Aflați mai multe despre zoomul electric

Imagine cu o femeie care înregistrează un vlog în timp ce operează funcția de control a zoomului utilizând mânerul

Expresivitate cu zoom motorizat controlat prin manetă

O manetă de zoom cu viteză de zoom variabilă continuă facilitează obținerea unui zoom super lent, la viteză constantă și alte operațiuni dificile cu zoom manual. Zoomul motorizat minimizează tremurul camerei, care poate apărea când utilizați un inel de zoom, astfel încât chiar și cei care filmează pe cont propriu să obțină imagini stabile, cursive.

Aflați mai multe despre zoomul electric

Imagine cu o femeie care înregistrează un vlog în timp ce operează funcția de control a zoomului utilizând mânerul

Zoom cu telecomandă

În plus față de comenzile de zoom încorporate în obiectiv, zoomul poate fi controlat cu ajutorul butoanelor asociabile sau al comenzilor de pe camerele, mânerele ori telecomenzile compatibile pentru utilizare confortabilă, versatilă într-o varietate de situații.

Aflați mai multe despre zoomul electric

Imagine cu E PZ 10-20mm F4 G atașat la o cameră pe un stabilizator cu articulație, cu întreaga construcție bine echilibrată pentru că lungimea obiectivului nu se modifică

Zoom și focalizare interne pentru manevrare excepțională

Grație mecanismelor interne de zoom și focalizare, obiectivul nu își schimbă dimensiunea la zoom sau focalizare. Modificarea centrului de greutate al obiectivului este minimă, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru vlogging stabil și înregistrare de filme de pe stabilizator cu articulație.

Aflați mai multe despre focalizarea internă

Imagine cu o femeie în picioare, care ilustrează adâncimea câmpului

Conceput pentru imagini cinematografice sofisticate

Tehnologia avansată a obiectivului reduce tremurul de focalizare și modificarea axei în timpul zoomului pentru imagini de înaltă calitate cu ușurință. De asemenea, obiectivul acceptă funcția de compensare a tremurului de focalizare disponibilă în corpurile de camere compatibile din seria α, reducând și mai mult modificarea nedorită a unghiului de vizualizare în timpul focalizării, pentru înregistrare video cursivă, de înaltă calitate.

Aflați mai multe despre SMO

Ilustrație cu produsul, care prezintă reglarea inelului de focalizare și un simbol săgeată

Răspuns liniar MF

Cu focalizarea manuală cu răspuns liniar, inelul de focalizare răspunde direct și liniar la controlul subtil la focalizare manuală. Rotirea inelului de focalizare se traduce direct într-o modificare a focalizării în aceeași măsură, astfel încât controlul se realizează imediat și cu suficientă precizie pentru a permite schimbarea planului focal în timpul înregistrării.

Aflați mai multe despre focalizarea manuală cu răspuns liniar

Ilustrație care prezintă construcția liniară cu două motoare a sistemului de focalizare automată

Focalizare automată extraordinară pentru imagini statice și filme 

Două motoare liniare asigură focalizare automată rapidă, silențioasă, cu vibrații scăzute, pentru urmărire cursivă a subiectului când înregistrați filme la rată de cadre ridicată și urmărire de încredere a subiecților în mișcare rapidă când fotografiați continuu, la viteză ridicată. Focalizarea este importantă în special când înregistrați filme 4K sau 8K, iar acest obiectiv face față cu brio.

Aflați mai multe despre motorul liniar

Imagine cu produsul, care prezintă inelul de focalizare, inelul de zoom și maneta de zoom

Control extraordinar într-un obiectiv compact

Cu un design remarcabil de compact, acest obiectiv dispune de un inel de focalizare, un inel de zoom și o manetă de zoom care îmbunătățesc controlul și versatilitatea atât pentru filme, cât și pentru imagini statice. Inelele de focalizare și zoom, aflate unul lângă celălalt, sunt construite în trepte pentru a putea fi deosebite cu ușurință și utilizate tactil, în timp ce priviți monitorul. [1] Inel focalizare [2] Inel zoom [3] Manetă zoom

Imagine cu produsul, care prezintă amplasarea butonului de menținere a focalizării pe obiectiv

Buton particularizat de menținere a focalizării

Un buton de menținere a focalizării, care poate fi personalizat permite accesul rapid și controlul confortabil în aproape orice situație de fotografiere. Puteți asocia alte funcții butonului de menținere a focalizării din meniurile de pe corpul camerei.

Aflați mai multe despre butonul de menținere a focalizării

Imagine cu produsul, care prezintă amplasarea comutatorului pentru modul de focalizare pe obiectiv

Comutator mod de focalizare pentru comutare rapidă AF/MF

Un comutator pentru modul de focalizare aflat pe obiectiv permite comutarea facilă între focalizarea automată și cea manuală, pentru a vă adapta condițiilor de fotografiere.

Imagine cu produsul, care ilustrează rezistența la praf și la umezeală a obiectivului

Design rezistent la praf şi la umezeală

Designul rezistent la praf și umiditate asigură fiabilitate suplimentară pentru utilizarea în exterior, în condiții dificile.

Aflați mai multe despre designul rezistent la praf și la umezeală