FE 70-200MM F2.8 GM OSS II

Specificaţii şi funcţii complete

SEL70200GM2

Preț recomandat

14.499,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
70-200
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
105-300
Grupuri/elemente de obiectiv
14-17
Unghi de vizualizare (35 mm)
34°-12°30
Unghi de vizualizare (APS-C)
23゚-8゚
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,4-0,82 m (1,32-2,69 ft)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,3
Diametru filtru (mm)
77
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
Stabilizare optică SteadyShot
Sistem zoom
Manuală
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
SEL14TC
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
SEL20TC
Tipul parasolarului
Formă rotundă, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
88 x 200 mm (3-1/2 x 7-7/8 in)
Greutate
1.045 g (36,9 oz.) (fără montura de trepied)

Ce este în cutie

  • Parasolar (model): ALC-SH167
  • Capac faţă pentru obiectiv: ALC-F77S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Geantă moale
  • Suport de trepied
Placeholder

Caracteristici

Peisaj forestier

Element XA pentru rezoluție uluitoare

Rezoluția superioară G Master este obținută pe întregul interval de zoom, de la 70 mm la 200 mm, la toate distanțele de focalizare. Două elemente de obiectiv asferice, dintre care unul de tip XA (asferic extrem) fabricat cu o precizie a suprafeței de 0,01 microni, controlează în mod eficient aberația legată de distanță, astfel încât este asigurată o rezoluție remarcabilă pe întreaga zonă a imaginii.

Aflați mai multe despre obiectivele XA

Imagine exemplificativă cu o șosea între dealuri

Cu control al aberațiilor, pentru imagini superbe

Cele două elemente sferice care utilizează sticlă ED (dispersie extrem de scăzută) plus alte două care utilizează sticlă Super ED reduc semnificativ aberația cromatică pentru o reproducere clară, fără pierderi de culoare. Este utilizat inclusiv un element asferic ED, care suprimă simultan aberațiile cromatice și sferice, adică probleme întâlnite frecvent în cazul teleobiectivelor.

Aflați mai multe despre sticla Super ED și cea ED

Prim-plan cu o floare

Performanță excelentă de prim-plan

Acest obiectiv oferă performanțe excelente de prim-plan pentru zoom. Focalizarea minimă este de 0,4 metri (1,32 ft) la 70 mm și de 0,82 metri (2,69 ft) la 200 mm. Mărirea maximă este de 0,3x. Un bokeh profund la F2.8 adaugă o capacitate de prim-plan foarte expresivă. Focalizarea flexibilă asigură o claritate perfectă chiar și la distanța minimă de focalizare, în timp ce focalizarea interioară facilitează apropierea.

Imagine de pe malul unui lac la apus de soare

Strat de acoperire Nano AR II pentru claritate maximă

Stratul de acoperire Nano AR II asigură o acoperire antireflexie uniformă pe suprafețele lentilelor, reducând în mod eficient efectul de pete albe și de reflexii parazite. De asemenea, designul optic al obiectivului suprimă în mod eficient reflexiile interne care pot reduce claritatea atunci când fotografiați peisaje sau scene din sport.

Aflați mai multe despre Nano AR II

Ochiul drept al unei persoane privind în față

Bokeh uluitor, specific obiectivului G Master

Un element XA fabricat cu o precizie a suprafeței de 0,01 microni suprimă efectul „bokeh inel de ceapă”, în timp ce controlul precis al aberației sferice sporește calitatea bokeh-ului. Elementele sferice din sticlă ED (cu dispersie foarte redusă) și sticlă Super ED plus un element asferic ED minimizează în mod eficient pierderile de culoare, rezultând un bokeh frumos, fără culori nefirești.

Aflați mai multe despre obiectivele XA

Imagine cu viță-de-vie

Unitate nouă de diafragmă, de înaltă performanță

Chiar și unitatea diafragmei din acest obiectiv a fost reglată fin pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate specifice G Master. O unitate de diafragmă cu 11 lamele nou dezvoltată, care rămâne aproape perfect circulară de la larg deschis până la reducerea cu două trepte, facilitează obținerea unui bokeh circular cu aspect natural pe care utilizatorii îl așteaptă de la un design G Master.

Aflați mai multe despre diafragma circulară 

Imagine cu motoare liniare XD

Focalizare automată rapidă şi precisă

Acest obiectiv funcționează cu corpurile din seria α pentru a focaliza în mod fiabil și a urmări fără probleme chiar și subiecții care se mișcă rapid. Patru motoare liniare XD de mare putere și o tehnologie de control avansată oferă o focalizare automată de până la 4 ori mai rapidă decât SEL70200GM. Capacitatea de urmărire a focalizării în timpul zoomului este îmbunătățită cu aproximativ 30% în comparație cu SEL70200GM.

Aflați mai multe despre motoarele liniare XD

Imagine cu două teleconvertoare

Teleconvertoare de înaltă performanță

Teleconvertoarele opționale de înaltă performanță cu factori de mărire 1,4x și 2,0x extind distanța focală a obiectivului până la maximum 400 mm (600 mm pe un corp APS-C) la F5.6. Calitatea deplină specifică G Master este menținută atunci când sunt utilizate teleconvertoarele. Diafragma maximă cu teleconvertoarele de 1,4x și 2,0x este de F4 și, respectiv, de F5,6.

Imagine cu o cameră fixată pe un monopied

Conceput pentru imagini cinematografice rafinate

Cea mai recentă tehnologie de proiectare a obiectivelor reduce efectul „Focus breathing”, deplasarea focalizării la zoom și deplasarea axei la zoom. Motoarele liniare XD și o unitate de acționare a diafragmei nou dezvoltată contribuie, de asemenea, la funcționarea silențioasă, reducând considerabil zgomotul și vibrațiile care pot interfera cu înregistrarea de filme.

Imagine de produs care ilustrează poziția comutatorului de activare/dezactivare a cuplării pe obiectiv

Control manual flexibil al filmării

Inelele de control separate pentru focalizare, zoom și diafragmă permit operarea manuală precisă în situațiile de filmare. Inelul de diafragmă are un comutator de activare/dezactivare cu clic care permite activarea treptelor comutatorului cu clic pentru diafragmă pentru un feedback tactil la realizarea de fotografii sau dezactivarea acestora pentru un control lin și silențios al diafragmei la filmare.

Aflați mai multe despre cuplarea treptelor I/A

Fotograf fotografiind un meci de volei pe plajă

Cel mai ușor din lume, pentru manevrabilitate superioară

Acest obiectiv unic oferă o calitate optică și focalizare automată remarcabile în cel mai ușor obiectiv cu zoom F2.8 70-200 mm din lume. Motoarele liniare XD și componentele din aliaj de magneziu ale monturii obiectivului au ca rezultat o greutate totală de doar 1.045 de grame (36,9 oz), cu aproximativ 29% mai mică decât a modelului anterior. Designul avansat îmbunătățește echilibrul general și manevrabilitatea.

Aflați mai multe despre zoomul intern

Imagine cu GM OSS II, FE 70-200 mm, F2,8

Dispozitivul Iris Lock previne schimbările nedorite de expunere

Comutatorul Iris Lock previne modificările nedorite ale expunerii în timpul fotografierii. Atunci când este blocată, diafragma este fie blocată în poziția [A], fie poate fi rotită între oricare dintre setările manuale de la F2.8 la F22. Atunci când este deblocat, inelul de diafragmă poate fi rotit între [A] și oricare dintre setările manuale fără limitare.

Mai multe despre blocarea I/A

Combinație de imagini cu produsul, pentru a afișa pozițiile irisului cu clic, inelului de focalizare și blocării irisului

Comutatorul Full-time DMF este compatibil cu focalizarea exactă

Când comutatorul Full-time DMF este în poziția ON, focalizarea manuală este activată automat când este acționat inelul de focalizare, chiar și în modul AF-C. Acest lucru permite corecția rapidă atunci când focalizarea automată vizează un subiect greșit și este o modalitate excelentă de a regla fin focalizarea după focalizarea automată inițială. Poziția comutatorului Full-time DMF nu este afectată de setările comutatorului de limitare a intervalului de focalizare.

Imagine de produs care ilustrează rotirea inelului de focalizare cu simbolul săgeată

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Datorită focalizării manuale cu răspuns liniar, inelul de focalizare răspunde direct și liniar la controlul subtil atunci când se focalizează manual la fotografiere sau filmare. Rotirea inelului de focalizare se traduce direct printr-o schimbare corespunzătoare a focalizării, astfel încât controlul se simte imediat și este precis la fotografiere și filmare. 

Aflați mai multe despre focalizarea manuală cu răspuns liniar

Imagine cu produsul care arată poziția comutatoarelor OSS de pe obiectiv

Stabilizare optică a imaginii în MODE 3

Stabilizarea optică a imaginii încorporată facilitează fotografierea unor imagini clare din mână. Stabilizarea MODE 2 este optimizată pentru fotografii panoramice, în timp ce MODE 3 pune accentul pe stabilitatea încadrării atunci când fotografiați mișcări dinamice și imprevizibile. Stabilizarea imaginii pe 5 axe devine disponibilă atunci când obiectivul este montat pe un corp α care dispune de stabilizare internă a imaginii.

Aflați mai multe despre OSS, modul OSS

Imagine cu produsul care arată poziția butonului de menținere a focalizării de pe obiectiv

Trei butoane personalizabile de menţinere a focalizării

Trei butoane personalizabile de menținere a focalizării sunt dispuse la o distanță de 90° unele de altele pentru acces simplu și control confortabil la fotografierea în orientare orizontală sau verticală și din aproape orice unghi. O funcție poate fi atribuită butoanelor de menținere a focalizării din meniurile de pe corpul camerei.

Aflați mai multe despre butonul de menținere a focalizării

Imagine cu produsul care arată poziția limitatorului pentru intervalul de focalizare de pe obiectiv

Limitator pentru intervalul de focalizare

Un comutator de limitare a intervalului de focalizare (FULL/∞ ~ 3m) face posibilă limitarea funcționării focalizării automate la un interval prestabilit pentru a maximiza viteza acesteia și a preveni focalizarea pe obiecte nedorite.

Aflați mai multe despre limitatorul pentru intervalul de focalizare

Imagine cu GM OSS II, FE 70-200 mm, F2,8

Design rezistent la praf și la umezeală

Rezistența la praf și umiditate este îmbunătățită considerabil în comparație cu modelul anterior. Toate îmbinările sunt sigilate, butoanele și comutatoarele au garnituri de cauciuc siliconat, iar un inel de cauciuc sigilează montura pentru obiectiv. Mecanismul de zoom intern are rezistență sporită la praf și umiditate, menținând în același timp o lungime constantă a monturii obiectivului.

Aflați mai multe despre designul rezistent la praf și la umezeală

Imagine cu produsul care arată suprafața elementului obiectiv

Strat de fluorină pe elementul frontal

Elementul de obiectiv frontal este acoperit cu un strat de fluorină care respinge apa, uleiul și alți contaminanți, facilitând totodată ștergerea oricăror contaminanți sau amprente care se fixează pe suprafața obiectivului.

Aflați mai multe despre stratul de acoperire cu fluor

Imagine cu produsul care arată parasolarul pentru obiectiv

Design nou al parasolarului pentru obiectiv

Parasolarul pentru obiectiv furnizat are o deschidere care permite utilizarea convenabilă a filtrelor de polarizare circulară sau a filtrelor ND variabile. De asemenea, are un interior capitonat care este foarte eficient în prevenirea reflexiilor nedorite. Cauciucul de silicon este utilizat pe marginea circulară din față a parasolarului pentru a spori nivelul general de utilizabilitate.

Imagine cu produsul care arată poziția monturii pentru trepied

Montură detaşabilă pentru trepied

O montură detaşabilă pentru trepied permite cuplarea sau decuplarea rapidă de pe trepied, astfel încât utilizatorul să poată trece rapid de la fotografierea de pe trepied la cea din mână. Montura se poate scoate, pentru comoditate la transport şi depozitare. Un mecanism de blocare previne decuplarea accidentală.