FE de 40 MM la F2,5 G

Specificaţii şi funcţii complete

SEL40F25G

Preț recomandat

3.389,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
40
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
60
Grupuri/elemente de obiectiv
9-9
Unghi de vizualizare (35 mm)
57
Unghi de vizualizare (APS-C)
39
Diafragmă maximă (F)
2,5
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
7
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,28 m (focalizare automată), 0,25 m (focalizare manuală) (0,92 ft (focalizare automată), 0,82 ft (focalizare manuală))
Raport maxim al factorului de mărire (x)
x 0,2 (focalizare automată), x 0,23 (focalizare manuală)
Diametru filtru (mm)
49
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
Tip capac

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
68 x 45 mm (2-3/4 x 1-13/16 inchi)
Greutate
173 g (6,2 oz)

Ce este în cutie

  • Parasolar (model): ALC-SH166
  • Capac față pentru obiectiv: ALC-F49S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu o plantă colorată

Obiectiv cu distanță focală fixă standard și compact, cu construcție superbă

Acest obiectiv cu distanță focală fixă standard are calitatea ridicată a imaginii și efectul bokeh superb ale obiectivului G Lens într-un design compact. Ușor de transportat, este ideal pentru realizarea de instantanee pentru portrete și fotografii urbane. Focalizarea automată rapidă, precisă și silențioasă este ideală pentru imagini și filme, asigurând captura momentelor esențiale.

Imagine de produs care prezintă trei obiective aproape identice

Un set potrivit de obiective portabile cu distanță focală fixă

Acesta este unul dintre obiectivele noastre cu distanță focală fixă G Lens (comercializate separat), care oferă diverse distanțe focale, dar își păstrează aspectul extern, diametrul filtrului de 49 mm, designul compact și aspectul. Sunt suficient de compacte pentru a putea fi transportate toate trei, astfel că sunteți gata pentru cadre extraordinare în diverse scene și cu diverși subiecți, iar greutatea similară facilitează reechilibrarea suportului cardanic. 

Imagine de produs care ilustrează finisajul metalic exterior al obiectivului

Design metalic intuitiv și sistem optic clar

Finisajul de metal (aluminiu) al corpului obiectivului și al parasolarului, plus marcajele de diafragmă și de distanță focală scot în evidență calitatea superbă a construcției. Designul ultracompact cu greutate redusă, calitatea ridicată a imaginii obiectivului G Lens, inelul pentru diafragmă și focalizarea manuală cu răspuns liniar asigură o operabilitate intuitivă care face ca înregistrarea să fie o reală plăcere.

Imagine cu o persoană care stă în picioare, ținând o cameră în mână

Greutate redusă, pentru transport și fotografiere constante

Designul sistemului mecanic profită la maximum de sistemul optic de vârf, cu o dispunere eficientă a trei elemente asferice de obiectiv, precum și spatele cu flanșă scurtă, tipic camerelor mirrorless, pentru o construcție compactă uimitoare și o greutate de numai 173 g (6,2 oz). Obiectivul este ideal pentru realizarea de instantanee în oraș sau înregistrare de filme cu un suport cardanic. Mobilitatea este asigurată de designul compact care se potrivește atât corpurilor full-frame, cât și APS-C.

Portret al unei femei

Efect bokeh natural și superb

Este furnizată o diafragmă circulară cu 7 lame, cu control precis al aberației sferice care afectează efectul bokeh, ceea ce are drept rezultat un efect bokeh natural și superb al obiectivului G Lens.

Aflați mai multe despre diafragma circulară

Portret al unei persoane, realizat cu Focalizare automată pe ochi

Două motoare liniare pentru focalizare automată rapidă, precisă și silențioasă

Două motoare liniare asigură focalizare automată rapidă și precisă cu performanță de urmărire superbă, care maximizează performanța corpului camerei pentru a surprinde momentele decisive în instantanee stradale, schimbările de expresie din portrete etc. Focalizarea automată rapidă, precisă și silențioasă cu performanță de urmărire superb este ideală pentru realizarea de filme, precum și de imagini.

Aflați mai multe despre motorul liniar

Imagine cu o plantă colorată

Performanță excelentă de prim-plan

O distanță de focalizare minimă de 28 cm (0,92 ft) (focalizare automată)/25 cm (0,82 ft) (focalizare manuală) oferă o performanță excelentă de prim-plan. Obiectivul este util în numeroase situații precum fotografiile de prim-plan cu flori sau obiecte mici pe care le puteți găsi prin oraș, cu fundal neclar pentru a face ca subiectul să iasă în evidență.

Imagine de produs care ilustrează capacul pentru obiectiv introdus în partea superioară a parasolarului pentru obiectiv

Capacul și filtrul se potrivesc și pe parasolar

Diametrul parasolarului filetat este egal cu diametrul filtrului obiectivului (49 mm), ceea ce permite atașarea aceluiași capac și filtru atât la parasolar, cât și la montura obiectivului, pentru un confort suplimentar.

Imagine combinată de produs care ilustrează construcția rezistentă la praf și la umezeală și finisajul metalic exterior al obiectivului

Finisaj metalic și rezistență la praf/umezeală

Finisajul exterior de metal (aluminiu) al corpului obiectivului și al parasolarului contribuie la fiabilitate prin rezistență și durabilitate crescute. De asemenea, designul este rezistent la praf și la umezeală, oferind fiabilitate în medii de fotografiere dificile în exterior.

Aflați mai multe despre designul rezistent la praf și la umezeală

Imagine de produs care ilustrează poziția butonului de menținere a focalizării pe obiectiv

Buton personalizat de menţinere a focalizării

Butonul de menținere a focalizării este particularizabil din meniul camerei și i se poate atribui o funcție preferată de utilizator. De exemplu, dacă este atribuită funcția Focalizare automată pe ochi, care urmărește automat ochii umani, degetele de la mâna dreaptă care țin camera pot rămâne fixe în timp ce degetul mare stâng operează funcția Focalizare automată pe ochi, pentru o fixare mai stabilă.

Aflați mai multe despre butonul de menținere a focalizării

Imagine de produs care ilustrează rotirea inelului de focalizare cu simbolul săgeată

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Focalizarea manuală cu răspuns liniar oferă răspuns direct la reglajele subtile ale inelului de focalizare atunci când se focalizează manual. Rotirea inelului se traduce liniar într-o modificare corespunzătoare a focalizării precum un control mecanic, reflectând direct intenția fotografului și permițând reglaje delicate ale focalizării.

Aflați mai multe despre focalizarea manuală cu răspuns liniar

Imagine de produs care ilustrează poziția comutatorului de activare/dezactivare a cuplării pe obiectiv

Posibilitatea dezactivării cuplării treptelor pe inelul pentru diafragmă

Inelul pentru diafragmă asigură operarea imediată de care au nevoie profesioniștii pentru imagini și înregistrare de filme. Cuplarea treptelor poate fi activată pentru feedback tactil la realizarea imaginilor sau dezactivată pentru a elimina cuplarea la înregistrarea de filme, pentru reglaje cursive și naturale ale diafragmei în combinație cu motoarele liniare silențioase. Aceasta este ideală pentru situații care impun liniște, precum înregistrarea de filme pe scenă.

Aflați mai multe despre comutatorul cu clic pentru diafragmă/diafragmă tip iris

Imagine de produs care ilustrează poziția comutatorului Mod focalizare pe obiectiv

Comutare ușoară între focalizarea manuală și cea automată

"Comutatorul pentru modul de focalizare" acceptă înregistrare comodă prin activarea comutării instantanee între focalizarea automată și cea manuală, în funcție de condițiile de fotografiere.

Acceptă o varietate de filtre

Diametrul parasolarului filetat este egal cu diametrul filtrului obiectivului (49 mm), ceea ce permite atașarea aceluiași capac și filtru atât la parasolar, cât și la montura obiectivului.  Grație sistemului intern de focalizare, elementul de obiectiv frontal nu se rotește, ceea ce permite atașarea unor filtre de polarizare circulare pentru peisaje, filtrelor ND pentru filme etc., ceea ce dă utilizatorului control creativ suplimentar.

Imagine de produs cu corpul camerei atașat

Echivalență cu 60 mm pe corpuri APS-C

Acest obiectiv se echilibrează bine și pe corpurile APS-C, oferind o distanță focală în unghi larg de 60 mm (echivalentă cu formatul full-frame de 35 mm), utilă pentru fotografiere în diverse scenarii, de la instantanee urbane la portrete.

Imagine de produs care ilustrează fotografierea cu obiectivul montat pe un suport cardanic

Focalizare internă pentru înregistrare comodă de filme

Designul sistemului intern de focalizare menține constantă lungimea obiectivului în timpul focalizării, ceea ce permite înregistrarea facilă de filme cu un suport cardanic sau un mâner atașat.

Aflați mai multe despre focalizarea internă