GM OSS cu FE 400 MM, F2,8

Specificaţii şi funcţii complete

SEL400F28GM

Preț recomandat

59.400,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
400
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
600
Grupuri/elemente de obiectiv
17-23 *Inclusiv un filtru
Unghi de vizualizare (35 mm)
6°10'
Unghi de vizualizare (APS-C)
4°10'
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
2,7 m
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,16
Diametru filtru (mm)
40,5 (detașabil)
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
Stabilizare optică SteadyShot
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
SEL14TC
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
SEL20TC
Tipul parasolarului
Formă rotundă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
158,1 x 359 mm
Greutate
2.895 g

Ce este în cutie

  • Capac (model): ALC-SH155
  • Capac față pentru obiectiv: inclus
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Geantă rigidă
  • Şnur pentru obiectiv
  • Șnur pentru carcasă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Super teleobiectiv G Master inovator, F2,8

Cele mai avansate tehnologii pentru obiectivele Sony au fost aplicate fără întrerupere pentru a se obține acest super teleobiectiv cu diafragmă largă, care oferă o viteză extraordinară, o rezoluție excepțională G Master și un efect bokeh minunat, dublate de control profesional și fiabilitate. În plus, SEL400F28GM este un super teleobiectiv cu greutate remarcabil de redusă, care oferă o libertate de fotografiere fără egal cu aparatul ținut în mână.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Motorul liniar XD (extrem de dinamic) este o componentă nou dezvoltată care oferă o focalizare automată extrem de rapidă, precisă și silențioasă

Motoarele liniare XD folosite în obiectivul SEL400F28GM au fost dezvoltate recent pentru a oferi o forță și o eficiență mai mari decât tipurile convenționale, pentru a profita la maximum de viteza din ce în ce mai mare a corpurilor actuale și viitoare ale camerelor. Designul liniar al motoarelor și dispunerea componentelor au fost revizuite cu atenție pentru a se obține o forță semnificativ mai mare. Două dintre aceste motoare noi sunt utilizate în obiectivul SEL400F28GM, obținându-se o îmbunătățire de până la 5 ori în ceea ce privește performanța de urmărire a unui subiect în mișcare. Acest lucru înseamnă că se poate atinge viteza maximă de care sunt capabile corpurile avansate ale camerelor, pentru a captura imagini perfecte ale celor mai dinamice subiecte în sporturi sau în viața sălbatică. Motoarele XD sunt optimizate prin noi algoritmi dezvoltați special pentru ele, îmbunătățind în mod considerabil răspunsul motoarelor la semnalele de control și minimizând latența și instabilitatea care pot apărea atunci când se folosește un grup de lentile de focalizare cu diafragmă largă, pentru o funcționare silențioasă și cu vibrații reduse. 

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Rezoluție extraordinară G Master

Toate obiectivele care poartă marca G Master sunt proiectate pentru a oferi standarde extrem de ridicate, asigurând menținerea unui contrast deosebit la frecvențe spațiale înalte, până la marginile imaginii. Designul optic include trei elemente de fluorină care ajută la minimizarea aberației cromatice axiale, care poate reprezenta o problemă la obiectivele cu diafragmă largă, precum și la minimizarea aberației cromatice laterale, care poate reduce rezoluția spre periferia imaginii. Difuzia cromatică este suprimată în mod eficient, permițându-se reproducerea clară a celor mai fine detalii ale subiectului.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Efect bokeh natural, frumos, cu obiectivele G Master

În plus față de controlul atent al aberației sferice în etapa de proiectare, fiecare obiectiv este testat individual și ajustat în timpul fabricației pentru a permite obținerea celei mai bune calități a efectului bokeh. Un mecanism cu diafragmă circulară cu 11 lamele contribuie, de asemenea, la obținerea unui efect bokeh circular fin. Obiectivul SEL400F28GM permite utilizarea unei profunzimi înguste a câmpului, realizabile cu un obiectiv de 400 mm, F2,8, pentru a crea imagini cu fundaluri profunde, luxuriante, defocalizate.

Aflați mai multe

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Sunt acceptate teleconvertoarele de 1,4x și 2,0x, cu performanțe ridicate de generare a imaginilor și de focalizare automată

Sunt acceptate teleconvertoarele opționale de înaltă performanță, de 1,4x și 2,0x, care oferă o lungime focală de până la 800 mm (echivalent cu 1.200 mm pe corpurile APS-C), cu o apertură maximă de F5,6. Performanțele remarcabile de fotografiere și funcționarea rapidă și precisă a focalizării automate sunt menținute atunci când se utilizează oricare dintre aceste excelente teleconvertoare, asigurându-se o calitate superioară a imaginii cu obiectivele G Master.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Rezistență excelentă la apariția petelor albe, pentru o claritate ridicată și un contrast deosebit

Învelișul original Nano AR de la Sony este aplicat pe suprafețele interioare ale obiectivului pentru a suprima în mod eficient reflexiile care pot duce la apariția unor pete albe și a unor reflexii parazite, îmbunătățind semnificativ claritatea imaginii și contrastul. (1. Strat antireflexie Nano/2. Sticlă/3. Lumină transmisă)

Aflați mai multe

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Greutate remarcabil de redusă de doar 2.895 de grame (102,2 uncii)

În spatele greutății remarcabile a acestui fin obiectiv se află un design optic inovator, care include trei elemente de fluorină și prin care se reduce numărul de elemente dispuse în partea din față a cilindrului obiectivului. Un alt factor de reducere a greutății este utilizarea în cilindru a unor componentelor durabile, din aliaj de magneziu. Obiectivul SEL400F28GM are doar 2.895 de grame, oferind portabilitate și manevrabilitate, caracteristici pe care fotografii activi le vor aprecia. Testele repetate efectuate pe teren și evaluarea de către fotografii profesioniști au condus la un design ușor în partea față, reducând astfel cu până la aproximativ 50% momentul de inerție care rezistă rotației, în comparație cu obiectivul SAL500F40G. Panoramarea mai rapidă și mai precisă este asigurată indiferent dacă fotografiați manual sau cu un monopod. 

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Designul rezistent la praf și umiditate asigură fiabilitate în medii extreme

Designul rezistent la praf și umiditate asigură fiabilitatea necesară pentru utilizarea în exterior, în condiții extreme.

Aflați mai multe

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Utilizare liberă a aliajului de magneziu

Un aliaj de magneziu durabil se folosește nu numai pentru exteriorul cilindrului obiectivului, ci și pentru suportul de montare a trepiedului, dar și pentru componentele interioare ale cilindrului. Acesta asigură durabilitatea de care au nevoie profesioniștii și ajută în același timp la reducerea greutății totale.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Strat de fluorină pe elementul frontal

Elementul frontal al obiectivului are un strat de fluorină care previne lipirea murdăriei și a amprentelor, simplificând totodată ștergerea murdăriei și a amprentelor dacă acestea se atașează de suprafața lentilei.

Aflați mai multe

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Parasolar pentru obiectiv puternic și ușor, din fibră de carbon

Parasolarul pentru obiectiv este fabricat din fibră de carbon puternică și ușoară, cu sistem interior de blocare pentru un control optim al luminii.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Rezistență și fiabilitate crescute pentru sistemul de montare

Numărul de șuruburi de fixare a sistemului de montate a fost mărit pentru a se asigura o rigiditate și o durabilitate maxime, care vor face față cu ușurință utilizării profesionale.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Este furnizată o carcasă dură specială

Pentru a proteja obiectivul împotriva șocurilor și a vibrațiilor în timpul transportului, este furnizată o carcasă dură specială.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

DMF cu durată completă

Când comutatorul FULL TIME DMF este activat, focalizarea manuală este activată imediat prin simpla rotire a inelului de focalizare, chiar și în timpul fotografierii în modul AF-C. Dacă funcția de focalizare automată determină schimbarea focalizării la un alt subiect în timpul fotografierii, inelul de focalizare poate fi utilizat pentru a readuce rapid focalizarea la subiectul dorit. În situațiile în care utilizatorul dorește să regleze manual focalizarea după focalizarea automată inițială, declanșatorul corpului poate fi dezactivat, iar funcția de focalizare automată poate fi atribuită unui alt buton, ceea ce simplifică utilizarea inelului de focalizare pentru focalizarea finală, după obținerea focalizării automate inițiale. Capacitatea de a comuta instantaneu la focalizarea manuală poate fi, de asemenea, utilă atunci când este necesar să se focalizeze dincolo de o limită stabilită pentru intervalului de focalizare.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Stabilizare optică încorporată cu noua setare Mode 3

Stabilizarea optică a imaginii este încorporată, simplificând surprinderea de imagini clare în cazul fotografierii manuale. În plus față de setarea Mode 2 care este prevăzută pentru fotografii panoramice, obiectivul SEL400F28GM oferă o nouă setare Mode 3, cu un algoritm avansat care asigură o încadrare mai ușoară atunci când se urmăresc subiecte în mișcare. Mode 3 asigură o stabilizare optimă pentru urmărirea și fotografierea acțiunilor sportive dinamice și imprevizibile. Stabilizarea imaginii pe 5 axe devine disponibilă atunci când obiectivul SEL400F28GM se utilizează cu un corp α care are încorporată funcția de stabilizare a imaginii.

Aflați mai multe

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Răspuns liniar MF

Inelul de focalizare oferă funcția de răspuns liniar MF pentru un control fin și precis al focalizării manuale. Focalizarea se modifică liniar ca răspuns la rotația inelului de focalizare, oferindu-vă imediat controlul de care aveți nevoie pentru o focalizare manuală rapidă și precisă.

Aflați mai multe

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Butoane personalizabile de menținere a focalizării, în patru locații

Aveți la dispoziție butoane de menținere a focalizării în patru locații ale cilindrului obiectivului, pentru acces ușor în orice situație de fotografiere. Butoanele de menținere a focalizării pot fi personalizate prin intermediul unui meniu de pe corpul camerei, ceea ce permite atribuirea unor funcții selectate de utilizator: de exemplu, Focalizare automată a ochilor.

Aflați mai multe

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Inel de funcții prezent pentru prima dată

Obiectivul SEL400F28GM are un inel de funcții nou, cu setări PRESET (focalizare presetată) și FUNCTION selectabile prin comutator. Funcțiile cum ar fi Power Focus pot fi atribuite modului FUNCTION prin intermediul unui meniu de pe corpul camerei. 

Power Focus

Când comutatorul de selectare a inelului de funcții este setat la FUNCTION și inelul de funcții este rotit, focalizarea se schimbă lin, la o viteză proporțională cu viteza de rotire a inelului de funcții. Acest lucru permite o schimbare lină a focalizării, ideală pentru filme.

Focalizare presetată

Butonul SET este utilizat inițial pentru memorarea punctului de focalizare dorit. În cazul în care comutatorul de mod este setat la poziția PRESET, mișcarea inelului de funcții în orice direcție va seta imediat focalizarea la punctul memorat. Acesta poate fi un avantaj imens pentru fotografierea sporturilor, dar și în alte situații care implică schimbări rapide ale peisajului, deoarece permite presetarea focalizării și setarea imediată a acesteia pentru a vă asigura că surprindeți în mod corespunzător momentul decisiv. Această funcție este disponibilă indiferent dacă fotografiați cu focalizare automată sau cu focalizare manuală. În plus, puteți focaliza în afara unui interval de limitare stabilit.

Selectare APS-C/Full Frame

Când comutatorul de selectare a inelului de funcții este setat la FUNCTION, inelul de funcții poate fi rotit pentru a comuta între unghiurile de vizualizare APS-C și unghiurile de vizualizare Full Frame. 

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Slot pentru filtrul detașabil

Obiectivul SEL400F28GM include un slot în care se pot introduce filtre ND cu diametrul de 40,5 mm și alte tipuri de filtre, precum și polarizatorul circular opțional detașabil VF-DCPL1. Filtrul polarizant circular VF-DCPL1 poate fi rotit în timp ce este instalat în obiectiv pentru a atinge polarizarea dorită.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Suport pentru trepied versatil, cu rezistență ridicată

Inelul de prindere pentru trepied folosește rulmenți pentru a asigura o rotire lină și o fiabilitate ridicată. În plus, inelul de prindere pentru trepied are și opriri cu clic la fiecare 90 de grade, precum și un comutator care cuplează sau decuplează opririle cu clic, după cum este necesar. Când opririle cu clic sunt cuplate, este ușor să comutați rapid între camera între orientarea orizontală și orientarea verticală. Opririle cu clic pot fi decuplate atunci când se dorește o funcționare lină și o rezistență scăzută.

Imagine cu GM OSS de FE 400 mm, F2,8

Limitator focalizare

Limitatorul pentru intervalul de focalizare permite selectarea unui interval limitat de focalizare când este necesară cea mai rapidă focalizare posibilă. Utilizatorul are la dispoziție trei setări: FULL (Complet), 7 m - 2,7 m și ∞ - 7 m.

Aflați mai multe