FE de 24 MM la F2,8 G

Specificaţii şi funcţii complete

SEL24F28G

Preț recomandat

3.389,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
24
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
36
Grupuri/elemente de obiectiv
7-8
Unghi de vizualizare (35 mm)
84
Unghi de vizualizare (APS-C)
61
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
7
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,24 m (focalizare automată), 0,18 m (focalizare manuală) (0,79 ft (focalizare automată), 0,59 ft (focalizare manuală))
Raport maxim al factorului de mărire (x)
x 0,13 (focalizare automată), x 0,19 (focalizare manuală)
Diametru filtru (mm)
49
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
Formă rotundă, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
68 x 45 mm (2-3/4 x 1-13/16 inchi)
Greutate
162 g (5,8 oz)

Ce este în cutie

  • Parasolar (model): ALC-SH165
  • Capac față pentru obiectiv: ALC-F49S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
Placeholder

Caracteristici

Imagine într-o bibliotecă, realizată cu acest obiectiv la înaltă rezoluție în fiecare colț

Obiectiv superangular cu distanță focală fixă

Acest obiectiv superangular cu distanță focală fixă are calitatea ridicată a imaginii și efectul bokeh superb ale obiectivului G Lens într-un design compact. Ușor de transportat, este ideal pentru fotografii panoramice care ies în evidență. Focalizarea automată rapidă, precisă și silențioasă este ideală pentru imagini și filme.

Imagine de produs care prezintă trei obiective aproape identice

Un set potrivit de obiective portabile cu distanță focală fixă

Acesta este unul dintre obiectivele G Lens (comercializate separat), cu diverse distanțe focale, dar cu același aspect extern, diametru al filtrului de 49 mm și design compact. Sunt suficient de compacte pentru a putea fi transportate toate trei, iar greutatea similară facilitează reechilibrarea suportului cardanic.

Imagine de produs care ilustrează finisajul metalic exterior al obiectivului

Design metalic intuitiv și sistem optic clar

Finisajul de metal (aluminiu) al corpului obiectivului și al parasolarului, plus marcajele de diafragmă și de distanță focală scot în evidență calitatea superbă a construcției, care asigură satisfacția utilizatorului. Designul ultracompact cu greutate redusă, calitatea ridicată a imaginii obiectivului G Lens, inelul pentru diafragmă și focalizarea manuală cu răspuns liniar asigură o operabilitate intuitivă care face ca înregistrarea să fie o reală plăcere.

Portret al unei femei care fotografiază în aer liber

Greutate redusă, pentru transport și fotografiere constante

Designul sistemului mecanic profită la maximum de sistemul optic de vârf, cu o dispunere eficientă a trei elemente asferice de obiectiv, precum și spatele cu flanșă scurtă, tipic camerelor mirrorless, pentru o construcție compactă uimitoare și o greutate de numai 162 g (5,8 oz). Obiectivul este ideal pentru fotografierea peisajelor sau realizarea de instantanee ori înregistrare de filme cu suport cardanic sau selfie-uri cu unghi de vizualizare larg. Mobilitatea este asigurată de designul compact care se potrivește atât corpurilor full-frame, cât și APS-C.

Imagine într-o bibliotecă, realizată cu acest obiectiv la înaltă rezoluție în fiecare colț

Calitate ridicată a imaginii cu cel mai recent sistem optic

Calitatea ridicată a imaginii este asigurată de sistemul optic de vârf cu trei elemente asferice și un element de sticlă ED (dispersie extrem de scăzută), care oferă înaltă rezoluție și elimină efectul de contur de culoare în toate părțile imaginii. Elementele asferice compensează diversele aberații, asigurând o performanță la înaltă rezoluție de la un colț la altul, chiar și cu diafragma cea mai largă cu câmp vizual cu profunzime redusă. Elementul de sticlă ED elimină aberația cromatică și reduce eficient efectul de contur de culoare care este cel mai probabil să se producă la marginea imaginii.

Aflați mai multe despre obiectivul asferic

Prim-plan cu țepoșică și alte buchete de flori

Efect bokeh natural și superb

Este furnizată o diafragmă circulară cu 7 lame, cu control precis al aberației sferice care afectează efectul bokeh, ceea ce are drept rezultat un efect bokeh natural și superb al obiectivului G Lens.

Aflați mai multe despre diafragma circulară

Portret al unei femei în aer liber

Două motoare liniare pentru focalizare automată rapidă, precisă și silențioasă

Două motoare liniare asigură focalizare automată rapidă și precisă cu performanță de urmărire superbă, care maximizează performanța corpului camerei pentru a surprinde momentele decisive în instantanee stradale etc. Focalizarea automată rapidă, precisă și silențioasă cu performanță de urmărire superb este ideală pentru realizarea de filme, precum și de imagini.

Aflați mai multe despre motorul liniar

Imagine cu dulciuri

Performanță excelentă de prim-plan

O distanță de focalizare minimă de 24 cm (0,79 ft) (focalizare automată)/18 cm (0,59 ft) (focalizare manuală) oferă o performanță excelentă de prim-plan. Fotografiile de prim-plan pun în evidență subiectul pe un fundal estompat. Cu un unghi de vizualizare larg de 24 mm, obiectivul este ideal și pentru selfie-uri cu suport cardanic sau mâner atașat.

Imagine combinată de produs care ilustrează construcția rezistentă la praf și la umezeală și finisajul metalic exterior al obiectivului

Finisaj metalic și rezistență la praf/umezeală

Finisajul exterior de metal (aluminiu) al corpului obiectivului și al parasolarului contribuie la fiabilitate prin rezistență și durabilitate crescute. De asemenea, designul este rezistent la praf și la umezeală, oferind fiabilitate în medii de fotografiere dificile în exterior.

Aflați mai multe despre designul rezistent la praf și la umezeală

Imagine de produs care ilustrează poziția butonului de menținere a focalizării pe obiectiv

Buton personalizat de menţinere a focalizării

Butonul de menținere a focalizării este particularizabil din meniul camerei și i se poate atribui o funcție preferată de utilizator. De exemplu, dacă este atribuită funcția Focalizare automată pe ochi, care urmărește automat ochii umani, degetele de la mâna dreaptă care țin camera pot rămâne fixe în timp ce degetul mare stâng operează funcția Focalizare automată pe ochi, pentru o fixare mai stabilă.

Aflați mai multe despre butonul de menținere a focalizării

Imagine de produs care ilustrează rotirea inelului de focalizare cu simbolul săgeată

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Focalizarea manuală cu răspuns liniar oferă răspuns direct la reglajele subtile ale inelului de focalizare atunci când se focalizează manual. Rotirea inelului se traduce liniar într-o modificare corespunzătoare a focalizării precum un control mecanic, reflectând direct intenția fotografului și permițând reglaje delicate ale focalizării.

Aflați mai multe despre focalizarea manuală cu răspuns liniar

Imagine de produs care ilustrează poziția comutatorului de activare/dezactivare a cuplării pe obiectiv

Posibilitatea dezactivării cuplării treptelor pe inelul pentru diafragmă

Inelul pentru diafragmă asigură operarea imediată de care au nevoie profesioniștii pentru imagini și înregistrare de filme. Cuplarea treptelor poate fi activată pentru feedback tactil la realizarea imaginilor sau dezactivată pentru a elimina cuplarea la înregistrarea de filme, pentru reglaje cursive și naturale ale diafragmei în combinație cu motoarele liniare silențioase. Aceasta este ideală pentru situații care impun liniște, precum înregistrarea de filme pe scenă.

Aflați mai multe despre comutatorul cu clic pentru diafragmă/diafragmă tip iris

Imagine de produs care ilustrează poziția comutatorului Mod focalizare pe obiectiv

Comutare ușoară între focalizarea manuală și cea automată

"Comutatorul pentru modul de focalizare" acceptă înregistrare comodă prin activarea comutării instantanee între focalizarea automată și cea manuală, în funcție de condițiile de fotografiere.

Acceptă o varietate de filtre

În ciuda unghiului de vizualizare larg, obiectivul acceptă filtre. Grație sistemului intern de focalizare, elementul de obiectiv frontal nu se rotește, ceea ce permite atașarea unor filtre de polarizare circulare pentru peisaje, filtrelor ND pentru filme etc., ceea ce dă utilizatorului control creativ suplimentar.

Imagine de produs cu corpul camerei atașat

Echivalență cu 36 mm pe corpuri APS-C

Acest obiectiv se echilibrează bine și pe corpurile APS-C, oferind o distanță focală în unghi larg de 36 mm (echivalentă cu formatul full-frame de 35 mm), utilă pentru fotografiere în diverse scenarii, inclusiv instantanee urbane sau peisaje montane. Obiectivul este recomandat pentru camere APS-C, dar și full-frame.

Imagine de produs care ilustrează fotografierea cu obiectivul montat pe un suport cardanic

Focalizare internă pentru înregistrare comodă de filme

Designul sistemului intern de focalizare menține constantă lungimea obiectivului în timpul focalizării, ceea ce permite înregistrarea facilă de filme cu un suport cardanic sau un mâner atașat.

Aflați mai multe despre focalizarea internă