FE 20MM F1.8 G

Specificaţii şi funcţii complete

SEL20F18G

Preț recomandat

5.399,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
20
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
30
Grupuri/elemente de obiectiv
12-14
Unghi de vizualizare (35 mm)
94
Unghi de vizualizare (APS-C)
70
Diafragmă maximă (F)
1,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
9
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,19 m (focalizare automată), 0,18 m (focalizare manuală)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,20 (focalizare automată), 0,22 (focalizare manuală)
Diametru filtru (mm)
67
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
În formă de petală, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
73,5×84,7 mm
Greutate
373 g

Ce este în cutie

  • Parasolar (model): ALC-SH162
  • Capac faţă pentru obiectiv: ALC-F67S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Geantă moale
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Obiectiv 20 mm, F1,8 compact, distanță focală fixă

Cea mai recentă tehnologie optică Sony permite obținerea unei rezoluții impresionante dintr-un colț în altul al imaginilor cu un obiectiv superangular cu distanţă focală fixă și diafragmă maximă de F1,8. Obiectivul este și remarcabil de compact. În combinație cu un corp cu montură E, constituie un sistem mobil adaptabil, cu performanțe de focalizare automată, control și fiabilitate excepționale, pentru o mare varietate de nevoi de fotografiere.

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Rezoluţie superbă dintr-un colț în altul al imaginilor, cu F1.8

Două elemente AA (asferice avansate) într-un design optic inovator minimizează aberațiile pentru a oferi o rezoluție excepțională dintr-un colț în altul al imaginilor, chiar de la cea mai largă deschidere a obiectivului, de F1.8.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Bokeh fin, natural

În plus față de controlul precis al aberațiilor sferice, care influențează considerabil calitatea efectului bokeh, obiectivul G Lens FE 20mm F1.8 are o diafragmă circulară cu 9 lame, care contribuie la un efect bokeh fin și natural, caracteristic obiectivelor G.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Surse punctuale redare realist

Două elemente AA (asferice avansate) și trei elemente de sticlă ED (dispersie extrem de scăzută) minimizează petele albe pe direcția sagitală, astfel încât sursele de lumină punctuale să fie reproduse cu exactitate, fără apariția petelor de culoare.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Viteză, precizie și urmărire superbă a focalizării automate

Două motoare liniare XD (eXtreme Dynamic) țin cu ușurință pasul cu camerele de mare viteză de la Sony, valorificând viteza, precizia și potențialul de urmărire a focalizării automate. Noii algoritmi permit controlarea grupului de focalizare mare al obiectivului fără probleme și fără întârzieri, pentru o focalizare automată sensibilă, silențioasă, cu vibrații reduse.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Compact și ușor, mobilitate și manevrabilitate superioare

Un design optic avansat, cu 2 elemente AA, este dublat de sistemul mecanic rafinat al unui obiectiv G Lens de doar 373 g. Dimensiunile și greutatea sporesc mobilitatea atunci când se utilizează corpuri compacte cu montură E, alcătuind un sistem bine echilibrat, ideal pentru utilizarea pe mecanisme cardanice sau mânere. FE 20mm F1.8 G este adaptabil și face față unei varietăți de situații de filmare și fotografiere.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Fotografiere excelentă de aproape, chiar și la selfie-uri

20 mm este o distanță focală ideală pentru selfie-uri, iar acest obiectiv are o distanță minimă de focalizare de doar 0,19 metri când este folosit în modul FA și una mai redusă, de 0,18 metri, când se folosește focalizarea manuală. Este o alegere excelentă pentru montarea pe mecanisme cardanice/mânere, pentru selfie-uri și pentru alte subiecte.

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Înveliș Nano AR pentru un contrast bine definit

Învelișul original Nano AR de la Sony creează o nano-structură precisă și uniformă pe suprafețele obiectivului, care nu interferează cu transmisia luminii, dar suprimă reflexiile care pot provoca pete albe și reflexii parazite. Reflexiile interne sunt reduse la un minim absolut, pentru claritate și contrast remarcabile. (1. Înveliș Nano AR / 2. Sticlă / 3. lumină transmisă)

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Rezistent la praf şi la umezeală

Designul rezistent la praf și umiditate asigură fiabilitatea necesară pentru utilizarea în exterior, în condiții dure.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Cu focalizarea manuală cu răspuns liniar, inelul de focalizare răspunde direct și liniar la controlul subtil atunci când se focalizează manual. Rotirea inelului de focalizare se traduce direct printr-o schimbare corespunzătoare a focalizării, astfel încât controlul se simte imediat și este precis.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Buton personalizat de menţinere a focalizării

Un buton de menținere a focalizării, amplasat convenabil, permite menținerea focalizării și poate fi atribuit altor funcții cu un meniu accesat prin corpul camerei.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Strat de fluorină pe elementul frontal

Elementul de obiectiv frontal este acoperit cu un strat de fluorină care respinge apa, uleiul și alți contaminanți, facilitând totodată ștergerea oricăror contaminanți sau amprente care se fixează pe suprafața obiectivului.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Comutare ușoară între focalizarea manuală și cea automată

Un comutator care permite comutarea instantanee între focalizarea automată și manuală poate reprezenta un avantaj important când fotografiați subiecte sau situații care necesită ajustarea fină a focalizării manuale.

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Posibilitatea dezactivării clicului la opriri pe inelul de control al diafragmei

Pe lângă asigurarea răspunsului rapid necesar pentru utilizare profesională, inelul de control al diafragmei are un comutator care activează sau dezactivează clicul la opriri: ACTIVAȚI pentru feedback tactil atunci când filmați sau DEZACTIVAȚI pentru control silențios atunci când filmați.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Echivalent 30 mm pe corpuri APS-C

Acest obiectiv este bine echilibrat și pe corpuri cu format APS-C mai mici, oferind o distanţă focală superangulară foarte utilă, de 30 mm (echivalent cu formatul Full Frame). 30 mm este distanța focală ideală pentru a realiza instantanee în oraș, pentru a filma peisajele din drumeții sau când faceți alpinism și în multe alte situații. SEL20F18G este o recomandare excelentă atât pentru camerele APS-C, cât și pentru aparatele Full Frame.

Imagine cu FE 20mm F1.8 G

Tehnologiile Sony pentru realizarea filmelor satisface nevoile de înregistrare avansate

Avantajele pentru filmare includ focalizarea automată rapidă și urmărirea precisă oferite de motoarele liniare XD, un unghi de vizualizare ultralarg de 20 mm pe corpurile Full Frame (echivalent cu 30 mm pe corpurile APS-C sau cu setarea Super 35 pentru unghiul de vizualizare), o diafragmă maximă luminoasă de F1,8, un design compact și ușor, performanțe excelente pentru fotografierea de aproape și multe altele. În plus față de dimensiunile și greutatea reduse ale obiectivului, designul intern al sistemului de focalizare îl face ideal de utilizat pe mecanisme cardanice sau mânere compacte, pentru vlogging și alte aplicații.

Aflați mai multe

Acceptă o varietate de filtre

Spre deosebire de multe alte obiective superangulare, acest obiectiv acceptă filtre polarizante circulare pentru peisaje, filtre ND pentru filme și alte tipuri de filtre, astfel încât utilizatorul să dețină controlul creativ complet.

Aflați mai multe