E 15 mm F1,4 G

Specificaţii şi funcţii complete

SEL15F14G

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
APS-C
Distanță focală (mm)
15
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
22,5
Grupuri/elemente de obiectiv
12-13
Unghi de vizualizare (APS-C)
87゚
Diafragmă maximă (F)
1,4
Diafragmă minimă (F)
16
Discuri diafragmă
7
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,20 m (focalizare automată), 0,17 m (focalizare manuală) (0,66 ft (focalizare automată), 0,56 ft (focalizare manuală))
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,12 (focalizare automată), 0,15 (focalizare manuală)
Diametru filtru (mm)
55
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
În formă de petală, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
66,6 x 69,5 mm (2-5/8 x 2-3/4 in)
Greutate
219 g (7,8 oz)

Ce este în cutie

  • Parasolar (model): ALC-SH171
  • Capac față pentru obiectiv: ALC-F55S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Carcasă:-
Placeholder

Caracteristici

Femeie mergând pe o plaja cu nisip pustie

Obiectiv 15 mm F1,4 G cu diafragmă mare

Cu redare uimitoare de obiectiv G și bokeh expresiv F1,4, acest obiectiv cu distanță focală fixă și cu unghi larg de 15 mm pentru corpuri APS-C poate oferi expresivitate și perspective dinamice. Într-un obiectiv compact care cântărește doar 219 grame (7,8 oz), obțineți o rezoluție remarcabilă până la marginile imaginii, cu „respirație” minimă la focalizare atunci când filmați.

Imagine a unei formațiuni stâncoase de coastă

Tehnologia obiectivelor Sony anulează aberația

Un design optic inovator, care include 3 elemente asferice, corectează curbura și aberația câmpului pentru o rezoluție remarcabilă pe tot câmpul larg de vizualizare de 15 mm al obiectivului. Un element din sticlă ED (Extra-low Dispersion) și un element din sticlă Super ED suprimă și mai mult aberația cromatică și reduce în mod eficient franjurile de culoare periferice.

Aflați mai multe despre lentilele din fluorină

Imagine cu flori galbene

Boker de prim-plan uluitor

Focalizarea manuală minimă la 0,17 m a acestui obiectiv (0,2 m la utilizarea focalizării automate) și mărirea maximă de 0,15x (0,12x la utilizarea focalizării automate) vă permit să vă apropiați de subiect, producând în același timp un bokeh frumos. Fotografiați subiecte apropiate pe un fundal cu bokeh profund pentru imagini cu adevărat memorabile. Capacitatea impresionantă de prim-plan este un avantaj atât pentru filme, cât și pentru fotografii.

Imagine a unui bărbat cu o cameră în mână

Design compact şi uşor

Un design care maximizează beneficiile elementelor asferice și distanța spate scurtă a flanșei fără oglinzi asigură performanțe optice uimitoare într-un obiectiv cu format APS-C care are doar 66,6 x 69,5 mm (2-5/8 x 2-3/4 in) și cântărește doar 219 g (7.8 oz). O alegere excelentă pentru peisaje cu unghi larg, arhitectură, interioare și instantanee în general.

Ilustrație a motoarelor liniare

Două motoare liniare pentru o focalizare automată uimitoare

Două motoare liniare asigură focalizare automată rapidă și precisă cu o urmărire superbă, care maximizează performanța corpului camerei pentru a surprinde momentele decisive în instantanee stradale și subiecte similare. Focalizarea automată rapidă, precisă și silențioasă, cu o urmărire superbă, reprezintă un avantaj uriaș atât pentru filme, cât și pentru fotografii.

Aflați mai multe despre motorul liniar

Imagine de produs a obiectivului E 15 mm F1,4 G

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Pentru o senzație și un răspuns profesioniste la focalizarea manuală, funcția Linear Response MF asigură faptul că inelul de focalizare răspunde direct și liniar la controlul manual subtil. Rotirea inelului de focalizare se traduce direct printr-o schimbare corespunzătoare a focalizării, astfel încât controlul se simte imediat și este precis la fotografiere și filmare.

Aflați mai multe despre focalizarea manuală cu răspuns liniar

Imagine cu un bărbat conducând o mașină

Filme stabile cu mișcare minimă cauzată de respirație

Tehnologia ultramodernă încorporată în acest remarcabil obiectiv ultra-wide cu diafragmă mare reduce „respirația” și deplasările unghiului de vizualizare la focalizare pentru a facilita înregistrarea de filme de înaltă calitate și o expresivitate fluidă și rafinată.

Imagine de produs a obiectivului E 15 mm F1,4 G

Posibilitatea dezactivării clicului la opriri pe inelul de control al diafragmei

Un inel de diafragmă oferă un control intuitiv, plus răspunsul rapid necesar pentru aplicațiile profesioniste. Acesta include, de asemenea, un comutator care activează sau dezactivează opririle cu clic ale diafragmei: ACTIVARE pentru feedback tactil la fotografiere sau DEZACTIVARE pentru control continuu și silențios la filmări.

Aflați mai multe despre comutatorul cu clic pentru diafragmă/diafragmă tip iris

Imagine de produs a obiectivului E 15 mm F1,4 G

Buton particularizat de menținere a focalizării

Butonul de menținere a focalizării poate fi personalizat din meniul camerei. Atribuiți o funcție pe care o utilizați frecvent, cum ar fi, de exemplu, Focus Magnifier (Mărire focalizare), apoi degetele de la mâna dreaptă care țin camera pot menține o prindere stabilă în timp ce degetul mare de la mâna stângă activează sau dezactivează mărirea focalizării.

Aflați mai multe despre butonul de menținere a focalizării 

Imagine de produs a obiectivului E 15 mm F1,4 G

Comutare ușoară între focalizarea manuală și cea automată

Comutatorul pentru modul de focalizare manuală/automată permite comutarea instantanee între modurile de focalizare manuală și automată, permițând un răspuns instantaneu la situațiile de fotografiere în schimbare și nevoile de focalizare.

Imagine cu un bărbat care filmează

Manevrare lină pentru filmare

Datorită unui mecanism intern de focalizare rafinat, lungimea obiectivului rămâne constantă în timpul focalizării, pentru un echilibru și o manevrare ideale. Echilibrul constant, plus dimensiunile mici și greutatea redusă facilitează, de asemenea, echilibrarea cardanului.

Ilustrație a designului rezistent la praf și umezeală

Design rezistent la praf şi la umezeală

Designul rezistent la praf și umiditate asigură fiabilitate suplimentară pentru utilizarea în exterior, în condiții dure.

Aflați mai multe despre designul rezistent la praf și la umezeală