FE 135mm F1.8 GM

Specificaţii şi funcţii complete

SEL135F18GM

Preț recomandat

9.799,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
135
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
202,5
Grupuri/elemente de obiectiv
10-13
Unghi de vizualizare (35 mm)
18゚
Unghi de vizualizare (APS-C)
12゚
Diafragmă maximă (F)
1,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,7 m (2,3 ft)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,25
Diametru filtru (mm)
82
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
Incompatibil
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
Incompatibil
Tipul parasolarului
Formă rotundă, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
89,5 x 127 mm (3-5/8 x 5 in.)
Greutate
950 g (33,6 oz.)

Ce este în cutie

  • Capac (model): ALC-SH156
  • Capac față pentru obiectiv: ALC-F82S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Husă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Un obiectiv F1.8 de 135 mm, cu distanță focală fixă, care oferă rezoluție superbă, un efect bokeh excepțional și focalizare automată

Utilizarea fără granițe a celor mai avansate tehnologii optice de la Sony a dus la obținerea unui teleobiectiv cu distanță focală fixă și o diafragmă mare, care oferă o rezoluție remarcabilă chiar și la F1.8, plus un efect bokeh rafinat, caracteristici distinctive ale seriei G Master.

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Elementele XA și Super ED oferă o rezoluție ridicată chiar și la F1.8

Elementul XA (asferic extrem), sticla Super ED (dispersie extrem de scăzută) și sticla ED, implementate precis într-un design optic, corectează în mod eficient aberațiile, în timp ce sistemul de focalizare adaptabilă folosește aceste măsuri de corectare a aberațiilor pentru a asigura cea mai mare rezoluție posibilă, până la marginile imaginii, în întregul interval de focalizare al obiectivului.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Efect bokeh superb, natural

Precizia extrem de ridicată a suprafețelor elementelor XA, controlul atent al aberațiilor sferice, atât în etapa de proiectare, cât și în etapa de fabricație și diafragma circulară cu 11 lamele se reunesc pentru a produce un efect bokeh spectaculos, fluid și elegant, care maximizează potențialul creativ oferit de adâncimea redusă a câmpului al acestui obiectiv F1.8 de 135 mm.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Elementele de sticlă ED țin sub control aberațiile cromatice

Un element de sticlă Super ED (dispersie extrem de scăzută) și un element de sticlă ED sunt poziționate strategic pentru a compensa aberațiile cromatice axiale, care reprezintă adesea o problemă în teleobiectivele cu diafragmă mare, permițând atingerea unei clarități impresionante. În plus față de îmbunătățirea rezoluției, această configurație minimizează aberațiile cromatice care pot apărea în fundal și în prim-plan atunci când se folosește efectul bokeh.

Aflați mai multe

Ilustrație care explică structura stratului de acoperire Nano AR

Acoperirea Nano AR crește rezistența la apariția petelor albe

Tehnologia originală de acoperire Nano AR de la Sony oferă o soluție eficientă, suprimând reflexiile interne care pot duce la apariția petelor albe și a reflexiilor parazite, astfel încât să se obțină contrast și claritate optime într-o gamă largă de condiții de fotografiere. (1. Strat antireflexie Nano/2. Sticlă/3. Lumină transmisă)

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Cele două motoare liniare XD din față și din spate permit obținerea unei focalizări rapide, precise și silențioase

Inovatoarele motoare lineare XD (dinamice extreme) de la Sony joacă, de asemenea, un rol important, făcând posibilă menținerea focalizării asupra subiectelor din portrete, artiștilor sau interpreților de pe scenă sau asupra subiectelor dinamice asemănătoare cu viteză, precizie și fiabilitate impresionante, concomitent cu menținerea unui control silențios și cu vibrații reduse asupra focalizării automate.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Aliaj de magneziu durabil și ușor

Carcasa monturii obiectivului este realizată din aliaj de magneziu durabil și ușor. Duritatea aliajului contribuie la menținerea unei precizii și unei fiabilității optime, în timp ce greutatea scăzută contribuie la reducerea greutății ansamblului.

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Designul rezistent la praf și umiditate asigură fiabilitate în medii extreme

Designul rezistent la praf și umiditate asigură protecția necesară pentru funcționarea fiabilă în medii exterioare dificile.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Răspuns excelent și control liniar fin al focalizării

Inelul de focalizare oferă funcția de focalizare manuală cu răspuns liniar, care permite un control precis și un răspuns instantaneu atunci când focalizați manual pentru fotografii sau filme. Focalizarea răspunde liniar la rotirea inelului de focalizare, astfel încât camera să urmărească cu acuratețe comenzile operatorului, într-un mod care oferă senzații similare celor oferite de sistemele cuplate mecanic.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Butoane personalizabile de menținere a focalizării pe părțile laterală și superioară

Pe suprafețele laterală și superioară ale obiectivului aveți la dispoziție butoane personalizabile de menținere a focalizării, pentru acces facil și control convenabil atunci când fotografiați în orientare orizontală sau verticală și aproape în orice unghi. Focalizarea automată și alte funcții pot fi atribuite butoanelor de menținere a focalizării, după cum este necesar.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Limitator focalizare

Un comutator de limitare a intervalului de focalizare (∞ ~ 1,5 m/2 m ~ 0,7 m) face posibilă limitarea funcționării focalizării automate la un interval predeterminat pentru a maximiza viteza de focalizare automată și a împiedica focalizarea obiectelor nedorite. Setarea îndepărtată (∞ ~ 1,5 m) este ideală pentru portrete medii, în care apar capul și umerii, dar și pentru portrete întregi, în timp ce setarea apropiată (2 m ~ 0,7 m) este potrivită pentru fotografiile realizate de foarte aproape, pentru obținerea unor detalii excepționale

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Element frontal cu strat de fluor

Suprafața frontală a obiectivului este acoperită cu un strat de fluor, pentru a combate amprentele degetelor, praful, apa, uleiul și alți contaminanți și pentru a facilita curățarea în cazul în care orice contaminanți se fixează pe obiectiv.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Declic uşor pentru filme

Inelul pentru diafragmă oferă viteza de reacție de care au nevoie profesioniștii atât pentru fotografii, cât și pentru videografie. Un comutator de activare/dezactivare a opririlor cu clic permite cuplarea sau decuplarea opririlor cu clic ale inelului pentru diafragmă, după cum este necesar. După activarea opririlor cu clic, utilizatorul primește feedback tactil, care simplifică măsurarea gradului de ajustare a inelului, fiind o alegere bună pentru fotografii. Atunci când opririle cu clic sunt dezactivate, inelul pentru diafragmă se mișcă ușor și în liniște, oferind un control silențios pentru crearea filmelor.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 135mm F1.8 GM

Control facil şi versatil al focalizării

Un comutator pentru modul de focalizare permite comutarea rapidă între modurile AF (focalizare automată) și MF (focalizare manuală), pentru fotografiere fără întreruperi.