Obiectiv GM tip FE de 12-24 mm la F2,8

Specificaţii şi funcţii complete

SEL1224GM

Preț recomandat

15.899,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
12-24
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
18-36
Grupuri/elemente de obiectiv
14-17
Unghi de vizualizare (35 mm)
122゚- 84゚
Unghi de vizualizare (APS-C)
99°-61°
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
9
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,28 m (0,92 ft)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,14
Diametru filtru (mm)
-
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Sistem zoom
Manuală
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
-
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
-
Tipul parasolarului
Formă de petală, tip fix

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (l x H x A)
97,6 x 137 mm (3-7/8 x 5-1/2 inchi)
Greutate
847 g (29,9 oz)

Ce este în cutie

  • Capac frontal pentru obiectiv: furnizat
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Geantă: da (geantă de transport ușoară)
  • Șablon filtru
Placeholder

Caracteristici

Cel mai larg obiectiv de zoom cu diafragmă constantă de F2.8 12-24mm

Obiectiv de 12-24 mm cu zoom ultralarg la F2,8

Unghiul extrem de larg de 12 mm pe care îl oferă acest obiectiv versatil face posibile evidențierea distanței și crearea de perspective dinamice dincolo de percepția ochiului liber. Zoomul de 12-24 mm cu o diafragmă maximă constantă la F2,8 este ideal pentru scene nocturne, cer înstelat și alți subiecți în lumină difuză la sensibilitate redusă, fără a fi nevoie să folosiți viteze extrem de mici ale obturatorului.

Noi elemente optice, cu cel mai larg element XA

Nou sistem optic cu cel mai mare element XA

Trei elemente XA (asferice extreme), inclusiv cel mai mare creat până acum pentru obiective α, se combină cu un element asferic într-un design optic inovator care oferă rezoluție G Master uimitoare pe întreaga imagine.

Aflați mai multe

Prin minimizarea aberației crește claritatea

Un nivel minim de aberație îmbunătățește claritatea

Două elemente Super ED (dispersie extrem de scăzută) și trei elemente ED din sticlă elimină aberația cromatică care poate degrada rezoluția în acest tip de obiectiv cu diafragmă de dimensiuni mari, ceea ce asigură că nu se produce efectul de apariție a petelor de culoare în zona imaginii, permițând menținerea unei clarități maxime pe întreaga imagine.

Aflați mai multe

Ilustrație care explică structura stratului de acoperire Nano AR II

Imagini clare în condiții dificile de iluminare

A fost dezvoltat un nou strat de acoperire Nano AR II care poate fi aplicat pe elementele mari ale obiectivului sau pe suprafețele elementelor foarte curbate, pentru a elimina reflexiile interne care pot cauza apariția petelor albe și a reflexiilor parazite, astfel ca imaginile să rămână clare și bine definite. În ciuda unghiului de vizualizare larg al obiectivului, stratul de acoperire Nano AR II menține claritate și contrast ridicate în întreaga imagine, chiar și în condiții dificile de iluminare. ([A] Strat de acoperire convențional [B] Strat de acoperire Nano AR II [1] Strat de acoperire convențional [2] Strat de acoperire Nano AR II [3] Sticlă [4] Suprafață de sticlă foarte curbată [5] Lumină reflectată)

Surprinzător de mic și ușor

Surprinzător de mic și de ușor

Un design inovator al sistemului optic cu patru elemente asferice (trei XA), plus design al sistemului mecanic cu motor liniar XD de înaltă performanță, într-un dispozitiv compact de 12-24 mm cu zoom constant la F2,8 și o greutate de doar 847 de grame. Ideal pentru peisaje, scene nocturne și arhitectură, acest obiectiv oferă mobilitate suplimentară pentru fotografi activi de sport care fotografiază în unghiuri ultralargi.

Aflați mai multe

Efect bokeh superb, cu G Master

Efect bokeh superb, cu G Master

Precizia extrem de ridicată pe suprafață a elementelor XA ale obiectivului elimină eficient efectul bokeh circular, iar reglarea fină a caracteristicilor de aberație sferică în timpul proceselor de proiectare și de fabricație, plus diafragma circulară cu 9 lamele contribuie la un efect bokeh extrem de uniform și de omogen, de calitate G Master.

Aflați mai multe

Mecanism cu poziție variabilă pentru o rezoluție excelentă de la focalizarea spre infinit și până la focalizarea de aproape

Mecanismul mobil atinge o rezoluție excelentă, de la infinit la focalizarea de prim plan

Un mecanism mobil de focalizare care împarte grupul de focalizare al obiectivului în două grupuri controlabile independent este extrem de eficient pentru reducerea la minimum a aberației care variază în funcție de distanța de focalizare. Este păstrată performanța de vârf de la infinit la focalizarea de prim plan, pe întreaga plajă focală. Mecanismul mobil contribuie nu doar la o performanță uimitoare de prim plan, ci și la o claritate extraordinară a subiectului, indiferent de distanță.

Aflați mai multe

Diafragmă maximă F2.8 constantă pentru filmare flexibilă

Diafragmă maximă constantă de F2,8 pentru flexibilitate la filmare

Cu o diafragmă maximă constantă de F2,8 pe întreaga distanță focală, diafragma nu se modifică în timpul zoomului, astfel că expunerea, viteza obturatorului și sensibilitatea ISO pot rămâne constante în timpul filmărilor. Atunci când se utilizează cu un aparat APS-C sau cu un unghi de vizualizare Super 35, poziția de unghi larg a intervalului de zoom devine echivalentă cu 18 mm pe un aparat tip cadru întreg, ceea ce oferă un interval de zoom foarte util pentru filmări.

Design rezistent la praf şi la umezeală

Design rezistent la praf şi la umezeală

Designul rezistent la praf și umiditate asigură fiabilitatea necesară pentru utilizarea în exterior, în condiții dure.

Aflați mai multe

Strat de fluorină pe elementul frontal

Strat de fluorină pe elementul frontal

Elementul de obiectiv frontal este acoperit cu un strat de fluorină care respinge apa, uleiul și alți contaminanți, facilitând totodată ștergerea oricăror contaminanți sau amprente care se fixează pe suprafața obiectivului.

Aflați mai multe

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Cu focalizarea manuală cu răspuns liniar, inelul de focalizare răspunde direct și liniar la controlul subtil atunci când se focalizează manual. Rotirea inelului de focalizare se traduce direct printr-o schimbare corespunzătoare a focalizării, astfel încât controlul se simte imediat și este precis.

Aflați mai multe

Focalizare automată și urmărire rapide și precise

Focalizare automată și urmărire rapide și precise

Patru motoare liniare XD în total, câte două pentru fiecare grup de focalizare al obiectivului, contribuie la focalizare automată și urmărire rapide și precise, care amplifică numeroasele avantaje oferite de obiectivele native Sony. Acest sistem avansat fructifică întregul potențial de viteză oferit de aparatele foto de înaltă performanță, ceea ce simplifică imortalizarea momentelor semnificative din cele mai dinamice sporturi sau alte tipuri de acțiuni. De asemenea, operarea FA este silențioasă, cu vibrații minime.

Aflați mai multe

Suport de filtre în partea din spate

Suport de filtru posterior

Un filtru ND standard tip foaie, un filtru de corectare a culorilor și alte filtre se pot introduce în suportul de filtru posterior al obiectivului, pentru capacități extinse de expresie. Este furnizat un șablon de decupare pentru filtrele tip foaie.

Comutare ușoară între focalizarea manuală și cea automată

Comutare ușoară între focalizarea manuală și cea automată

Un comutator care permite comutarea instantanee între focalizarea automată și manuală poate reprezenta un avantaj important când fotografiați subiecte sau situații care necesită ajustarea fină a focalizării manuale.

Buton personalizat de menţinere a focalizării

Buton personalizat de menţinere a focalizării

Un buton de menținere a focalizării, amplasat convenabil, permite menținerea focalizării și poate fi atribuit altor funcții cu un meniu accesat prin corpul camerei.

Aflați mai multe

Parasolar integrat pentru obiectiv, cu capac de lentilă dedicat

Parasolar de obiectiv integral cu capac de obiectiv dedicat

Un parasolar de obiectiv integral blochează eficient lumina în afara axei, care poate cauza pete albe și reflexii parazite. Capacul de obiectiv inclus acoperă parasolarul, se atașează ușor și se fixează ferm cu parasolarul în orice unghi.