VARIO-SONNAR® T* ZA SSM II F2,8 DE 16-35 MM

Specificaţii şi funcţii complete

SAL1635Z2

Preț recomandat

12.999,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură A Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
16-35 mm
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
24-52,5 mm
Grupuri/elemente de obiectiv
13/17
Unghi de vizualizare (35 mm)
107° - 63°
Unghi de vizualizare (APS-C)
83° - 44°
Diafragmă maximă (F)
2,8
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
9
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,28 m (0,92 ft)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,24x
Diametru filtru (mm)
77 mm
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
83 x 114 mm (3-3/8 x 4-1/2 in.)
Greutate
872 g (30,8 oz.)

Note de subsol

*
„distanţa focală echivalentă de 35 mm (APS-C)” şi „unghiul de vizualizare (APS-C) sunt cu camera foto digitală cu obiective interschimbabile care încorporează senzori de imagine de tip APS-C.

Ce este în cutie

  • Parasolar pentru obiectiv (ALC-SH106: în formă de petală, de tip baionetă)
  • Capac faţă pentru obiectiv
  • Capac spate pentru obiectiv
  • Husă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 16-35 mm

Calitate care poate captura subtilităţile

Trei elemente asferice, un element super ED (dispersie extrem de redusă) şi un element din sticlă ED, într-un design optic de precizie, asigură rezoluţie şi contrast de nivelul unui obiectiv cu distanţă focală fixă. Designul optic de bază este neschimbat faţă de versiunea originală, oferind o calitate superbă a imaginii la fotografiere cu superangularul, cu un minim absolut de distorsiuni.

Elementele asferice sporesc performanţele

Elementele asferice ale obiectivului sunt mai greu de fabricat decât tipurile sferice simple, dar când sunt bine proiectate ele pot reduce o gamă largă de aberaţii optice la niveluri extrem de reduse. Acest obiectiv include trei elemente asferice, ce contribuie la obţinerea unor performanţele optice generale incredibile.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 16-35 mm

Sticla Super ED şi ED reduce aberaţia cromatică

Acest obiectiv include un element din sticlă Super ED (dispersie foarte scăzută) şi un element din sticlă ED, care reduc în foarte măsură aberaţiile cromatice, în special la distanţe focale mai mari. Sticla Super ED asigură o compensare îmbunătăţită a aberaţiilor cromatice, în special la distanţe focale mai mari.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 16-35 mm

Luminos şi rapid, pentru flexibilitatea superangularului

Diafragma maximă F2,8 luminoasă şi constantă pe tot intervalul de zoom superangular asigură setări de expunere constante la orice distanţă focală, precum şi performanţă îmbunătăţită la lumină scăzută. Nu mai trebuie să vă faceţi griji pentru variaţia expunerii asociate cu diafragma când utilizaţi zoomul şi puteţi obţine rezultate excelente în fotografiile de interior realizate cu camera ţinută în mână sau în alte situaţii în care iluminarea ambientală este slabă.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 16-35 mm

Focalizare SSM silenţioasă şi lină

SSM (Super Sonic wave Motor) este un sistem de acţionare piezoelectric care funcţionează cu un mecanism intern de focalizare, în Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8, de 16-35 mm, pentru focalizare automată lină şi silenţioasă, fără rotaţia elementului frontal. Capacitatea de a atinge un cuplu mare la viteze de rotaţie mici contribuie la răspunsuri rapide de pornire şi oprire, precum şi la o poziţionare precisă.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 16-35 mm

Comutator pentru modul de focalizare şi buton de menţinere a focalizării

În plus faţă de poziţionarea comodă în general şi funcţionarea uniformă a tuturor comenzilor, acest obiectiv include un comutator pentru modul de focalizare şi un buton de menţinere a focalizării, situate pe montură, pentru mai multă flexibilitate şi control la focalizare.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 16-35 mm

Nivelul redus de reflexe parazite îmbunătăţeşte calitatea imaginii

Stratul de protecţie ZEISS T* (T-star) realizează o reducere şi mai puternică a reflexiilor parazite, ducând calitatea imaginii care este deja extrem de preţuită la un nivel nou.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 16-35 mm

Superb efect bokeh de fundal

O diafragmă circulară cu 9 lame funcţionează perfect cu deschiderea maximă F2,8 a acestui obiectiv, pentru efecte deosebite de defocalizare a fundalului, cu zone luminoase naturale. Defocalizarea uniformă a fundalului poate face ca subiectul focalizat să iasă cu adevărat în evidenţă în imagini de o adâncime aproape tridimensională.

Imagine cu Vario-Sonnar® T* ZA SSM II F2,8 de 16-35 mm

Rezistent la praf şi la umezeală

Unele dintre cele mai interesante imagini sunt capturate în medii dificile. Datorită designului rezistent la praf şi umezeală, obiectivul va obţine performanţe bune în condiţii moderate de praf şi umezeală, astfel încât să puteţi fotografia cu încredere oriunde veţi găsi aceste superbe cadre.