Primul TV din lume cu inteligență cognitivă - noua dimensiune a imaginii și a sunetului

 Pentru imagine și sunet pe care aproape le puteți simți - Cognitive Processor XR 

Cu Cognitive Processor XR™, televizoarele BRAVIA analizează conținutul și îl recreează în modul în care oamenii văd și aud în realitate. De exemplu, acestea înțeleg unde tind oamenii să se concentreze în imagine – cum ar fi personajul principal din film. De asemenea, știu că sunetul ar trebui să vină de deasupra dvs. când este emis de un avion și recreează sunetul respectiv în camera dvs. de zi. Rezultatul este conținutul dvs. preferat, recreat într-un mod atât de real, încât îl puteți simți.

Cum funcționează Cognitive Processor XR

 Inteligența artificială convențională detectează și analizează individual elemente precum culoarea, contrastul și claritatea. Aceasta înseamnă că acel element al imaginii este îmbunătățit doar până la un anumit nivel. Dar modul în care percepem lumea se bazează pe tot felul de informații transmise de la ochi și urechi, pe care le interpretează creierul nostru. Funcționând în același fel, Cognitive Processor XR™ analizează încrucișat sute de mii de elemente simultan. Unul dintre aceste elemente este punctul focal, care poate detecta locul în care oamenii tind să se concentreze în principal. Prin analiza încrucișată a fiecărui element al imaginii, inclusiv punctul focal, integrează și ajustează fiecare parte pentru a da imaginii profunzime și realism maxime. 

(1) Original (2) Culoare (3) Claritate (4) Punct focal (5) Contrast (6) Mișcare (7) Analiză încrucișată 

Ce este punctul focal?

Punctul focal este zona în care tindeți să vă concentrați în imagine, unde ochii vă sunt atrași natural în cadrul scenei. Televizoarele cu Cognitive Processor XR recunosc acel punct focal și îmbunătățesc acea parte a imaginii, la fel ca ochii noștri în realitate. Astfel, observăm o mai mare profunzime la jucătorul cu mingea de fotbal sau la personajul principal, iar tabela de scor devine mai ușor de văzut.

Vedeți cum funcționează punctul focal în Cognitive Processor XR 
Delectați-vă cu un peisaj sonor mai realist și captivant, la fel ca sunetele pe care le auziți în viața reală
Televizor care prezintă o femeie cântând, cu unde sonore care provin de la microfonul de pe ecran
Sunet poziționat a vă cufunda complet în acțiune

Cu procesare avansată a sunetului care imită urechea umană, prin detectarea locului exact din care vine sunetului și plasarea acestuia în locul potrivit din scenă, televizoarele BRAVIA XR vă pun în mijlocul acțiunii.

O femeie privind la TV pe canapea în sufragerie, cu unde sonore de la boxele virtuale de deasupra, din spatele și din fața ei
O experienţă de sunet virtual cu dimensiuni suplimentare 

Deoarece redau sunet pe orizontală și pe verticală, televizoarele BRAVIA XR oferă o experiență multidimensională. Analizează și fac conversia sunetului în sunet surround pe 5.1.2 canale, creând un peisaj sonor 3D veritabil.