Full Array LED

Contrast ca în cinema, cu tonuri de negru precise și profunde și zone evidențiate luminoase

TV-urile Sony BRAVIA® Full Array LED – cum este noul televizor LED cu matrice completă 4K HDR XG95 – contribuie la o experiență de vizionare superioară și vă oferă un contrast superb, cu culori închise bogate și culori deschise vii, maximizând zonele evidențiate și pe cele întunecate pe televizorul dvs.

Iluminare convențională din spate cu LED-uri

Dificultăți cu nuanțe profunde de negru și zone evidențiate luminoase

Un singur rând de LED-uri trebuie să încerce să echilibreze lumina pentru întreaga imagine. Zonele întunecate nu sunt suficient de întunecate, zonele luminoase nu sunt suficient de luminoase. Probabilitatea apariției efectului de eflorescență crește.

Iluminare convențională din spate cu LED-uri

*Imagini simulate.

Iluminare din spate Full Array LED

*Imagini simulate.

Iluminare din spate Full Array LED

Zone evidențiate mai întunecate, nuanțe mai de negru mai profunde.

Intensitatea LED-urilor poate fi reglată în funcție de scenă. Lumină unde este nevoie de lumină, întuneric unde este nevoie de întuneric.

*Imagine simulată.

De ce tehnologia Full Array LED?

Adevăratele avantaje ale tehnologiei Full Array LED și ale estompării locale sunt faptul că obțineți vârfuri de luminozitate mai realiste, detalii mai precise ale umbrelor și tonuri de negru mai profunde. Un exemplu bun în acest sens ar fi să vedem luna pe cerul nopții. Pe un televizor cu iluminare de margine sau cu iluminare directă, ați sacrifica luminozitatea lunii pentru un cer negru (sau vice-versa), iar tonurile de negru s-ar putea să se îndrepte către albastru sau gri. Pe un televizor cu tehnologie LED cu matrice completă și estompare locală (cum este XG95) obțineți o imagine frumoasă, naturală, cu o lună clară, luminată și un cer de noapte întunecat. 

Full Array LED vs.
iluminare de margine și directă

Multe TV-uri LED au iluminare pe margine, adică sursa de lumină provine dintr-o bandă de LED-uri din partea inferioară sau de pe părțile panoului. Util pentru realizarea unor televizoare subțiri, dar nu și la afișarea scenelor cu zone extrem de strălucitoare și întunecate simultan. Zonele luminoase nu sunt la fel de luminoase pe cât ar putea fi, iar cele întunecate ar putea părea gri sau albastre.

Și TV-urile cu iluminare directă au această problemă. Banda de LED-uri este plasată direct în spatele panoului pentru a trimite lumina direct prin ecran. Deși oferă o luminozitate puternică, pot apărea „halouri” de lumină în jurul obiectelor luminoase de pe un fundal închis și la o reproducere imprecisă a culorilor în zonele întunecate, iar TV-ul este mai gros.

iluminare de margine
LED DE MARGINE CONVENȚIONAL
full array led
FULL ARRAY LED

*Imagini simulate.

Pe de altă parte, un televizor Full Array LED și cu estompare locală are un număr mare de LED-uri care pot fi controlate cu exactitate (folosind tehnologia unică Sony denumită X-tended Dynamic Range Pro). Acest lucru înseamnă că anumite secțiuni ale ecranului pot fi incredibil de strălucitoare, în timp ce alte zone rămân întunecate, toate datorită tehnologiei avansate de iluminare din spate, care vă oferă o experiență de vizionare mult mai captivantă și mai naturală decât televizoarele clasice cu iluminare de margine sau din spate. 

Capturând întreaga gamă de culori închise şi deschise
8k x-tended
x-tended

Prin echilibrarea precisă a ieșirii luminoase pe ecran, estomparea unor zone și amplificarea altora, tehnologia X-tended Dynamic Range™ PRO oferă un interval de luminozitate de câteva ori mai mare decât televizoarele convenționale cu iluminare din spate cu LED-uri, asigurând astfel că scenele întunecate sunt mai întunecate și scenele luminoasele sunt mai luminoase.