Imaginea câștigătoare a concursului de portrete: O figură în mulțime

Un portret bun înseamnă mai mult decât imaginea unei persoane. Înseamnă mai mult decât o figură atractivă. Un portret bun trebuie să surprindă ceva din caracterul persoanei, trebuie să ne spună ceva despre aceasta, poate îi spune povestea într-o singură imagine sau îl face pe privitor să își pună întrebări sau să dorească să afle mai multe.

Pe lângă aptitudinile tehnice, am căutat și această calitate magică suplimentară atunci când am jurizat concursul de portrete Sony Alpha Universe de pe Instagram. Printre miile de propuneri, s-au numărat multe exemple uimitoare care au ieșit în evidență, dar una a atras cu adevărat atenția juriului. O imagine alb-negru simplă, cu un bărbat care privește drept înspre aparatul foto a fost executată perfect, iar intensitatea din ochii subiectului a ridicat-o de la nivelul unui bun studiu tehnic la o imagine cu atât de mult caracter.

Emilio Barrionuevo sony alpha 7RII portret alb-negru uimitor al unui bărbat care își sprijină bărbia în palmă

© Emilio Barrionuevo | Sony α7R II + FE 90mm f/2.8 Macro G OSS | 1/60s @ f/10, ISO 100

Imaginea a fost realizată de fotograful spaniol Emilio Barrionuevo. Emilio este fotograf profesionist specializat în portrete de patru ani, iar pe parcursul acestei perioade și-a dezvoltat un stil personal care poate fi observat în contul său Instagram (@emiliobarrionuev0).

„Mă refer la stilul meu drept „Portrete pline de emoție”, spune Emilio. „Portretul este realizat în stil alb-negru foarte contrastant, care scoate în evidență gesturile și trăsăturile persoanei, nu doar aspectul, ci și starea sa emoțională”.

Emilio fotografiază în prezent cu Sony α7R II și cu obiectivul Macro G OSS FE de 90 mm la f/2,8, care îl ajută să surprindă detaliile fine ale fețelor subiecților săi, iar acest lucru îl ajută cu adevărat să le spună povestea.

„Fiecare dintre noi are o poveste ascunsă”, continuă Emilio, „iar portretul ne permitem să spunem povestea respectivă; ființa umană este minunată și trebuie arătată așa cum este”.

Totuși, în calitate de câștigător al concursului, Emilio urmează să primească un nou obiectiv.

„Am ales obiectivul G Master FE de 85 mm la f/1,4 drept premiu”, explică Emilio. „Este un obiectiv perfect pentru portretistică: are o claritate excepțională și o diafragmă f/1,4 luminoasă. Abia aștept să îl folosesc împreună cu aparatul meu A7R II pentru următorul meu proiect, care se va desfășura în China”.

Abia așteptăm să vedem imaginile pe care le realizează Emilio cu noul său obiectiv.

Nu uitați să urmăriți contul nostru Instagram pentru a vedea mai multe propuneri pentru concursuri și a afla când începe următorul concurs.

Urmăriți-ne pe Instagram Urmăriți Alpha Universe pe Instagram

Urmăriți α Universe pe Instagram și aflați cele mai noi sfaturi, povești și informații despre concursuri

Intrări notabile

Alejandro sony alpha 7II o femeie privește printr-un grilaj metalic, doar ochiul fiind în focalizare

© Alejandro Guerrero| Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/4000s @ f/4.4, ISO 400

fatma sony alpha 7II un tată pozează cu cei 2 copii ai săi prin geamul unei mașini

© Fatma Demir | Sony α7 II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/200s @ f/7.1, ISO 125

Mark Vyse sony alpha 7III portret al unui bărbat cu barbă care își mută privirea de la aparatul foto

© Mark Vyse | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/200s @ f/11, ISO 100

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes